05-07-2024 12:17 PM - editat 05-07-2024 12:33 PM
🎉 Avem vești bune pentru abonații persoane fizice 🎉
Știm cât de important este să fiți relaxați atunci când călătoriți în țară și în străinătate. De aceea, din 10 iulie 2024, toate abonamentele activate după data de 3 aprilie 2019, au serviciul roaming în SEE inclus.
Ce beneficii aduce această schimbare, pe scurt:
✈️ Activarea serviciului Roaming în SEE se va face automat, fără a fi nevoie să se modifice abonamentul sau să se activeze servicii suplimentare; schimbarea nu aduce niciun cost suplimentar și nu modifică beneficiile incluse în pachet. Se va primi un SMS de confirmare când se procesează modificarea.
✈️ Dezactivarea serviciului Roaming în SEE (și reactivarea, dacă se dorește ulterior) se poate face oricând, gratuit.
✈️ Locații - Abonamentul ce are inclus serviciul Roaming în SEE va putea fi folosit în Spațiul Economic European (SEE), format din țările membre ale Uniunii Europene + Norvegia, Islanda și Lichtenstein. De asemenea, va funcționa și în Marea Britanie și Gibraltar (chiar dacă nu fac parte din SEE). Pentru celelalte țări – în afară de cele menționate mai sus - va trebui să se solicite în continuare activarea serviciului Roaming în toate țările.
✈️ Dacă vizitezi o țară din SEE și ai roamingul activ, poți consuma din beneficiile naționale (minute, MB internet, SMS) incluse în oferta ta, astfel:
Când te afli în Marea Britanie sau Gibraltar nu poți consuma din beneficiile naționale incluse în abonament deoarece aceste destinații nu fac parte din Spațiul Economic European și vei fi taxat conform tarifelor menționate pe orange.ro/Roaming și în Broșura de tarife și servicii.
Cât timp sunteți în România, abonamentul va funcționa la fel ca până acum.
🛫 Ce părere aveți despre această ofertă?
la 11-07-2024 02:32 PM
N-as pune pariu ca as fi chiar asa ratacit. Am fost in Istanbul cu datele offline si am folosit Here Maps (ca deh, "dependenta" de Windows Phone si-a spus cuvantul) si nu am avut o problema cu traseul. Si am avut si strazi ratate, si schimb de strazi si a facut fata.
A se subintelege faptul ca ora estimata de navigatie nu a mai fost chiar asa relevanta pentru destinatie.
la 11-07-2024 02:19 PM
Ca o completare: ma gandesc ca poate pentru depasirile ocazionate de roaming (sa zicem ca stai mai mult pe WiFi acasa justificat de motive de semnal), s-ar putea cere ulterior consumului exceptarea in limita de consum data de suma abonamentului, nu de consumul direct de resurse.
Totusi, de fiecare data cand am iesit din tara, am primit SMS prin care eram anuntat de tara in care sunt si de limitele avute (consumand in tara mai mult decat disponibilul din roaming), nu a fost cazul de un calcul aparte.
la 11-07-2024 02:23 PM
”Nu a fost cazul” pentru că nu consumai mult în roaming, iar limita maximă în roaming era probabil sub volumul utilizat național. Deci nu era o problemă în acest sens.
la 11-07-2024 02:28 PM
In Romania ma indoiesc sa (mai) aiba cineva net national mai putin decat in roaming (toti asigura [macar] dublu, daca nu chiar triplu national raportat la disponibilul in roaming).
la 11-07-2024 02:55 PM
Nu e despre ”cât net național” există pe cont. E despre ”dacă nu folosești date mobile național (în țară, în cele 123 zile), cum e situația acelui cont de PPD în roaming ca resurse disponibile”. E cum s-ar zice.... ”nu te limităm, dar nu îți alocăm” :))))))))))))))
la 11-07-2024 03:16 PM
Dacă în ultimele 123 de zile consumul din roaming SEE este mai mare decât cel din România, vei putea folosi telefonul în continuare, dar se aplică tarifele pentru călătorii frecvente sau utilizare majoritară a serviciilor în roaming SEE. Vei primi un SMS prin care ești informat că din acel moment vei fi taxat și ți se vor comunica tarifele. Monitorizarea se face separat pentru cele două categorii - internet vs. minute/SMS-uri, adică poți să fii încadrat ca abuziv doar pe una din ele, iar pentru celălalt tip de resursă să consumi în continuare din beneficiile abonamentului.
Aici ai mai multe informații:
la 11-07-2024 03:26 PM
Ca si solutie putem spune ca trebuie sa ne asiguram ca in ultimele 123 zile avem mai mult trafic consumat national decat limita de roaming pentru a nu intra pe tarifele pentru calatorii frecvente?
la 11-07-2024 03:43 PM
Mulțumesc @MihaelaA. Deci trebuie să mă pun pe consumat date mobile :)))) Nu e o problemă cantitativă (poate fi chiar și nelimitat), ci una de utilizare, pentru a putea fi fără surprize în roaming. Bănuiam, dar vroiam o confirmare în acest sens, pentru a pregăti terenul din timp 🙂
la 05-07-2024 06:42 PM
În sfârșit au renunțat la prostia cu abonamente cu ori fără roaming
la 05-07-2024 06:54 PM
Se vor aplica aceleași standarde și în cazul Yoxo in viitorul apropiat?
la 05-07-2024 07:08 PM
Nu va fi cazul pentru Yoxo, existând opțiunea cu roaming SEE. La abonamentele standard naționale era problema că erau inutile în roaming fără modificarea abonamentului și prea puțini modificau abonamentul național pentru câteva zile de sejur în roaming.
la 05-07-2024 07:15 PM
Se crează oarecum un dezavantaj.
05-07-2024 08:17 PM - editat 05-07-2024 08:21 PM
Se creeaza un avantaj pentru cei cu abonamente de valoare mai mica, pentru ca n-ar trebui sa-și modifice abonamentul pentru cateva zile de vacanta.. nu ee creează un dezavantaj pentru alte categorii, ca nu le ia celorlalți ceva în plus.
De exemplu, Yoxo de 9 lei are minute national nelimitat, fun 6 nu are.
La yoxo poti adauga opțiune cu roaming SEE cu ~ 7,8 GB, în valoare de 32 lei, la nevoie, iar pentru abonamentul clasic plătești lunar cei 6 euro, adica peste 30 de lei, pe când la yoxo doar dacă ai nevoie, altfel platesti doar cei 9 lei.. costurile finale dintre acestea doua, în varianta cu roaming, ar fi destul de apropiate..
As spune mai degrabă ca se echilibrează balanta.
05-07-2024 08:20 PM - editat 05-07-2024 08:23 PM
Depinde din ce punct de vedere privești lucrurile.
05-07-2024 08:26 PM - editat 05-07-2024 08:27 PM
Asta am vrut sa spun și eu inițial.. dar apoi m-am gândit ca nu poti compara un cost de 9 lei cu un cost de peste 30 de lei, și sa spui ca cel cu 9 lei este dezavantajat pentru ca primește cel cu 30 de lei acces la roaming și el nu.
Dacă se considera dezavantajat ca nu primește roaming la un cost de 9 lei, poate sa treacă la abonament și sa plătească > 30 lei fara național nelimitat dar cu acces la roaming.
Cei 6 euro se calculează la un curs peste BNR, deci..
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor