la 25-04-2026 06:12 PM - editat ultima oară la 27-04-2026 08:42 AM de DanielaH
Buna ziua,
În momentul prelungirii contractelor, ni s-a prezentat și ulterior am acceptat o ofertă care prevedea:
- un abonament în valoare de 12 euro/lună;
- aplicarea unei reduceri pentru o perioadă contractuală de 24 de luni („reducere la valoarea lunară a abonamentului”);
- un beneficiu de 18,02 GB trafic de date în roaming SEE, specificat ca fiind „conform taxei de abonament standard”.
Ulterior activării abonamentelor, am constatat că beneficiul de trafic de date în roaming SEE a fost redus semnificativ, la aproximativ 7,5 GB, fără ca această diminuare să fie explicată în mod clar, explicit și transparent în oferta inițială sau în momentul acceptării acesteia.
este normal ?
25-04-2026 06:21 PM - editat 25-04-2026 07:15 PM
Salutare!
Din păcate, resursele de date in roaming sunt calculate in functie de prețul final al abonamentului dupa aplicarea reducerilor.
Exemplu: Daca ai achizitionat un abonament de 11 euro vei beneficia de 16,53 GB in roaming, insa daca ai primit o reducere de 50% si platesti 5,5 euro vei beneficia de 8,27 GB in roaming
Formula de calcul pentru 2026 o gasesti mai jos:
Chiar si online vei gasi specificata cantitatea de date mobila disponibila in roaming in functie de pretul final platit.
la 25-04-2026 06:20 PM
Salutare,
pe scurt: da, se poate întâmpla, dar doar dacă era explicat clar.
Traficul de roaming SEE se calculează după prețul abonamentului pe care îl plătești efectiv.
Dacă ai primit reducere, atunci și roamingul scade, de aici diferența de la 18 GB la aproximativ 7,5 GB. Problema e dacă în ofertă ți s-a spus că ai 18 GB „conform abonament standard” fără să ți se explice că reducerea va micșora acest beneficiu. În cazul ăsta nu e chiar în regulă și merită să faci o sesizare la Orange.
25-04-2026 06:21 PM - editat 25-04-2026 07:15 PM
Salutare!
Din păcate, resursele de date in roaming sunt calculate in functie de prețul final al abonamentului dupa aplicarea reducerilor.
Exemplu: Daca ai achizitionat un abonament de 11 euro vei beneficia de 16,53 GB in roaming, insa daca ai primit o reducere de 50% si platesti 5,5 euro vei beneficia de 8,27 GB in roaming
Formula de calcul pentru 2026 o gasesti mai jos:
Chiar si online vei gasi specificata cantitatea de date mobila disponibila in roaming in functie de pretul final platit.
25-04-2026 06:28 PM - editat 25-04-2026 06:29 PM
Salutare!
Dacă ai contractul și în el este trecut ce ți s-a spus, poți face o sesizare în acest sens. Dacă ai acceptat altceva, nu prea ai ce să mai faci. Eu, de exemplu, cer oferta pe email și după ce o analizez, apăs butonul ,,accept" sau cel de ,,refuz".
Recent am trecut printr-o astfel de experiență și am verificat la câteva ore contractul și în My Orange, la documentele mele, de pe varianta web.
Oricum, dacă ai reducere la abonamente, și la roaming ai ceva mai puțin, asta este clar.
Deci atenție la neatenție!
la 26-04-2026 08:34 AM
La vechile abonamente, se păstrează cantitatea totală disponibilă de Gb în roaming SEE, chiar dacă se aplică reducerea la abonament. Apoi s-au prins și au scăzut cantitatea direct proporțional cu valoarea plătită per abonament.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor