la 27-09-2025 09:08 PM - editat ultima oară la 29-09-2025 08:15 AM de DanielaH
De ce la Orange telefoanele orange nu sunt mai ieftine? Idee de publicitate...😁
la 28-09-2025 05:54 AM
Salutare!
Orange vinde mult mai puține telefoane decât magazinele mari, gen eMAG, și de asta nu are cum să obțină aceleași prețuri bune de la furnizori. Retailerii mari cumpără pe volume și reușesc să scoată reduceri mai mari, pe care apoi le dau mai departe clienților.
La Orange lucrurile stau altfel. Prețurile la telefoane sunt mari pentru că ei nu se bazează pe vânzări de telefoane, ci pe abonamente. Telefonul e mai mult o „momeală” ca să te țină legat de servicii. Practic, dacă vrei un preț mai bun, trebuie să respecți condițiile lor: să folosești puncte Thank You, vouchere sau să prelungești abonamentul. Altfel, prețul afișat rămâne mult mai mare decât la magazinele de profil.
Pe scurt, Orange nu concurează cu eMAG sau Altex pe partea de telefoane la liber, ci le folosește mai degrabă ca instrument de fidelizare a clienților.
la 28-09-2025 01:26 PM
Ai timp sa o intelegi dupa ce te mai "coci"
la 28-09-2025 01:49 PM
Cred că sunt destul de "coaptă" la 51 de ani. Eu am cam înțeles ceva, dar nu voiam să trag concluzii pripite, așa că am cerut detalii.
la 28-09-2025 10:03 PM
Se pare ca nu. Daca citesti mai sus "mana intinsa" poate ca intelegi provocarea... Frustratul avea impresia ca intind mana dupa un telefon. Dar ce sa-i faci, cand ataci interesul cuiva sau targetul...
la 28-09-2025 10:41 PM
Eu tot cred că tu confuzi lucrurile.
Daca te referi la Flo, nu ai ce target să-i afectezi, pt că el nu e angajat Orange, e doar client, ca și tine. A încercat să îți explice de ce nu e prioritatea Orange sa vanda telefoane la preturi mai mici decât concurenta, iar tu nu i-ai răspuns frumos.
la 28-09-2025 11:05 PM
Mulțumesc delfinas, dar suntem prea "necopți" și "frustrați" pentru a înțelege justificările altora. Noroc cu aceste lecții de morală gratuită.
Eu așteptam să regăsesc unele justificări, documentări despre cum e un produs la mai mulți retaileri raportat la domeniu și locul ocupat în piață. Dar când se vrea gargară doar ca să se arate cu degetul... restul nu merită comentarii. Oricum topicul nu e constructiv, interesul față de subiect a dispărut, iar între timp am altceva de făcut. O noapte frumoasă. 🌛
la 28-09-2025 11:51 PM
Guy Winch este speaker TED, autor și psiholog american care militează pentru sănătatea emoțională în școli, la locul de muncă și în viața de zi cu zi, încurajând oamenii să se protejeze de cei care le rănesc integritatea sufletească. El spune că o persoană care vrea întotdeauna să aibă dreptate în profunzime are un ego extrem de fragil. Stima de sine îi este atât de ciopârțită, atât de delicată, încât ego-ul lor nu răspunde prea bine la provocări. Te-am scos din zona de confort?😂 Flexibilitatea este o formă a inteligenţei care produce efecte benefice asupra societăţii şi ne dă voie să vedem situaţia şi din perspectiva oamenilor din jurul nostru. Subiect perimat? Doar tu ai dreptate? Esti cunoscatorul absolut al adevarului?🤣 Mie imi suna a altceva... Totusi, ti-am trecut raspunsul ta ca solutie la acest topic. De ce? Pentru ca sunt satul de marketingul corporatist, pe care il gasesc mai peste tot in solutiile tale. Si nu pentru ca e un raspuns agreat de mine. Ci doar ca sa nu iti agresez ego-ul si asa ranit... Ma opresc aici, tot pentru ego... Uite ceva si din AI, ceva care iti ocupa tot timpul: Corporate marketing focuses on the overall brand, image, and relationship with stakeholders, rather than just products or services. Succes, in ce vrei tu!
la 28-09-2025 01:46 AM
Flo are dreptate, Orange e un provider de servicii telecom, nu producator de telefoane. Prioritatea Orange e sa ofere servicii mai bune decat competitorii, nu preturi mai mici la telefoane. Reducerile la dispozitive vin in functie de abonamentul(ele) pe care il/le achizitionezi. Orange ia echipamentele la acelasi pret ca si ceilalti din domeniu. Nici ceilalti nu le vand mai ieftin, nu e rentabil.
la 28-09-2025 08:39 AM
Prioritatea Orange e maximizarea profitului. Nici emag sau altex nu sunt producatori de telefoane
la 28-09-2025 01:06 PM
Nu sunt producători, dar sunt retalieri, sunt magazine care vând produsele altora. Nu încurca lucrurile!
la 28-09-2025 01:28 PM
Asta apropo de Kaufland si LIDL?
la 28-09-2025 01:47 PM
Nu, exact la eMag și Altex mă refeream, nu te face că nu înțelegi! Au devenit chiar niște malluri online, nu mai vând demult doar electronice și electrocasnice, ci cam de toate, mai ales eMag.
la 28-09-2025 04:56 AM
Salutare!
Mă gândesc la faptul că ei nu sunt un magazin gen eMag, Altex, care rulează mii de bucăți concomitent și bineînțeles că , aceia pot negocia alt preț.
Orange se axează in principal pe vânzarea de servicii, nu pe cea de produse și de aici probabil și prețul mai mare la anumite device-uri.
Dar cred că este bine că avem de unde și putem să alegem varianta cea mai bună și care ne este accesibilă.
Succes!
la 28-09-2025 08:41 AM
Letargia Orange....Uite, Vodafone a catigat batalia cu Emag la vanzarea brandului Google. Ai preturi mult mai bune la gama Pixel. Trebuie sa si vrei
la 28-09-2025 05:54 AM
Salutare!
Orange vinde mult mai puține telefoane decât magazinele mari, gen eMAG, și de asta nu are cum să obțină aceleași prețuri bune de la furnizori. Retailerii mari cumpără pe volume și reușesc să scoată reduceri mai mari, pe care apoi le dau mai departe clienților.
La Orange lucrurile stau altfel. Prețurile la telefoane sunt mari pentru că ei nu se bazează pe vânzări de telefoane, ci pe abonamente. Telefonul e mai mult o „momeală” ca să te țină legat de servicii. Practic, dacă vrei un preț mai bun, trebuie să respecți condițiile lor: să folosești puncte Thank You, vouchere sau să prelungești abonamentul. Altfel, prețul afișat rămâne mult mai mare decât la magazinele de profil.
Pe scurt, Orange nu concurează cu eMAG sau Altex pe partea de telefoane la liber, ci le folosește mai degrabă ca instrument de fidelizare a clienților.
la 28-09-2025 08:49 AM
Pe scurt nu exista interes. Maximizarea profitului a atins cote indestulatoare pentru Orange. Concurenta incepe sa castige cota de piata pe partea de terminale, in batalia cu Emag si Altex(vezi batalia Google Pixel). Si, banuiesc, o sa ia avand si dupa preluarea unei parti din Telekom, pe partea de servicii mobile.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor