anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ZTE F6605 in bridge (OROC)

simf
Începător

Salutare tuturor,

Cu toate ca am vazut cateva confirmari aici pe comunitate, eu nu am reusit ca OROC sa-mi seteze ont-ul ZTE F6605 in bridge. Nu stiu de la cine au primit ajutor cei care au reusit, eu n-am avut noroc. Am sunat la 300, am trimis mail la serviciul.clienti@orange.ro - toti mi-au spus acelasi lucru:nu se poate Zte F6605 in bridge. Singura posibilitate pt bridge - schimba la 1Gb si ont Huawei- de care nu am nevoie, am deja concurenta instalata.

Asa ca aviz amatorilor de fibra 2.5Gb - aveti toate sansele sa nu puteti face bridge cu ont-ul Orange.

Sunt binevenite oricare alte idei pentru a rezolva.

1 Soluţie acceptată‚

Salut, 

 

Confirmam faptul ca setarea ont-ului ZTE F6605R in modul bridge nu este posibilia pentru clientii Orange Romania Communications.

Solutia alternativa este inlocuirea cu ont HG8247H cu precizarea ca vei avea maxim 1 Gbps, asa cum ai fost informat.

Vizualizare soluţie în postul original

9 Răspunsuri 9

GeorgianaD
Moderator

Salut, @simf ,

Ne dorim să verificăm împreună cu colegii din departamentul tehnic situația descrisă. Pentru asta, te rugăm să ne trimiți datele tale de contact printr-un mesaj privat.

Salut, 

 

Confirmam faptul ca setarea ont-ului ZTE F6605R in modul bridge nu este posibilia pentru clientii Orange Romania Communications.

Solutia alternativa este inlocuirea cu ont HG8247H cu precizarea ca vei avea maxim 1 Gbps, asa cum ai fost informat.

Pentru cei care doriti sa gazduiti servicii web pe infrastructura voastra de acasa in spatele router-ului OROC , care dupa cum am vazut nu poate fi pus in mod bridge (cel putin pana acum) ...., folositi Cloudflare Tunnels  - activat din Cloudflare Zero Trust  ....

Nu mai trebuie port forwarding in router , nu mai trebuie bridge ... insa trebuie rulat (pe un server) un connector local instalat windows , linux etc. Eu il rulez  docker pe un NAS Synology .. Cu un singur connector puteti rula cate subdomenii doriti ... Bineinteles trebuie IP fix sau DDNS ....

Buna ziua Orange. Cum confirmati faptul ca eu am abonament Orange romania comunication cu ont f6650r si este in bridge?

De asemenea cum comunicati faptul ca atunci cand am activat bridge 4 persoane diferite cu care am discutat nu stiau ce este bridge si double nat?. Am un 6650r de la zte nu orange si confirm ca si varianta stock are bridge 

@Mimibogza explica-ne si noua cum ai reusit? Eu tot nu am bridge si din acest motiv conexiunea OROC de 2.5Gb este back-up pt conexiunea de 1Gb de la alt furnizor.

serrano
Junior

Salutare, astăzi mi-a fost instalat și mie ZTE F6605R, pentru ca am trecut la abonamentul de 2300. A venit implicit in modul bridge. Am sunat la 300 și mi-au confirmat ca am alocat up fix cum aveam și înainte și ca am modul bridge activat. Ne având un router la îndemână am solicitat să fie dezactivat modul bridge și să revenim la modul implicit de funcționare, un lucru pe care nu îl înțeleg este de ce noul router a venit cu bridge și de ce în sistem apărea așa, dacă eu pe cel vechi îl foloseam în modul standalone cu ip static. În fine după mai multe resetări se pare ca în sistem routerul apare ca având dezactivat modul bridge, dar când accesez interfața web în configurări este în continuare în modul bridge. Așadar este rămas în aer. Nu pot accesa nimic ce ține de IPV4, doar site-uri și servicii IPV6, culmea inclusiv comunitatea Orange nu are IPV6, așadar va scriu de pe date mobile. Întrebarea mea ar fi totuși alta și cei de la 300 nu știu să răspundă. Pentru a conecta alt router la acest router și al folosi în modul bridge ce setări trebuie făcute în noul router. Am încercat pe un TP Link si la partea de static trebuie să completez ip-ul (pe care i-l știu), subnet mask si gateway (info pe care nu le știu și nici cei de la 300 nu le știu). Deci voi cum ați procedat? Mulțumesc.

@serrano: Pune simplu TPLink-ul pe DHCP în configurările aferente pentru WAN și restul va fi ușor de configurat după cum dorești: atât WLAN cât și restul configurărilor dorite și care pe TPLink nu vor fi blocate. De fapt tocmai de aceea se preferă modul bridge: pentru a avea acces inclusiv la aceste configurări și a utiliza serviciile respective. Toate cele bune și pe curând.

Nu există opțiunea DHCP în setări pentru portul WAN. Doar cele care se văd în imaginea atașată. Cu cablul pus în L1 router orange primesc un ip local de LAN in modul Dynamic IP. Am deschis tichet deoarece routerul a rămas blocat in modul bridge cu toate ca acesta in sistem apare ca fiind configurat in modul de funcționare dual stack. Cel mai probabil se va înlocui. Până atunci mă bucur de internet doar în modul IPV6 și vă zic ca nu e amuzant deloc. Ce este curios ca la instalarea inițială acum doi ani s-a întâmplat același lucru, router blocat in modul bridge și a trebuit înlocuit, deci problema este în alta parte cel mai probabil la infrastructura care manageriază aceste ONT-uri.

Exact ceea ce se vede și în imagine: DHCP = Dynamic IP. Și toate datele de configurare pentru WAN vor fi preluate automat din LANul ZTE-ului.