anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Problema tarifare consum roaming PrePay Germania

Bobita1
Junior
Inainte de a pleca din tara in Germania am incarcat cartele cu 20 de euro si am activat optiunea de 10 euro cu net in UE. Cand am ajuns in Germania am intrat pe internet, dupa un timp am observat ca mi se iau bani din ceilalti 10 euro ramasi pe cartela. Si nu numai la net ci si atunci cand sun in tara. Care este problema aici?
1 Soluţie acceptată‚

Bobita1
Junior
Da, am consumat mai mult in afara tarii. In fine m-am lamurit.

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

Razvan
#StarMember
Cat timp ai stat în roaming în ultimele 6 luni? În ultimele 4 luni ai realizat consum de minute și date mai mult în Germania ca în țară? O posibilă explicație ar fi aceasta: https://www.orange.ro/help/politica-de-utilizare-rezonabil-a-serviciilor-roaming-see-6828 Politica de utilizare rezonabilă a serviciilor roaming SEE Suprataxa reprezintă tariful care se aplică pentru convorbirile/SMS/internet atunci când este detectată utilizarea abuzivă sau anormală a serviciilor de roaming. Suprataxa se aplică peste tariful național aferent abonamentului, însă fără a depăși 0.19 euro/min, 0.19 euro/SMS și 0.20 euro/MB (tarifele sunt fără TVA inclus): 0.032 /min, fără TVA pentru apeluri efectuate, inițiate și terminate în țări membre SEE 0.0079 euro/min, fără TVA pentru apeluri primite 0.01 euro/SMS, fără TVA pentru SMS trimis 0.0045 euro/MB, fără TVA pentru Internet De exemplu: 30 de minute de apeluri efectuate către țari din SEE costă 1.14 euro, TVA inclus pentru 500 MB trafic de internet vei avea un cost de 2.7 euro, TVA inclus Toate informaţiile legate de politica de utilizare rezonabilă a serviciilor roaming sunt prezentate în documentul Termeni & Condiții generale pentru utilizarea abonamentelor Orange ,Secţiunea 1, articolul 1.20 – Politica de utilizare rezonabilă a Serviciilor Roaming SEE. Mai multe detalii legate de schimbările aduse de Regulamentul European pentru serviciul Roaming găseşti aici.

teacher_
#StarMember
Salut! Vezi să ai datele în roaming active iar dacă nu, sa le activezi. Eventual resetează telefonul, și încearcă să vezi dacă acea opțiune s-a activat într-adevăr, printr-un apel la *133#

Vio73
#StarMember
Cred că nu e ceva în regulă! Dacă ai posibilitatea, contactează Serviciul Clienți prin secțiunea Contact din My Orange și explică-le concret despre ce este vorba. Succes!

Bobita1
Junior
Da, cred ca sunt suprataxat, pana am iesit din tara am vorbit la telefon si am stat si pe internet si n-am fost taxat. Asta e, traiasca Orange!

DanielaH
Moderator
@Bobita, opțiunea a fost activată cu succes? Ai primit SMS de confirmare? Revino, te rog, în Comunitate și spune-ne care este situația. Mulțumim!

Bobita1
Junior
In cont optiunea imi apare ca fiind activa. Cumva trebuie sa mai bag vreo optiune?

DanielaH
Moderator
@Bobita, revin și eu la întrebarea lui Răzvan. În ultimele 4 luni (123 de zile) ai efectuat cumva în roaming un consum de minute și internet mai mare decât în România? Ca să poți folosi resursele nationale in Spatiul Economic European conform ofertei de care beneficiezi (in limita politicii de utilizare rezonabilă a serviciului roaming in SEE), este necesar ca traficul de voce și date din ultimele 4 luni să fie majoritar in România.

Bobita1
Junior
Da, am consumat mai mult in afara tarii. In fine m-am lamurit.