26-08-2025 01:37 PM - editat 26-08-2025 01:39 PM
Instalare. Am aplicat pentru oferta online în luna Mai. Pe site scria ca adresa mea beneficiaza de infrastructura necesara. A venit un instalator, a zis ca tabloul de legătură e la 160 metri și nu poate trage fibra, trebuie extindere de rețea.
Am aplicat iar în Iulie. A venit alt instalator care a tras fibra de la 160 metri dar nu a reușit sa o bage în casa...a doua zi a venit altul care a tăiat fibra de la Digi și a conectat-o cu cea de la Orange. (25.07.2025)
De la serviciul clienți mi-au zis ca voi primi contractul prin posta și în contract voi găsi dalele cu care ma conectez pe Netflix. Am primit contractul prin curier (8 pagini) pe care trebuie sa îl semnezi repede și sa îl dai curierului. De parca nu ar putea sa îl trimită și pe mail sa ai timp sa îl citești. În contract nimic, nici cod client, nici date de conectare Netflix.
Am sunat la serviciul clienți și am aflat codul de abonat (timp pierdut), am făcut cont în aplicația MyOrange, am găsit pe forum cum activez Netflix, am urmat pașii, nimic. A rămas cerea în procesare vreo 2 zile, am sunat la Serviciu Clienți și m-a îndrumat sa completez o altă cerere de activare, că au o eroare (vezi printscreen). Activat, rezolvat cu Netflix.
25.08.2025 - prima factură - 164.89 lei. (Pe 2 luni)
Zic că trebuie să fie greșeală, am abonament de 47 lei/ lună.
Sun la serviciul clienți de 2 ori, îmi explică că am contract de 16.5 euro pe lună, nu de 47 lei si că am activat Netflix greșit. (Au deschis sesizare să mă sune de la facturi în 5 zile.) Dar nu mă îndrumă cum să activez corect că nu e treaba lor, ei nici nu știau de oferte, "că nu lucrează la departamentul oferte".
Merg și în Shop orange. Nici de acolo nu înțelege ce contract am sau ce e cu factura, au zis să nu o plătesc și să aștept să ma sune. Și că cei din call center nu se pricep, sunt majoritatea angajați noi.
Azi mă sună cel care mi-a făcut contractul și îmi zice că factura e pe 2 luni jumate (factura pro rată - se achita jumatate de factură înainte), că scrie în contract (nu scrie nicăieri), că o să recuperez la celelalte facturi.
Și că, sub îndrumarea lor, am activat Netflix pe codul de TV, nu pe codul de internet și de asta plătesc 6 euro lunar.
Mă pune să sun iar la serviciul clienți, să îmi dezactiveze contul de Netflix plătit și să îl activeze pe cel gratuit. Nu se poate pe loc, deja s-a emis factura, poate de pe 21.09 să se rezolve..
Timp pierdut (peste o oră), nervi.
la 26-08-2025 02:16 PM
Salutare!
In contract ce ai detaliat ca servicii si costuri? Cei 16.5E coincid cu cele 2 luni de plata din factura. In lei, ar fi 82.50 lei pe luna.
Legat de modul de facturare: abonamentul se plateste in avans (perioada care urmeaza de la data emiterii facturii pana la data emiterii urmatorii facturi) plus costurile suplimentare din perioada anterioara (adica de la data emiterii facturii anterioare pana la data emiterii facturii curente). Pro rata este suma pentru perioada anterioara emiterii facturii, atat pentru abonament, cat si pentru consumuri suplimentare. Teoratic, o pro rata nu ar trebui sa depasesasca o luna de facturare (ca exemplu: te abonezi pe 02.08 si, contractual, factura se emite pe 01 a lunii. In factura din 01.09, vei avea de plata, practic, 2 luni de abonament: perioada 02.08-31.08 plus perioada 01.09-30.09 la care se adauga optiunile cu recurenta lunara si se scad toate reducerile recurente lunar). Stiu, e limba de lemn ce am zis, dar ...
Ce-ti recomand: mai verifica contractul si verifica, punctual, cu ce se regaseste in factura. Daca tu ai dreptate, Orange va repara in factura urmatoare greseala. Dar trebuie sa vezi unde sunt greselile si sa le poti prezenta.
PS: daca acel curier care statea ca pe ghimpi sa plece mai departe si te zorea, poti sa-i spui ca este obligat sa astepte un timp rezonabil pentru inapoierea documentelor cerute de expeditor. Daca nu vrea, exista o varianta care nu-i va placea: suni sa intrebi ce documente trebuie returnate. Si iti garantez ca nu vei sta 5 minute in telefon... (evident, vei sta mai mult).
O sa-ti dau doua exemple pe care le-am avut in ultimii 10 ani:
la 26-08-2025 02:30 PM
În contract am 2 abonamente:
1. Fibra 1000 cu Netflix Basic inclus - 11 euro pe luna
2. Tv prin cablu premium - 6 euro
4 euro taxa pt TV Box HD + suplimentar.
Apoi e trecut ca beneficiez de 50% reducere pentru serviciile de fibra și TV prin cablu pt 24 luni, 2 receivere HD gratis, hbo gratis.
26-08-2025 03:03 PM - editat 26-08-2025 03:05 PM
Bun. Din cifrele pe care le prezinti, inteleg asa:
Total: 5.50 + 3 + 4 = 12.50E, adica 8.50E abonamente + 4E aparatura suplimentara (ochiometric rotunjit 65 lei). Ce nu regasesc este netflix (cel putin ce ai activat tu). Daca ai activat altceva decat Basic, tarifarea stiu ca se face la intreg si reducerea nu se aplica.
Daca activezi HBO, te va costa 50% din optiune, adica 3E pret intreg sau 1.50E pret redus (in cazul tau).
Ce-mi scapa e ca nu reusesc sa ajung in cei 47 de lei: 8.50E = rotunjit 43 lei. Diferenta de 4 lei (0.75E) nu percutez ce ar fi sa pot "sparge" detalierea.
PS: sigur HBO e gratis? Nu de alta, dar nu poate fi reducere procentuala (50%) si reducere totala (100%) la acelasi serviciu. Nu au sens (adica ai reducere jumatate din pret, si, ulterior, se mai aplica o reducere suplimentara de 100%). Nu inteleg rostul primei reduceri (50%) daca o ai pe a doua (de 100%).
Nu lua in seama ce am taiat. Incurcam cu HBO Max.
26-08-2025 03:14 PM - editat 26-08-2025 03:48 PM
@Razvan91 se observat următoarele nereguli în facturare
A fost activat Netflix Basic, generând un cost suplimentar de 44 RON pentru aproape 2 luni.
Abonamentul de internet a fost facturat de două ori (33 RON și 58 RON), însă reducerea s-a aplicat doar pentru suma de 58 RON, rezultând un cost suplimentar de 77 RON (fara TVA) care nu ar trebui să existe.
Pentru internet box s-a aplicat o reducere de doar 12 RON, în loc de 16 RON, ceea ce reprezintă încă 4 RON în plus. Într-un final apar 81 de RON (fara TVA) ce nu se justifică.
Trebuie făcută o sesizare pentru o analiză mai amănunțită a costurilor. De preferat una scrisă prin chatul din aplicație.
la 26-08-2025 03:33 PM
Mulțumesc! O să fac încă o sesizare..
la 28-08-2025 04:34 PM
Bună @Razvan91, și bine ai venit în Comunitatea Orange! Îmi pare sincer rău pentru experiența pe care ai avut-o. Ai reușit să faci sesizare și să rezolvi problema?
O zi frumoasă.
la 28-08-2025 04:51 PM
Bună! Am făcut o sesizare. Aștept să verifice și să mă contacteze. Până acum mi-au lăsat o impresie de amatori. Am vorbit cu 5 operatori diferiți și nu au avut 2 același răspuns.. ce mă deranjează e că vor să mă taxeze cu 2 luni de Netflix pentru că l-am activat "greșit ". Deci beneficiezi gratuit de Netflix Basic gratuit, dar îl poți activa greșit și sa îți taxeze 5 euro pe lună..
la 28-08-2025 05:14 PM
Solicită compensare pentru cele 2 luni. Nu e normal să plătești pentru un serviciu ce este inclus gratuit. Și eu am fost taxat pentru un serviciu gratuit (Orange TV go) timp de luni și am fost compensat cu 10 euro pe factura următoare.
la 26-08-2025 03:20 PM
Cei 4 euro nu cred ca îl plătesc. Am primit doar 2 cartele pentru hbo, care sunt gratuite. Problema vine de la Netflix. În captura de mai jos se vede ca am o cerere care începe cu 230(internet), care nu a fost procesata. Și am o opțiune activa de Netflix Basic de 6 euro, al cărui cod începe cu 210(televiziune). Dar asta nu mi se pare corect și vreau sa depun o sesizare către anpc după ce primesc răspuns de la adresa de sesizări orange. Adică, îți promit Netflix gratis, nu scrie nicăieri în contract nimic de activare, cont Netflix. Caut eu, activez conform indicațiilor de pe grup, primesc mesaj pe chat ca au o eroare, ma îndrumă un operator, apoi sunt taxat ca nu e deschis pe codul care trebuie.
la 26-08-2025 03:00 PM
Salutare!
Este posibil să ți se fi activat altceva mai scump.
Nu este în regulă deloc cu trimiterea prin poștă, pentru că durează foarte mult.
Eu zic să le scrii din Chat Djingo , pentru că este ceva ce numai ei pot corecta. Dacă ai depus sesizare și ai numărul ei, poți aștepta un răspuns, dar altfel trimite din nou de acolo ca să nu treacă prea mult timp.
Baftă!
la 02-09-2025 04:13 PM
@Razvan91, s-a rezolvat situația? Te așteptăm să revii cu vești bune.
la 03-09-2025 11:01 PM
la 04-09-2025 09:15 AM
Mulțumim și noi pentru confirmare! Te mai așteptăm în Comunitate.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor