anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ROAMING SEE daca am stat mai mult de 2-3 luni in afara

nedy2050
Junior

Buna ziua,

 

Nu consider ca este normal, ca daca am stat mai mult de 2-3 luni in afara.....si imi spune ca in ab, am 18 gb de internet in roaming....dupa 2 luni...sa primesc notificari, si sa imi opreasca netul, ca am consumat in 2 luni consecutive, toate resursele pe care le aveam incluse...si ca am folosti abuziv internetul. Dar ca il platesc lunar., si nu ma folosesc de el poate luni la rand, nu este nici o problema. Mai rau, ultima data, am primit direct mesaj, cum ca nu o sa mai am internet in roaming, fara nici o notificare. A mai patit cineva asa ceva?

13 Răspunsuri 13

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Salut @nedy2050. Au pățit toți care utilizeză resursele abonamentului altfel decât este menționat în Politica utilizării rezonabile a resurselor la nivelul SEE. Regăsești detalii aici. Resursele incluse în abonament sunt prevăzute pentru utilizări ocazionale în roaming, nu unele permanente. Pentru rezidenți, cel mai bine este utilizarea unui SIM cu număr local. Numai bine.

delfinas
#StarMember

Da, din pacate toti cei care sunt in situatia ta, au patit acelasi lucru dupa 2-3 luni de folosire a serviciilor mobile strict in roaming. Se numeste depasirea utilizarii rezonabile de consum a serviciilor de roaming si e o norma europeana, care e aplicata de toti operatorii din UE.

Roamingul este pentru deplasari temporare. Stai mai mult in strainatate, iei o cartela de acolo, folosesti wifi. Daca ai nevoie din cand in cand de numarul din Romania, nu ai restrictii, doar ca vei avea un extracost,

nedy2050
Junior

Dar ce de mi se spune ca am lunar, 18 gb, cand eu daca ii folosesc pe toti...imi spune dupa 1 sau 2 luni ca folosesc abuziv...si ma deconecteaza....fara nici o notificare..pe mine aia m-a deranjat 🙂

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Pentru că abonamentul se utilizeză preponderent național, iar la contractare nu ai menționat că ai nevoie de abonament pentru utilizare EXCLUSIV în roaming. Ai fi aflat în acest caz că nu va fi posibil.

Pai ai scris mai sus ca ai primit notificari. Banuiesc ca in contract se pomeneste de politica utilizarii rezonabile a serviciilor in roaming...

aia a fost singura notificare, ca nu mai am internet de la ora 11:00, nici o avertizare inainte...ca ajung cumva la finalul zilelor sau a internetului...bine ca pt factura primesc cate 3-4 mesaje si email-uri...dar aici..eu trebuie sa imi numar zilele cand plec in concediu? sa vad ca sunt majoritatea in ultimele 2 3 luni inafara

 

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Nu este nevoie de numărotoare atâtâ timp cât utilizezi numărul preponderent național. Dar dacă utilizezi numărul luni de zile în roaming (mai ales consecutive) ...atunci DA, e nevoie de socotitoare.

Si o completare mica: consumul in roaming este intarziat tocmai pentru ca esti in roaming. Nu sunt in timp real, deci Orange (sau orice operator) afla cu intarziere consumul tau de la operatorul partene si ar fi o problema sa ai net taiat/contra cost inainte sa consumi.

Au fost in comunitate clienti care reclamau ca au fost in afara UE si se intrebau de ce au fost tarifati mai mult de 50E. Raspunsul a fost destul de simplu: operatorul partener trimitea la anumite intervale consumul si intre ele se facea ... cosum. Si de aici surplusul peste suma impusa la "taiere" de 50E (si suma este fara TVA).

Banuiesc ca nu pleci in strainatate, in concediu cu lunile, nu are nimeni atata vacanta. Ideea e sa alternezi, pleci un pic in strainatate, mai vii acasa, consumi mai mult aici, apoi pleci din nou si folosesti resursele de roaming mai cu parcimonie si tot asa.

Salutare!

Ocazional înseamnă că te duci o lună în afară , după ce ai stat mai mult în țară. Dacă stai mai mult în roaming decât în tară, nu mai este ,,ocazional", ci devine permanent. Poți să îți iei ceva local, iar numărul respectiv îl treci pe prepay sau yoxo, unde ai costuri mai mici. Nu te ajută roaming pe abonament decât dacă mergi într-o vacanță sau altceva ocazional, cum spuneam. Știu că poate fi supărător, dar așa este la toți operatorii, legat de politica de utilizare rezonabilă a resurselor în roaming.

Baftă!

Pololică
#StarMember

Am fost plecati in concediu, undeva la 2-3 luni maxim, stiu legile si legislatia...de aceea nu am stat mai mult...ca asa si lucram...pe mine ma deranjeaza, ca nu am fost instiintat macar cu 1 -2 zile inainte...erau pe un traseu montan...si mai aveam de facut 3 zile...si aveam nevoie de net...asa , avea net din ab...dar mi-am facut 10 euro cost...cu 12 gb disponobili :))

 

Daca stii legislatia, inseamna ca stii ca urmeaza tarifare la depasire.

Cu placere!