anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Whatsapp - dual sim in roaming

AncaMirela
Junior

Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am telefon samsung galaxy s20 fe -dual sim si am un numar din UE pe care il folosesc in roaming. Mi-am achizitionat o cartela din Romania pentru a folosi internetul de pe aceasta cartela.

Am observat ca whatsapp-ul de pe numarul strain nu merge cu datele mobile de pe sim-ul romanesc.

Daca nu schimb utilizarea datelor pe numarul strain nu merge whatsapp-ul. 

Facebook-ul merge cu datele de pe numarul romanesc.

Exista vreo setare care sa ma ajute?

12 Răspunsuri 12

Pololică
#StarMember

Salutare! 

Îți afișează vreo eroare la numărul străin? Singura dată can am avut o problemă la Whatsapp cu un număr a fost atunci când numărul folosit a fost inactivat de rețea (era un număr de Lycamobile). În rest, indiferent ce net am folosit, nu am întâmpinat probleme, inclusiv la partea de consum (wifi, net Nations ți, net roaming de la oricare operator). 

Pai in momentul in care sun pe whatsapp de pe numarul strain imi spune ca nu se poate efectua  apelul iar cand ma suna cineva sau imi trimite mesaje nu primesc  apelurile si mesajele decat cand trec pe datele roaming. Altceva nu imi apare. Iar cu numarul strain nu am avut niciodată  probleme.

Anca07
#StarMember

Buna @AncaMirela 

Sa inteleg ca ai dual app pentru whatsapp? Unul pentru nr UE si altul pentru nr de Ro? Sau ai whatsapp doar pe nr de UE?

Verifica sa nu ai restrictii/limitari ale datelor mobile. Totodata poti verifica si daca whatsapp are permisiunea de a folosi datele mobile. 

Recomand si stergerea memoriei cache si o dezinstalare/reinstalare a aplicatiei whatsapp, plus setare ca SIM principal pentru internet, SIMul romanesc. 

Daca orice alta aplicatie functioneaza cu internet activ de pe SIMul Romanesc, atunci pare a fi o problema legata de aplicatia whatsapp.

Te asteptam si cu alte detalii pentru a intelege cum te putem ajuta.

Zi cu soare!🌞

Inca ceva: pe conexiune wi-fi, functioneaza whatsapp?

Am whatsapp doar pe nr de UE.

Cu wifi functioneaza whatsapp.

Whatsapp are permisiunea de a folosi date mobile.

Este setat ca SIM principal pentru internet SIMul romanesc.

Voi incerca dezinstalarea si reinstalarea aplicatiei.

 

Iti multumesc ca ai revenit in comunitate si ai oferit mai multe detalii.

Iti las mai jos setarile generice pentru internet, pe care iti recomand sa le verifici:

Nume conexiune(connection name): Orange Internet

APN(access point name): net

Nume utilizator(user name):nu se completeaza

Parola(password):nu se completeaza

Daca si acestea sunt ok in setarile telefonului, poti reincerca si un restart al telefonului, si inainte de asta, sa faci o trecere a acestuia pe mod avion, si apoi sa il restartezi. 

Daca dezinstalezi aplicatia, asigura-te ca ii faci backup.

FLo1
#StarMember

@AncaMirela: Dacă ești în România poți utiliza datele mobile de pe numărul de RO, cu o opțiune cu internet activată. Dacă utilizezi numărul în roaming,  trebuie să te asiguri că ai roamingul activat pe numărul de RO.

Roamingul este activat. 

Înțeleg că utilizezi numărul în România. În acest caz problema este de accesare date mobile. Dacă ai o opțiune activată cu resurse incluse, atunci nu ar trebui să existe probleme la utilizarea aplicațiilor pe date mobile (oricare ar fi acestea). O reinstalare a aplicației ar trebui să rezolve problema cu înlăturarea eventualelor restricții care ar putea exista. Altfel, atât timp cât conexiunea este asigurată și funcțională, nu are ce să influențeze diferit o aplicație față de alta, decât dacă impui aceasta din configurările aplicației.

Problema persista si dupa reinstalarea aplicatiei. Celelalte aplicații merg cu datele mobile de pe cartela de Romania. 

Ai cumva activata functia de data saver? Daca da, dezactiveaz-o. E posibil si asta sa fie o cauza. Si din setarile telefonului, plus setarile de la date mobile, verifica sa nu fie aplicata vreo restrictie pentru whatsapp.

A avea o conexiune de date mobile și să nu fie valabilă național doar pentru o aplicație.... este ciudată situația, cu atât mai mult cu cât ai menționat că e ok pe date mobile cu număr de SEE sau pe wifi. Bănuiesc că nu se conectează deloc, nu doar de apelat, sau primit mesaje pe Whatsapp. 

Poți eventual să schimbi SIMurile între ele? SIM1 în locul SIM2.

UW27
Începător

Buna,

Restul aplicațiilor au acces la internet prin simul românesc?

Poți încerca și aplicația WhatsApp business in caz că e vorba de aplicație.

De asemenea WhatsApp poate gestiona simultan 2 conturi (2 numere diferite).

Ai putea încerca adăugarea SIM românesc de asemenea.