anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Înlocuire Receiver?

Swordfish
Junior entuziast

Buna seara.

Receiverul pe conexiunea hdmi nu merge, pentru câteva minute se vede după care dispare imaginea și rămâne sunetul.

Am cumpărat 3-4 cabluri, am intrati la setări receiver sa schimb 1080p, 720i..nimic..la fel.

Noul tv nu are conexiune scart, și nu pot.folosi receiverul, puțin ajutor? 

Precizez ca sunt la Roma și am receiverul de ceva ani buni.

Putin ajutor? Cum se procedează? 

Mulțumesc.

14 Răspunsuri 14

arsradu
#StarMember

Salut,

Ce receiver folosesti? Un model ceva? Ar trebui sa fie scris pe o eticheta undeva.

La o prima vedere....as zice ca problema pare sa fie cablul. In general HDMI-ul e mai pretentios... Dar e posibil sa ma insel.

De asemenea, ce model este si ce rezolutie are televizorul?

Poate gasim o modalitate sa-l adaptam. Sa nu se mai certe unul cu altul. 🙂

Client Orange

Swordfish
Junior entuziast

IMG-20240717-WA0013.jpgIMG-20240717-WA0012.jpgIMG-20240717-WA0011.jpg

Tv-ul este un LG, 4K. Nu oled, nu mini led. Led 4k .

Bun! Mersi frumos de detalii!

Posibile cauze si solutii de testat:

Cauze:

1. acel receiver nu scoate 4K. Probabil nu mai mult de 1080p. Deci, aici ar fi primul "bottleneck".
  2. cablul nu suporta rezolutia sau refresh-ul pe care incearca sa il ia televizorul. In general, cablurile ieftine (chiar daca scrie pe ele "4K UHD") nu intotdeauna suporta intr-adevar acea rezolutie. Crede-ma. Am inlocuit 3 monitoare Dell din cauza asta! Si era de la cablu! De-aia zic. Mare grija cu HDMI-urile, in special la rezolutii mari (peste 2K). Pentru 1080p nu ar trebui sa fie probleme.

Solutii:

1. daca receiver-ul nu scoate 4K....nu prea ai ce face. Nu stiu daca Orange comercializeaza alt fel de receiver. Dar oricum, atata timp cat nu esti in tara...mai greu cu inlocuitul. Pe de alta parte, nici nu stiu sa existe canale TV cu mai mult de 1080p (asa zisele "HD-uri"). Deci...oricum nu ai vedea super calitate in cazul asta, pentru ca nu vine de la sursa cu rezolutia aia.
  2. daca TV-ul a venit cu un cablu dedicat, acela e de obicei cel mai bun. Deci incearca eventual si asta.
  3. incearca sa comuti televizorul pe rezolutie mai mica (1080p maxim). Receiverul si el tot pe 1080p. Vezi daca face vreo diferenta.
    Ideea ar fi ca receiverul iti scoate 1080p, dar TV-ul vrea 4K, si cablul...nu stiu daca duce oricum. Deci, ar fi interesant de testat cu rezolutie mai mica, astfel incat sa fie toate aliniate cat de cat la acelasi nivel de suport.

Sa-mi zici daca ai reusit ceva si daca te-au ajutat ideile de mai sus. 🙂

Client Orange

Vio73
#StarMember & October Problem Solver

Salutare!

Anunți la ei și spui că echipamentul nu funcționează. Le spui că dorești înlocuirea echipamentului pentru că are probleme.

Poți să anunți problema prin Chat Djingo ( transfer operator):

https://www.orange.ro/servicii/chatbot/

Sau prin oricare dintre metodele disponibile aici:

https://www.orange.ro/contact/

De regulă , ei schimbă echipamentele când sunt defecte, dar dacă nu are anumite functionalităti, cam tot aia este.

Eu așa schimbam echipamentele, când aveam probleme, inclusiv cu tv satelit.

Baftă!

Anonim
Neaplicabil

Salut,

Având în vedere că echipamentul este vechi, ar trebui sa optezi pentru schimbarea așa cum spune și @Vio73 .

Adaptoarele și cablurile pot fi costisitoare și nimeni nu îti poate garanta că vor funcționa.

RafaHelper
#StarMember

Salut @Swordfish

De cat timp ai aceasta problema? Ai făcut ceva anume înainte ca problema sa apară prima data?

Ai încercat sa conectezi la TV alt device prin HDMI sa vezi daca face la fel sau nu? Nu uita ca la TV ai mai multe porturi HDMI, ai încercat cu toate?

Pololică
#StarMember

Salutare!

Recomand sa verifici daca televizorul daca stie DVB-S2. Daca da, recomand schimbarea dispozitivului cu CI+.

PS: poti proba cu un adaptor SCART to HDMI? Poti proba pe alt televizor? Poate buba este la televizor (si, daca mai este in garantie, rezolvi gratis).

Solina7
Explorator

Salutare,

Din experiența îți spun că schimbarea lui este cea mai buna soluție, faci un efort acum însă îti asiguri o funcționare optimă pe viitor.

Multe adaptoare nu sunt compatibile și reprezintă o pierdere de bani și timp.

Swordfish
Junior entuziast

Nu merge nimic, am schimbat receptorul și l-am pus pe alte 3 tv-uri,nimic, am pus hdmi-uri profesionale,nimic.

Am schimbat întrările de la tv hdmi, toate 4, nimic.

Am cumparat un scart to hdmi, reda imaginea dar e sd,  slab tare nu se poate viziona.

Nu-mi rămâne decât de schimbat//cumparat altul.

Este soluția cea mai buna.

Nimic nu se compara cu originalul

Alt receiver? Problema e ca nu esti in tara. Deci nu cred ti-l va trimite nimeni in afara. Il schimbi eventual cand revii, dar ma indoiesc ca va rezolva problema.

Daca ai incercat toate sugestiile de mai sus si nu s-a rezolvat…nu stiu ce altceva ai putea sa incerci.

Incearca sa iei legatura si cu cineva de la suport. Poate au o idee mai buna.

Client Orange

Am cumparat un scart to hdmi, reda imaginea dar e sd”: Redarea prin SCART nu are cum să hie HD. Eventual obții o imagine deformată în cel mai fericit caz, dar în nici un caz HD. Soluția ideală este un echipament schimbat care să redea semnal prin portul HDMI sau un card CI+ pentru simplificare și o telecomandă mai puțin. Alegi ce consideri mai convenabil ție. 

DanielaH
Moderator

@Swordfish, ai luat legatura cu colegii noștri? S-a rezolvat situația?

Swordfish
Junior entuziast

Trebuie sa iau legătura cu un tehnician sa vina sa vadă exact cafe e problema, dacă se poate rezolva, dacă nu sa îl înlocuiesc.

Doar ca e puțin mai greu, sunt la Roma, și e mai.greu...trebuie găsit un tehnician din zona mea care a venit.si a instalat antena și.reeceiverlul.

Nit