anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Roaming Spania (telefon dual sim)

andreyna222
Junior

Bună...fiul meu are telefon dual sim.Din anumite motive nu i-am putut activa opțiunea de roaming pe nr lui și am ales sa cumpăr o noua cartela prepay și i-am activat opțiunea de 12 euro cu net.Din momentul plecării aseara spre București nu au mai funcționat datele mobile pe sim1 dar în aeroport la București s-a putut conecta wifi.Dimineata a ajuns pe aeroport în Spania..a selectar sim2 a primit mesajele de rigoare cu roaming...etc dar aceeași problema..nu are date mobile dar poate suna..trimite msj etc...și s-a putut conecta prin wifi în aeroportul din Valencia.Care ar putea fi problema? Operatorul Orange a verificat...pare totul în regulă..am încercat cu rețea manuala...tot...dar e ciudat ca nici în România nu au mai funcționat din momentul activării celeilalte sim.

 

17 Răspunsuri 17

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Salut,

Cel mai probabil nu are activata optiunea Data Roaming (sau doar Roaming) din setarile telefonului.

La Android (dar depinde de telefon), optiunea se regaseste in Setari > Retea si Internet > SIM > orange > Roaming. 

De asemenea, optiunea Date Mobile trebuie sa fie si ea activata din acelasi loc.

Cam asa arata la mine. Din nou, e posibil sa difere in functie de telefon. Dar ideea e aceeasi, Optiunea Date Roaming (sau doar Roaming pe unele telefoane), si optiunea Date Mobile, trebuie sa fie activate.

arsradu_0-1699795949510.png

 

Client Orange

Bună...este activată.

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Verifica setarile de SIM. Daca are doua SIM-uri, cel mai probabil datele sunt setate pe celalalt SIM, din moment ce nu functioneaza.

Eventual scoate celalalt SIM, lasa doar SIM-ul nou de Orange, configureaza-l individual pentru roaming dupa cum scriam mai sus, si ulterior, dupa ce e totul setat si functional, adauga si celalalt SIM.

Daca nu merge nici asa, lasa modelul de telefon aici, astfel incat sa putem cauta un tutorial specific pentru acel model. Cel mai probabil, problema este pe partea telefonului.

Client Orange

  • Setările sunt făcute corect. Într-adevăr...m-am gândit la soluția cu scoaterea cartelei dar nu are niciun ac la el...când va găsi ii voi spune sa facă cum mi-ați spus. Mulțumesc frumos!

arsradu
#StarMember & 2023 Problem Solver

Se poate folosi si o agrafa de birou in loc de ac. Eu unul am o cheita de SIM la breloc tot timpul. Tocmai pentru cazurile astea. Recomand, intrucat cel mai probabil telefonul a venit deja cu una, sa o aiba cu el pe viitor. Poate n-o sa fie nevoie sa umble la SIM foarte des. Dar cand/daca va avea nevoie...un obiect atat de mic poate face o diferenta foarte mare.

Oricum, daca mai sunt noutati sau ceva, va asteptam aici. Eventual poate posta chiar el aici, daca vrea, fie de pe telefon, fie de pe un laptop ceva, conectat la WiFi. Ar fi mai usor asa.

Client Orange

Nu funcționează în continuare...a scos prima cartela și a lăsat o doar pe cea cu opțiunea de roaming...nimic...zero..

Sigur are opțiunea de 12€ activată, sau e exclusiv o opțiune națională, de exemplu 6€? De aceea am indicat o verificare a mesajului privind opțiunea activată. Sigur cei 12€ reîncărcați nu au fost doar credit, acum consumat?

Da...este activata...a primit și mesaj de confirmare. 

@andreyna222: Un SIM care nici măcar în RO nu oferă serviciile plătite, necesită o verificare a contului (numărului). O accesare a chat-ului Djingo ar putea fi utilă în acest sens solicitând "transfer operator" și ar trebui făcută de băiatul tău, întrucât el deține SIMul.

Totuși, daca perioada șederii se prelungește la câteva luni, atunci soluția ideală este un SIM cu număr local: mai ieftin, mai util și sigur funcțional pe întreaga perioadă a șederii.

FLo1
#StarMember

@andreyna222: Cu opțiunea de 12euro activată (sper de voce, nu de date), ar fi trebuit să fie funcțională și ok de utilizat încă în RO. Faptul că nu a putut fi folosită, indică o problemă principală de telefon (utilizare/configurare telefon, posibil chiar a SIM-ului ales). Mesaj de confirmare a activării opțiunii de 12euro pe SIM-ul prepay a fost primit? 

Pentru verificarea resurselor existente pe contul PPY / opțiunii active, se poate utiliza meniul SelfCare (apel la *100#), număr apelabil indiferent de condiții, chiar și din roaming. Nu uitați să aibă selectat ca utilizabil SIM-ul PREPAY cu opțiunea activată, atât ca voce cât și date mobile. Altfel opțiunea este activată inutil.

Opțiunea aleasa a fost de date...recunosc. A primit și confirmarea activării opțiunii...într-adevăr...eu nu sunt cu el...este plecat prin programul Erasmus și nu pot verifica telefonul personal...dar mi-a trimis print și pare ca a selectat totul ok.O sa ii spun sa sune și la *100#..dacă nu...sa ii fie de bine...😅😅😅

@andreyna222: Mulțumesc de răspuns. Deși tardiv (opțiunea de 12€ rămâne cu costul aferent), totuși e interesant de ce un whatsapp ar fi fost funcțional doar pe wifi, și nu pe date mobile. În situația actuală, până nu va avea prea mult timp în roaming, poți reactiva o opțiune de voce de 16€. SIMul fiind nou, nu garantez că va fi ok în a doua lună de utilizare cu resurse incluse, ci doar pe credit. Pentru detalii, îți recomand acest topic

Numărul utilizat înainte (folosit uzual de fiul tău în RO) este cumva abonament cu resurse exclusiv naționale? Ar fi singurul motiv de nefuncționare în roaming. 

Altfel, cu whatsapp și o conexiune pe wifi.... puteți comunica prin mesaje/apeluri fără limită sau restricții de durată.

Da...primul număr a fost folosit exclusiv cu resurse naționale...este posibil ca pe al doilea sim sa nu funcționeze serviciul pentru ca este o cartela noua?Pozele atașate sunt după ce a scos sim 1 și a dar restart doar cu sim2 cu opțiunea de roaming activa...

Setările sunt ok. Primul număr dacă e abonament cu resurse naționale nici nu are rost menținut activ cât timp este în roaming. Referitor la al doilea SIM, este referitor la politica utilizării rezonabile a resurselor în roaming, adică o cantitate majoritară național, evaluată pe un interval de 4 luni. Dar SIMul fiind nou, înseamnă că național nu are vechime.