anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming Spania de 5 luni

manu94
Începător

Salut, sunt in spania de 5 luni. Am cumpărat lunar oferta „12 euro credit cu roaming”. L-am reactivat ieri dar nu am primit niciun sms de confirmare si de fapt numarul meu pare a fi dezactivat. Nu pot primi sau efectua apeluri. asa ca am incarcat 6 euro credit, din nou din aplicatie, dar din nou nimic. nu a primit niciun sms și creditul apare ca 0 din aplicație. ambele tranzacții au avut succes. Roamingul pare să fie dezactivat în aplicație și dacă dau clic pe „activare” îmi spune „a intervenit o eroare”

Chiar trebuie să pot primi și efectua apeluri pe acest număr. Sper sa ma ajute cineva!

mersi

4 Răspunsuri 4

Pololică
#StarMember

Salut!

Stii ce este FUP pentru RLAH? Fair Usage Policy pentru Roam Like At Home, in traducere libera: Politica de Utilizare Rezonabila in Roaming si se raporteaza la ultimile 4 luni.

Pe scurt, Rezonabil inseamna sa consumi mai mult in Romania decat in Roaming SEE, si tocmai ai depasit acel prag (majoritar in roaming decat in tara). Singura varianta este sa incarci cu credit si sa consumi din el. Utilizarea oricarei optiuni care include roaming iti este inutila pentru urmatoarele doua-trei luni.

Legat de optiune: cred ca este necesara dezactivarea ei si apoi activarea roaming-ului. Cred ca aici este problema (depasind limita, ai accesul blocat PRIN optiune si de aici beleaua).

FLo1
#StarMember

@manu94: Ca idee, pentru o urgentare a rezolvării situației și în speranța că ai acces la contul tău MyOrange asociat numărului de telefon, reîncarcă cu credit (minim 10euro) și activează MANUAL roamingul din MyOrange. Utilizarea numărului va fi ulterior EXCLUSIV pe credit (nu din resurse asociate extraopțiunii activate) întrucât ai utilizat în roaming mai mult de 50% din resurse în ultimile 123 de zile.

Dacă intenționezi să utilizezi numărul o perioadă mai îndelungată de timp fără a reveni în țară, atunci îți recomand un SIM cu număr local. Mai ieftin și mai avantajos. 

Revino pe topic să actualizări ale situației activării roamingului.  Succes.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Buna Manu,

Dupa cum ti-au spus si colegii mai sus, problema este de depasire a pragului pentru utilizare rezonabila a serviciilor in roaming.

Mai multe detalii in sensul asta aici.

In mod normal, atata timp cat ai si credit (nu optiune), ar fi trebuit sa poti folosi din credit. Doar ca, din cauza faptului ca serviciul in sine este dezactivat, nu se poate face nici asta.

Ce pot sa-ti recomand, este sa incerci sa iei legatura cu un consultant pe chat-ul Djingo, de pe un laptop/PC, cu un click aici. Vezi daca pot sa-ti reactiveze ei roaming-ul, astfel incat sa poti folosi din credit. Daca din aplicatia My Orange nu ai reusit sa activezi roaming-ul, e posibil sa poata sa te ajute un consultant.

Pentru Roaming Spania, astea sunt tarifele atunci cand depasesti limita de utilizare rezonabila. Asta nu e un motiv sa-ti dezactiveze roaming-ul cu totul (nu mi-e foarte clar ce s-a intamplat acolo), dar daca vrei sa continui sa stai acolo, astea sunt tarifele pe care le vei plati, din credit, cu o optiune activa de roaming.

arsradu_0-1682591103093.png

Mai multe detalii aici.

 

Client Orange

DanielaH
Moderator

@manu94, ai activat serviciul de roaming? S-a rezolvat situația?