la 18-12-2024 05:14 AM
Bună, tuturor,
Urmează să fiu plecat 5 luni în UK și voi avea cu mine și nr. meu Orange, pe abonament. La momentul la care voi ajunge acolo, voi cumpăra o cartelă locală și o voi folosi în regim Dual-SIM pe telefonul meu. Ideea este că, fără a folosi prioritar resursele de date de pe Orange, ci de pe cartela locală, în timpul zilei va trebui să activez, din când în când, și datele mobile pe Orange RO pt. a prelua eventualele mesaje de pe WhatsApp sau să preiau apeluri (ocazional) pe numărul de RO.
Din păcate, în oferta actuală Orange, identific doar opțiunea Go Explore 1, 20 Euro pt. 15 zile, foarte modestă la nivel de resurse incluse (Date + Voce).
Îmi scapă mie ceva? I mean, ok, UK nu mai e în SEE, dar mi se par colosale tarifele în Roaming și foarte slabă oferta de opțiuni.
la 18-12-2024 05:46 AM
Salut,
Poate ar trebui sa te uiți și la oferta yoxo in roaming având în vedere că abonamentul yoxo nu necesita o perioada contractuala.
la 18-12-2024 05:53 AM
Bună,
Mersi fain de răspuns! Nu-mi este clar ce-i cu YOXO: presupune portarea numărului? Nu cred că sunt confortabil cu asta pt. că sunt în Orange de aproape de 10 (în 3 luni) și am un abonament excelent negociat cu ei. Da, oferta pare foarte bună, doar că nu-mi este clar cum este cu trecerea la ei. Îmi poți explica puțin, te rog?
la 18-12-2024 06:04 AM
Mă refeream să îți faci un abonament cu număr nou pe perioada șederii în UK (ulterior putând renunță oricând la el)
la 18-12-2024 06:10 AM
Ah, I see! Pare faină ideea! Telefonul meu e DualSIM și suportă eSIM. Aș putea să am nr. de RO pe eSIM, un nr. de YOXO cu physical SIM + card SD (Samsung S20+, last of that kind... 🙂
Da, am să mă uit la oferta lor.
Mersi fain de sugestie! 🤗
la 18-12-2024 06:21 AM
Salutare!
Din păcate, dacă stai atâta timp acolo, nu știu cât te vor ajuta resursele din abonament. Mai bine îți mai iei un prepay, pe care îl încarci cu credit după ce nu le vei putea utiliza resursele abonamentului și pe cele din prepay, chiar dacă va fi scump. Îți încarci 16 euro credit și vezi cum îl utilizezi ( cât mai atent). Însă, cel mai indicat după umila mea părere, va fi să folosești wifi, că să nu ai costuri . Când ajungi la un wifi, îți vezi mesajele, poți vorbi cu cine vrei tot prin watshapp, etc. Dar altfel, cred că te ajută și un prepay, pentru că încarci pe el și nu riști să ai costuri suplimentare. Cu abonamentul, te bagă sigur pe costuri mari după vreo 2 luni.
Baftă!
la 18-12-2024 06:34 AM
Servus,
La PrePay în Orange, YOXO sau o rețea locală te referi? Că dacă ajung la a-mi lua într-o rețea locală, lucrurile sunt clare, dar problema mea este, în afara momentelor când sunt indoor și pot folosi WiFi, să identific o soluție pt. a putea prelua mesajele pe WhatsApp și să fac voice calls tot prin WhatsApp în România. Pentru acest caz caut soluție și da, din ce văd, nu mă avantajează mai deloc abonamentul național actual.
la 18-12-2024 07:19 AM
Prepay de la Orange sau de la oricare este mai avantajos. Dacă îți iei ceva local, atunci cred că e mai rentabil, dar cumulat cu wifi, pentru a-ți putea folosi și numărul de pe abonament. Deci un SIM local și wifi cred că îți rezolvă necesarul.
la 18-12-2024 07:25 AM
Mersi frumos! Cel mai probabil voi opta pt. a-mi trece nr. de abonament din RO pe eSIM, îmi iau un nr. local pt. Date outdoor în UK și convorbiri locale, iar nr. de RO îl țin pt. WhatsApp pe WiFi. În felul ăsta voi avea un slot liber pt. cartela SIM fizică locală + slotul de SD card.
Mersi fain tuturor de sugestii!
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor