anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Optiune Roaming Go UK plus de 7€

t3od0ra
Începător

Buna ziua! 
este cineva care a plecat anul acesta in UK, a activat optiunea Go UK plus de 7€ si stie daca i-a fost dezactivata optiunea nationala? Sau a ramas cu ambele optiuni activate?

1 Soluţie acceptată‚

FLo1
#StarMember

@t3od0ra: Opțiunile cu roaming sunt compatibile cu opțiunile naționale. Astfel că, orice opțiune cu resurse exclusiv naționale ai avea pe cont, la activarea unei opțiuni cu roaming opțiunea națională NU se va dezactiva automat, însă resursele din aceasta nu vor putea fi utilizate într-o țară non-SEE. Mai multe detalii în acest sens regăsești aici.

FLo1_2-1726803510829.png

Un caz particular este atunci când utilizezi CREDIT (nu opțiune) și activezi roamingul MANUAL. De ce? Pentru că activarea manuală a roamingului duce la dezactivarea oricărei opțiuni naționale.

FLo1_1-1726803156928.png

Pentru alte detalii te așteptăm aici în Comunitatea Orange. Numai bine.

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember & October Problem Solver

Salutare!

Eu nu cred că sunt compatibile, deci probabil va trebui s-o dezactivezi pe cea națională.

Ai un topic asemănător aici:

https://comunitate.orange.ro/t5/roaming/op%C8%9Biune-roaming-prepay-cu-alta-op%C8%9Biune-activa/td-p...

Baftă!

FLo1
#StarMember

@t3od0ra: Opțiunile cu roaming sunt compatibile cu opțiunile naționale. Astfel că, orice opțiune cu resurse exclusiv naționale ai avea pe cont, la activarea unei opțiuni cu roaming opțiunea națională NU se va dezactiva automat, însă resursele din aceasta nu vor putea fi utilizate într-o țară non-SEE. Mai multe detalii în acest sens regăsești aici.

FLo1_2-1726803510829.png

Un caz particular este atunci când utilizezi CREDIT (nu opțiune) și activezi roamingul MANUAL. De ce? Pentru că activarea manuală a roamingului duce la dezactivarea oricărei opțiuni naționale.

FLo1_1-1726803156928.png

Pentru alte detalii te așteptăm aici în Comunitatea Orange. Numai bine.

Multumesc mult de raspuns!

partea naspa este ca am vorbit cu 2 reprezentanti Orange, unul din ei a zis ca nu se dezavctiveaza, celalalt a zis ca da. Apoi, tot pe site-ul orange, gasisem ca daca ai o optiune nationala care nu are si Roaming in ea, activarea unei optiuni cu Roaming, dupa automat la dezactivarea celei nationale

Cum menționam anterior, ”activarea manuală a roamingului conduce la dezactivarea opțiunii naționale”. Dar dacă activezi o opțiune cu resurse în roaming, resursele din opțiunea națională și cele în roaming se vor agrega (aduna). Deosebirea? Resursele din opțiunea națională nu le vei putea folosi în roaming... ceea ce e și firesc.

Eu de exemplu am avut o opțiune de 5euro.... (națională) și am activat o opțiune de 16euro (cu resurse în roaming SEE). Nu a fost dezactivată opțiunea de 5euro, ci resursele acesteia au fost active înn continuare până la expirarea opțiunii naționale, rămânând în final cu cele din opțiunea cu roaming (adică cea de 16euro).

Salut,

In momentul in care activezi serviciul roaming, optiunea nationala se va dezactiva.

Vei primi si un SMS in momentul in care activezi optiunea cu roaming.

Aici https://www.orange.ro/help/cum-pot-activa-sau-dezactiva-o-opiune-prepay-51 gasesti mai multe detalii.

@OrangeAssistant: Am rugămintea să se formuleze mai clar cele explicate aici: https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-am-acces-la-serviciul-roaming-pe-cartela-mea-prepay-7448 pentru că informațiile respective și răspunsul oferit sunt contradictorii. Mulțumesc.

FLo1_0-1727084545501.png

LE: @t3od0ra dorește activarea unei opțiuni cu roaming, nicidecum activarea manuală a roamingului. Pentru activare manuală a roamingului situația e clară.

Salut,FLo1,

Intr-adevar, daca reincarci cu credit, activarea roaming-ului va duce la pierderea beneficiilor nationale existente.
Insa, daca alegi sa reincarci direct cu o optiune in care sunt beneficii in roaming Non-SEE si mai ai activa una nationala, nu pierzi resursele acesteia, insa, din pacate, nu le poti utiliza in tara in care calatoresti.
Gasesti toate optiunile disponible pentru Marea Britanie aici https://www.orange.ro/roaming/marea-britanie/.
Multumim!

Mulțumesc @OrangeAssistant pentru detalierea și contribuția la clarificarea situației privind utilizarea resurselor aferente opțiunilor în roaming.