anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar nejustificat in roaming Turcia

Dan_Morar
Începător
Buna ziua,
Va scriu pt ca sunt in Turcia de ieri , 06.07.2021, si costul suplimentar a ajuns la aprox 50 euro fara sa fi utilizat datele mobile. De ieri sunt conectat la reteaua de net oferita de hotel si nu inteleg de unde provine tot costul suplimentar. Va rog, aveti idee de unde provine acest cost suplimentar?
Aceeasi situatie se intampla si pe abonamentul sotiei -cost sullimentar f mare fara a utiliza datele mobile.
Astept raspunsul dvs.
Multumesc!
Cu stima, Dan Morar
11 Răspunsuri 11

delfinas
#StarMember
Bun venit in Comunitate!!! Esti sigur ca nu ati avut activate datele mobile deloc de cand ati plecat din Romania?

Vrajitoarea
Cunoscător
Buna, costurile pentru Turcia sunt destul de mari si la voce (1,45 euro/minut pentru apeluri efectuate catre Romania), nu doar la internet, asa ca recomandarea ar fi sa activezi optiunea Go World - 9 euro - 60 minute https://www.orange.ro/roaming/turcia#abonament De asemenea, sa fiti siguri ca sunt dezactivate datele mobile in roaming si ca nu le activeaza ceva aplicatie automat, pentru ca e 7.14 euro/MB.

Jay
Campion certificat
Inteleg ca nu ai utilizat datele mobile, dar, nici nu ai vorbit? Nu ai sunat pe nimeni, nu ai fost sunat, nu ai dat mesaje? Ai aici tarifele pentru roaming Turcia.. https://www.orange.ro/roaming/turcia/#abonament

FaraUnID
Campion certificat
Exista aplicatii care forteaza deschiderea datelor mobile fara interventia utilizatorului. Exista aplicatii care se autoexecuta si ruleaza in fundal fara a avea nevoie de acceptul utilizatorului. Exista aplicatii care pot efectua apeluri si/sau trimite SMS catre numere cu suprataxa pentru acces la diverse servicii premium. Poti verifica in telefon ce aplicatii, la istoricul de date, ce aplicatii au folosit conexiunea de date in ultimile 24 de ore.

Dan_Morar
Începător
Buna! Am primit un singur tel din Ro de max 2 min, altceva nimic. Am mai fost in Turcia, dar nu am patit niciodata asa ceva. Sotia nu a primit/efectuat niciun apel, nici nu a navigat pe net si este in acewasi situatie. Doar noi, prietenii care sunt pe Vodafone nu au aceasta problema.

Vrajitoarea
Cunoscător
Verificati ce apare in My Orange, ar trebui sa se vada ce anume a generat costul suplimentar. https://comunitate.orange.ro/questions/2297728-de-unde-pot-proveni-costurile-suplimentare-pe-factura Legat de cei 50 de euro, in principiu, daca nu sunt alte setari ar trebui sa fie o limita implicita la 50 euro pentru internet in roaming https://www.orange.ro/roaming/abonament/data-traffic-control/ - avand in vedere ca e aceeasi valoare, probabil ceva aplicatie a accesat totusi datele mobile

DanielaH
Moderator
@Dan Morar, ai clarificat de unde provine costul suplimentar? Te așteptăm să revii cu detalii. Iar dacă te-au ajutat răspunsurile primite aici, marchează-l pe cel mai bun ca soluție pentru a-i ajuta și pe ceilalți membri. Mulțumim.

AndreiC_1
Junior entuziast
Salut. Am si eu aceeasi problema pentru Turcia. Am trafic de 58b la fiecare cateva ore, aleator. Am avut 307kb pentru 7 zile in Turcia. Sunt utilizator de IOS. Am deschis ticket catre Orange, dar nu se stie ce reprezinta. Mi s-a spus ca am aplicatii care folosesc netul fara aprobare. Pe alt telefon cu alt numar (Android) am verificat traficul si nu am gasit nicio aplicatie care sa fi facut trafic in perioada respectiva. Daca aflii cumva, da-mi te rog de stire. Tare as fi curios ce a generat trafic fara aprobare. Multumesc anticipat.

Nemrut
Începător
Buna ziua, am aceeasi situatie. Am fost intr un circuit in Turcia, nu am folosit telefonul in timpul zilei, ci doar seara la hotel am intrat pe wi fi si cu toate astea am avut costul suplimentare de 100 euro. Intr adevar, am fost avizata ca am atins pragul de 35 euro, am dat accept cu da, nestiind ca net in roaming nu are legatura cu wi fi, am fost avizata ca am atins 50 euro si apoi 100 euro fara sa fi folosit telefonul decat seara la hotel pentru wi fi. Anul trecut am fost in Turcia si nu am avut aceasta problema. Pentru domnii care le stiu pe toate in comunitatea asta, rog mai putina aroganta. De genul: nu ai stiut sa te uiti pe site, nu ai decat sa platesti. Am o reclamatie in curs le Orange pentru costuri suplimentare de net in roaming, din punctul meu de vedera nejustificate. Nu m au rezolvat nicicum, asta scrie in desfasurator, trebuie sa platesti. Voi cauta sa vad cum se pot dezactiva datele mobile in roaming.

AndreiC_1
Junior entuziast
Salut. Se pare ca traficul suplimentar de date generat fara utilizarea voluntara a telefonului ramane o enigma. Am tot citit si vad ca de anul trecut nu a reusit nimeni sa vada de unde provine. Unele comentarii sunt rautacioase pe motiv ca nu sunt constient de utilizarea altor aplicatii. Culmea este ca nu am avut instalat asa ceva.. asa ca nu am cum sa generez cost involuntar. Eu am sunat la Orange de cateva ori, iar intr-un final am ajuns la unul dintre manageri, iar raspunsul a fost unul direct: “Nu stim si nu avem cum sa verificam”. Am apelat la suportul Apple, am trimis log-uri, evident ca m-au expediat din motiv ca telefonul nu are instalate aplicatii fara permisiuni si am fost din nou trimis la provider: Orange. Solutia Orange a fost dezactivarea serviciului World Wide si practic in Turcia nu voi mai putea utiliza telefonul. Voi cumpara cartela de acolo. Daca prin minune aveti vreo informatie, astept cu nerabdare. Daca aflu eu ceva, evident, revin. Seara buna.

FLo1
#StarMember
Asemeni energiei electrice din casă aferentă aparatelor care stau doar conectate, nu pornite, așa e și cu datele mobile: dacă sunt active se consumă. Nu în cantitate masivă, dar multe aplicații de pe telefon "încearcă" permanent accesarea net-ului. Pentru net exclusiv prin wifi nu aveți nevoie nici de date mobile activate și nici de roaming, cu atât mai puțin de activarea din telefon a "utilizării datelor mobile în roaming". Pentru mai multă siguranță recomand neactivarea cel puțin a datelor mobile în roaming.