anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cerințe pentru Fibră 2300 !

Valy98
Junior entuziast

Salutare aș dori să întreb comunitatea dacă voi alege abonamentul fibră 2300 de ce specificați sau echipamente am nevoie pentru a atinge viteza maximă prevăzută sau o viteză peste 1000mbps? Mulțumesc

16 Răspunsuri 16

FLo1
#StarMember

Salut. În general nu trebuie decât să ai un echipament cu caracteristici care să poată rula la viteze de gigabit (fie LAN sau WiFi). Routerul este asigurat de Orange. Detalii despre serviciul de net fix +TV găsești aici: https://www.orange.ro/love/

Valy98
Junior entuziast

Deci îmi trebuie decât o placă de bază cu suport de 2500 Mbps ! Mulțumesc

Desigur. Nu aș crede să ți se ofere un echipament care să nu "ducă" 2,5Gbps, dar de echipamentele din casă (LAN sau WiFi) trebuie să ai grijă direct. Adică poate vei fi întrebat,  dar este sarcina ta să asiguri îndeplinite aceste condiții pentru rezultate pe măsură. Numai bine și să ne anunți când ai instalate fibra și routerul.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

Eu am laptop care suportă prin wifi viteze de peste 1800-1900 Mbps și telefoanele, la fel.

Trebuie cerut și echipament specific, adică ont-ul ZTE 6605, care cred că oricum ți-l vor instala ei.

Vio73_0-1742650148366.jpegVio73_1-1742650175649.jpeg

Baftă!

Valy98
Junior entuziast

Mulțumesc pentru răspuns !

Vio73

Eu fix cu acest laptop  prind prin wifi acele viteze și chiar mai bune.

Îți pun unul mai vechi, pentru că nu sunt acum in locația unde am acel net și nici nu am laptopul respectiv la mine.

Vio73_0-1742650722054.jpeg

Uite un test pe un net mai vechi, de 1,8 Gbps, în locația unde sunt acum, pe telefon:

Vio73_1-1742650932500.jpeg

Sigur, se poate lua și echipament cu placă de rețea de 2,5 Gbps, fiecare alege ce dorește pe banii săi.

Valy98
Junior entuziast

Aceste viteze se ating prin rata de transfer WI-FI dar prin rata de transfer Ethernet (Cablu) e la fel peste 1000mbps? Pentru că eu am placă de rețea 1000mbps și mă gândesc că doar atât poate suporta prin cablu..?! 

Vio73

Normal că doar atât prin cablu. Acum, fiecare cu pretențiile lui, dar eu laptopul nu-l pun prin cablu!

Am net de peste 1Gbps de aproape 2 ani!

Valy98
Junior entuziast

Dar prin cablu există posibilitatea să treacă de 1000mbps pentru că eu lucrez mai mult cu PC și nu folosesc Wifi decât pe Telefon/TV/Laptop..etc 

Vio73

Doar cu placă de rețea de 2,5 Gbps și cablu adecvat.

MihaiC99
Cunoscător

Salut,

Pentru a atinge aceste viteze ai nevoie:

1. De un router compatibil (de obicei asigurat de furnizor ZTE 6605) și care să prezinte porturi de 2.5 Gbps

2.PC/laptop (mai greu la laptop) care să dispună de o  placă de rețea de 2.5 Gbps

3. Dispozitive compatibile Wi-fi 6, Wi-fi 6E.

4. Cablu de rețea CAT6, CAT6a ,CAT7.

Valy98
Junior entuziast

Mulțumesc pentru răspuns!

Radutuby
Junior entuziast

Si CAT5e suporta fara probleme 2,5 Gbps.

Într-adevăr poate duce, insa daca am posibilitate merg pe CAT 6/6a (cine știe ce aduce viitorul).