05-07-2024 12:17 PM - editat 05-07-2024 12:33 PM
🎉 Avem vești bune pentru abonații persoane fizice 🎉
Știm cât de important este să fiți relaxați atunci când călătoriți în țară și în străinătate. De aceea, din 10 iulie 2024, toate abonamentele activate după data de 3 aprilie 2019, au serviciul roaming în SEE inclus.
Ce beneficii aduce această schimbare, pe scurt:
✈️ Activarea serviciului Roaming în SEE se va face automat, fără a fi nevoie să se modifice abonamentul sau să se activeze servicii suplimentare; schimbarea nu aduce niciun cost suplimentar și nu modifică beneficiile incluse în pachet. Se va primi un SMS de confirmare când se procesează modificarea.
✈️ Dezactivarea serviciului Roaming în SEE (și reactivarea, dacă se dorește ulterior) se poate face oricând, gratuit.
✈️ Locații - Abonamentul ce are inclus serviciul Roaming în SEE va putea fi folosit în Spațiul Economic European (SEE), format din țările membre ale Uniunii Europene + Norvegia, Islanda și Lichtenstein. De asemenea, va funcționa și în Marea Britanie și Gibraltar (chiar dacă nu fac parte din SEE). Pentru celelalte țări – în afară de cele menționate mai sus - va trebui să se solicite în continuare activarea serviciului Roaming în toate țările.
✈️ Dacă vizitezi o țară din SEE și ai roamingul activ, poți consuma din beneficiile naționale (minute, MB internet, SMS) incluse în oferta ta, astfel:
Când te afli în Marea Britanie sau Gibraltar nu poți consuma din beneficiile naționale incluse în abonament deoarece aceste destinații nu fac parte din Spațiul Economic European și vei fi taxat conform tarifelor menționate pe orange.ro/Roaming și în Broșura de tarife și servicii.
Cât timp sunteți în România, abonamentul va funcționa la fel ca până acum.
🛫 Ce părere aveți despre această ofertă?
05-07-2024 08:40 PM - editat 05-07-2024 09:20 PM
Captura pusa de tine este oferta de acum pentru cei care trec de la prepay la abonament, sau care se porteaza.. ai uitat de cei care au abonament începând cu 2019.
Ți s-ar părea mai corect sa treacă pe prepay cei care au abonamente vechi, sa piardă vechimea și orice alte beneficii, să treacă apoi la oferta curenta de 6 euro redus la 3, ca să se încadreze în argumentul ca cei cu 6 euro au național nelimitat?
Eu am 3 abonamente de 6 euro și au 1000 de minute naționale.
la 05-07-2024 08:43 PM
Alegerea aparține fiecărui client.
Personal nu am nici o reținere de a trece la prepay și apoi înapoi la abonament.
Însă nu acesta este subiectul.
la 05-07-2024 08:53 PM
Asa este, nu acesta este subiectul.
Subiectul este ca o categorie de clienți cu vechime la abonament de pana-n ~ 5 ani, primește un avantaj pe care nu-l avea, nu este nimeni dezavantajat prin asta.
Nu stiu cate abonamente sunt incadrate aici, dar ma gandesc ca se bucura macar niste sute de mii de clienți..
la 05-07-2024 08:59 PM
Eu am prezentat un argument din perspectiva yoxo.
Pur și simplu este o discuție.
In urma unor astfel de discuții se pot îmbunătăți ofertele pentru toata lumea.
Eu sunt client Orange nu yoxo.
la 05-07-2024 09:16 PM
Eu prefer sa analizez argumentele pentru ambele variante.
Poate exagerez acum, ca nu știu ofertele actuale, dar oferta mai buna de 9 lei, cred ca nici digi n-are..
05-07-2024 09:19 PM - editat 05-07-2024 09:26 PM
Dar te-ar deranja daca și yoxo ar beneficia de acest beneficiu pe viitor?
Ca exemplu, pe mine nu ma deranjaza faptul că internetul este nelimitat atât la Fun 11 cat și Smart 15.
la 05-07-2024 09:29 PM
Eu consider ca ei au acest beneficiu prin faptul ca pot oricând sa activeze acea opțiune, fără a fi condiționați s-o păstreze.
Dar nu, nu m-ar deranja, ca nu dau de la mine. Dacă Orange își permite sa dea roaming inclus la 9 lei e foarte bine, mai ales ca pana în 10 iulie abonamentul minim cu acces este de 10 €.
05-07-2024 09:39 PM - editat 05-07-2024 09:43 PM
Totuși la 3 euro își va permite (fun6).🙂
O seară plăcută!
la 05-07-2024 10:02 PM
Asa pare.. pentru cei care trec de la prepay, sau care se porteaza din alta rețea, la fun 6 acum cat este valabila oferta.
Ar fi interesanta o statistică în care sa vedem cati aleg să treaca la fun 6 acum sau câți au deja fun 6 la pret intreg..
Mulțumesc, asemenea!
la 05-07-2024 10:27 PM
Jay, nu scăpa din vedere aspectul valoric plătit. Poți să ai și "SMART50".... că dacă plătești pe abonament o factură de 2euro... mai mult de 2,5GB nu vei avea în roaming. Și știi ce faci cu 2GB în roaming? Citești câteva emailuri și mesaje pe whatsapp. Maps sau alte streaming? Dacă mai apuci și nu intri pe cost suplimentar :)))) Ideea am mai menționat-o: dacă n-ai cu ce (resurse) .... degeaba roaming.
la 05-07-2024 10:36 PM
Daca unele persoane se descurca cu 10 GB nationali atunci 2 GB in roaming reprezintă o cantitate enormă (antrenamentul există).🙂
la 05-07-2024 11:04 PM
Cei cu "10GB național" fie stau pe wifi, fie nu folosesc internetul pe mobil. Numai câteva updateuri te execută lunar de câțiva GB, ca să nu pomenesc dacă te dai pe streaming sau apeluri video prin aplicații de tip whatsapp/Skype.
Pentru alternative de wifi, nici nu ai nevoie de roaming, dar unde nu e wifi.... :)))))
la 06-07-2024 06:42 AM
În roaming, teoretic, stai câteva zile și consumi strictul necesar, fără actualizări, streaming video, tiktok. Vrei mai mult, plătești mai mult, e simplu.
la 06-07-2024 09:29 AM
Teoretic.... corect. Practic ai fi uimită să constați cum "dispare" netul cand ești în roaming. Chiar crezi că în roaming se rezistă fără streaming, tiktoace, youtube si altele? Iar unele aplicații dacă au chef de update, apoi nici nu mai rulează fără așa ceva. Dar cum menționam, în teren e altceva.
la 06-07-2024 12:40 PM
Eu și când eram i zi in Bulgaria, deschideam datele strict cât aveam ceva urgent, apoi închideam. În vacanță, mai puțin streaming, mai mult offline.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor