la 02-07-2025 09:42 AM
Bună ziua,
Scriu această postare pentru a semnala o situație deranjantă întâlnită la magazinul Orange din Târgu Neamț.
Am încercat să schimb o cartelă SIM (cu păstrarea aceluiași număr) pentru un număr PrePay, însă angajații magazinului mi-au spus că nu se poate face această operațiune decât dacă trec pe abonament. Mai mult, au menționat că „nici dacă suni la București nu ți-o schimbă fără abonament”.
Acest lucru mi se pare complet nejustificat, în condițiile în care știu că Orange permite schimbarea gratuită a cartelei SIM în caz de deteriorare, trecere la nanoSIM etc., fără a fi condiționată de abonament.
Am verificat și comentariile de pe Google referitoare la acest magazin, iar mai mulți clienți semnalează aceeași problemă. Inclusiv tatăl meu a primit același refuz recent.
Voi lăsa mai jos și adresa exactă a magazinului : Orange Store , Str. Mihai Eminescu Bl.M7, parter, Târgu Neamt , județul Neamț .
Rog echipa Orange să clarifice dacă este normal ca în unele puncte de lucru să se impună astfel de condiții care contravin practicilor generale ale companiei.
Mulțumesc!
02-07-2025 09:53 AM - editat 02-07-2025 11:04 AM
Salut,
Este evident că situația descrisă reprezintă un abuz din partea angajaților acelui magazin. În cel mai rău caz, puteau să-ți înlocuiască SIM-ul contra cost, fără alte complicații.
Recomandarea mea este să mergi într-un Orange Shop, acolo nu ar trebui să întâmpini astfel de probleme. Din experiența mea, personalul din Orange Shop a fost mereu amabil și orientat spre client, iar toate solicitările mele au fost rezolvate rapid și profesionist.
https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-schimb-cartela-sim-prepay
Excepții:
la 02-07-2025 10:01 AM
@ff, îmi pare rău pentru situația pe care ne-ai descris-o și îți mulțumim pentru feedback. Și recomandarea noastră este să mergi într-un Orange shop.
la 02-07-2025 12:51 PM
Mulțumim @ff , cred ca este foarte important sa stim despre astfel de abuzuri.
Recomandarea mea este sa mergi din nou in magazin, sa le arați articolul de aici: https://www.orange.ro/help/cum-schimb-cartela-sim-pentru-un-abonament-95
Iar daca refuza din nou sa le ceri o motivare scrisa pentru a depune sesizare la ANPC.
Cred cu tărie ca astfel de fapte ar trebui sancționate de Orange, iar tu ca si client nu ar trebui sa mergi in plus 45km pentru o schimbare de SIM.
Multa bafta, sa ne spui daca ai rezolvat!
la 02-07-2025 02:09 PM
Angajații sunt plătiți pentru Nr de abonamente încheiate și de aceea recurg la astfel de practici. Orange ar trebui să-i sancționeze pentru a evita repetarea acestor abuzuri. Până la urmă chiar daca nu este vorba de Orange Shop, imaginea tot le este afectată, că furnizează serviciile lor. După cum spui și tu, nu este un caz singular, s-a tot repetat refuzul lor și ar trebui luate unele măsuri.
la 02-07-2025 06:21 PM
@ff: Personal am portat un număr la un prepay Orange chiar în acest an și am constatat că pot exista unele "încercări" specifice magazinelor. Ca o experiență, parcurge acest ghid, ca o sinteză a ceea ce ar fi necesar de luat în considerare la o portare: [Tutorial] 10 sfaturi (pași) de luat în considerare în cazul portării unui număr de telefon Te așteptăm cu vești bune.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor