la 27-09-2024 09:38 AM - editat ultima oară la 27-09-2024 09:42 AM de DanielaH
Buna ziua,
Nu consider ca este normal, ca daca am stat mai mult de 2-3 luni in afara.....si imi spune ca in ab, am 18 gb de internet in roaming....dupa 2 luni...sa primesc notificari, si sa imi opreasca netul, ca am consumat in 2 luni consecutive, toate resursele pe care le aveam incluse...si ca am folosti abuziv internetul. Dar ca il platesc lunar., si nu ma folosesc de el poate luni la rand, nu este nici o problema. Mai rau, ultima data, am primit direct mesaj, cum ca nu o sa mai am internet in roaming, fara nici o notificare. A mai patit cineva asa ceva?
la 27-09-2024 10:40 PM
Am înțeles acum. Atunci, cel mai bine pt tine e sa iei cartela din țara în care mergi sau vezi că sunt firme care oferă esim pt roaming in multe țări, care se adaptează țării în care mergi.
la 27-09-2024 10:10 AM
Salut!
Lectura placuta!
https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/internet-telecoms/mobile-roaming-costs/index_ro.htm
Si, in cazul in care nu stiai, in UE sunt necesare si vize dupa o anumita perioada.
https://www.europarl.europa.eu/factsheets/ro/sheet/147/libera-circulatie-a-persoanelor
la 27-09-2024 10:33 AM
Am fost plecati in concediu, undeva la 2-3 luni maxim, stiu legile si legislatia...de aceea nu am stat mai mult...ca asa si lucram...pe mine ma deranjeaza, ca nu am fost instiintat macar cu 1 -2 zile inainte...erau pe un traseu montan...si mai aveam de facut 3 zile...si aveam nevoie de net...asa , avea net din ab...dar mi-am facut 10 euro cost...cu 12 gb disponobili :))
la 27-09-2024 10:35 AM
Daca stii legislatia, inseamna ca stii ca urmeaza tarifare la depasire.
Cu placere!
la 27-09-2024 10:38 PM
Eu îmi doream sa fiu înștiințat, măcar cu 1 2 zile înainte. Din păcate am primit doar mesajul ca in aprox 1 ora, o sa imi "taie" netul inclusiv, sa sun, adică, tot ce făceam de atunci inainte era pe cost...si unde eram atunci, nu aveam posibilitatea sa iau o alta cartela sau sa fac altceva, decât cost :))
la 27-09-2024 07:32 PM
În acord cu prevederile regulamentului roaming like at home, monitorizarea numărului se face pe o perioadă de 4 luni, dacă în decursul perioadei de 180 de zile există mai multe zile petrecute în roaming decât în țară se declanșează FUI. Totodată, la un consum mare de date în roaming față de cel național se declanșează FUI mai repede de 60 de zile de la data utilizării serviciilor în roaming SEE.
la 28-09-2024 03:52 AM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor