anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cost suplimentar în roaming, la Porțile de Fier 2

florin1977
Începător

Salut! Am acumulat cost suplimentar în roaming, la Porțile de Fier 2,lângă granița cu Serbia,fără a solicita activarea de roaming in Serbia sau alte țări non-UE...costul suplimentar de date mi se va menține și pe mai departe, motiv pentru care voi rezilia contractul și voi porta numărul în altă rețea...Menționez că am solicitat activare roaming Bulgaria și Orange, de la ei putere,mi-au activat și roaming pentru statele non-UE,fără acordul meu fiind acum bun de plată...

30 Răspunsuri 30

FLo1
#StarMember

Salut @florin1977. Nu este o experiență plăcută, însă știind locul și situația la care vei fi expus era necesar fie să nu ”activezi” <datele mobile> în zonă non-SEE, fie să te asiguri că roamingul este activat exclusiv pentru țările SEE. Deciziile și experiențele prin care trecem zilnic ne face să acumulăm și informații pentru o viitoare.... altădată. Toate cele bune.

Ma simt furat și de asta am ales să reziliez și sa portez la Digi...e aiurea să plătești ce nu consumi sau ce nu soliciți să fie activat...

Iti inteleg frustrarea. Ca idee, solicitarile ar trebui inregistrate. O sesizare scrisa nu te ajuta?

MihaiC99
Campion

Salutare!

In mod normal folosesc aplicația my Orange pentru a activa/verifica roamingul de date dorit/activ. Mi se pare cea mai sigura modalitate de activare/verificare.

In aplicație se poate activa roamingul pentru see sau roamingul in toate tarile.

3363.jpg

Cum ati cerut activarea roamingului pentru Bulgaria?

Telefonic...apel la 300...

florin1977
Începător

Plec de la Orange cu fruntea sus, fiind client din 20.10.2001 și abonat din 2003...

Pololică
#StarMember

Salutare!

Poti detalia ce s-a intamplat? Am fost in primavara la Portile de Fier (Orsova) si nu am avut probleme cu reteaua, in sensul ca am pus pe manual reteua la care sunt conectat. Una din recomandarile ANPC si ANCOM este sa ai grija in zonele de granita si sa selectezi manual reteaua la care vrei sa te conectezi (eventual sa inchizi din telefon roamingul de date mobile). Nu esti prima persoana care se conecteaza accidental in roaming (chiar asa se cheama: roaming accidental).

Legat de activarea roamingului: ca optiune activata implicit este doar pentru SEE, nu si pentru restul lumii. Eu am activ pentru toata lumea roamingul (am mai calatorit si in afara UE) si a trebuit sa dezactivez si sa reactivez, manual, roamingul din aplicatia MyOrange. In principiu, roamingul nu se poate activa doar pentru o tara, ci ori pentru SEE, ori pentru toate (sau dezactivare completa). Ar fi trebuit sa primesti un SMS cu privire la activarea roamingului (cand am activat la mine, am primit SMS in care eram informat ca am activat roamingul pentru intreaga lume. Adevarul e ca vorbim de vreo 4 ani in urma... si asa a ramas activ. Daca stiam ca pot avea probleme de conectare, trec pe manual la retea si aia e).

Din păcate, SMS-ul nu te ajuta cu nimic, fiind identice în ambele cazuri.

Adevarul e ca nu mai retin ce scria exact in SMS, avand oricum nevoie de roaming activ peste tot (plus ca de atunci am schimbat si telefonul cu un sistem de operare la altul si nu prea ma interesat sa pastrez SMS-urile primite).

florin1977
Începător

Sună-mă la 0740xxxxxx și îți pot explica totul...

florin1977
Începător

Am plecat in co Bulgaria, solicitand activarea roaming pentru țara respectiva...la revenirea în țară, am fost la pescuit, Porțile de Fier 2,și m-am trezit cu cost suplimentar de aproximativ 50 euro,atât eu cât și soția...am primit sms,dar telefonul era in mașină...asta am pățit...am apelat ulterior 300 și mi s-a dezactivat roaming pentru țările non-UE,având si pe mai departe roaming activat in UE...

https://infocentru.ancom.ro/roaming-involuntar-de-granita/

https://comunitate.orange.ro/t5/roaming/cum-putem-evita-roaming-ul-accidental/m-p/65692

Iti recomand sa contactezi Relatii Clientii si sa vezi ce solutii iti pot oferi. Fiind doar client, e cam singura solutie recomandata.

PS: imi aduci aminte de o situatie de acum vreo 8 ani. La momentul respectiv eram pe Vodafone si vizitam Giurgiu (chiar ajunsesm si in port). La momentul respectiv nu aveam telefon compatibil VoLTE (cred ca abia se lansase serviciul la Orange). Fiind pe chei, aveam semnal 4G de la Vodafone, dar primesc mesaj pe Whatsapp de la sora mea sa ma intrebe de ce nu raspund. Incerc s-o sun si pauza (la primul apel am primit eroare de conexiune). La o trecere a telefonului pe 3G, s-a conectat in cateva secunde la o retea din Bulgaria. Deci, la mine "norocul" s-a numit lipsa unei tehnologii abia lansate si nu am facut cost suplimentar (fiind inainte de Roam Like at Home).

Recomandarea mea ar fi o informare inainte. De ce nu ti s-a activat roamingul doar SEE, nu pot sa-ti raspund. De asta iti recomand sa suni la relatii clienti sa vezi ce s-a activat si ce (si daca) se poate rezolva ceva. Daca eroare este la Orange, se rezolva (cel mai probabil la urmatoarea factura).

Mi se menține in continuare costul suplimentar pentru plată și de asta am ales sa plec la Digi...mi s-a propus un târg, cum ca suporta Orange o lună costul abonamentului, in compensație, dar nu am acceptat...

Un targ inseamna sa dai si tu ceva la schimb...

Totusi, crezi ca la Digi nu se intampla asta? Stii ca roamingul se activeaza dupa 45 de zile de la activarea abonamentului? Asa mi s-a intamplat mie (sunt abonatul lor, si cartelist Orange): desi aveam un numar in Digi de vreo 3 ani (numarul soacrei), cand am vrut sa activez pentru mine in 2022 (portare in noiembrie si dorinta de activare in decembrie) mi-au spus ca trebuie sa am minim 45 de zile pe numar sau, pot cere activarea mai repede, dar va depinde daca bonitate sau nu. La momentul respectiv, vroiam sa merg la bulgari pentru cumparaturi...

Doar iti spun din experienta proprie cum au decurs lucrurile la mine. Daca s-au facut modificari intre timp, nu stiu. Nu am mai activat numere noi (in principiu merg pre premisa ca ce merge nu se schimba).