anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pot sa activez o optiune PrePay prin SMS la 321?

Neaplicabil
Hello!

Exista pe undeva mentionate cuvintele cheie pe care ar trebui sa le trimiti prin SMS la 321 pentru activarea diverselor optiuni de prepaid?

De exemplu, pe pagina asta (https://www.orange.ro/help/cum-pot-activa-sau-dezactiva-o-opiune-prepay-51), zice ca pentru optiunea de 6 Euro cu internet trebuie trimis "net6" la 321.

Ok. Si pentru celelalte? Pentru cea de 6 Euro cu minute, sms si net, de exemplu, ce ar trebui trimis? "minsmsnet6" la 321? Ar trebui luate pe incercate sa vedem care merge si ce activeaza? Nu e ca si cand ai o singura sansa sa activezi optiunea potrivita. :))

In mod normal, cand ai suficient credit pentru activarea optiunii de 6 Euro cu minute, sms si net, primesti un mesaj care te informeaza de chestia asta. Eh, daca nu-l primesti si vrei totusi sa folosesti acel credit pentru activarea unei optiuni, cum poti face asta printr-un SMS la 321?

Evident, daca esti pe wifi sau ai o alta sursa de net, ai putea sa intri in aplicatia My Orange, sau in contul My Orange de pe site si sa-ti activezi de acolo optiunea respectiva. Dar daca nu ai acces la net si evident nu vrei sa intri de pe credit, activarea optiunii prin SMS este cea mai la indemana. Din pacate, pentru asta, trebuie sa stii ce sa trimiti la 321 pentru optiunea dorita. Si informatia asta pare sa lipseasca. Eu unul cel putin n-am reusit sa o gasesc.

Cu ocazia asta, daca informatia asta lipseste intr-adevar, sugestia mea ar fi sa fie adaugata undeva, in caz ca mai sunt utilizatori care vor sa-si activeze diverse optiuni in felul asta.
1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember
Optiunile de voce (cu minute) se pot activa doar din My Orange sau din selfcare *100#. Acele mesaje prin sms la 321 sunt valabile doar la extraoptiuni de date, pentru cartele de internet fără voce.

Vizualizare soluţie în postul original

13 Răspunsuri 13

Razvan
#StarMember
Optiunile de voce (cu minute) se pot activa doar din My Orange sau din selfcare *100#. Acele mesaje prin sms la 321 sunt valabile doar la extraoptiuni de date, pentru cartele de internet fără voce.

Neaplicabil
Mersi frumos, Razvan! :) Aha, deci nu e asociat niciun cuvant cheie pentru cazul asta? Am gasit cateva cuvinte cheie, dar sunt doar pentru activarea optiunilor cu net. Nu si a celor cu minute si net. Acuma, nu stiu cata lume isi activeaza doar internet... Presupun ca majoritatea au nevoie si de ceva minute. Daca nu exista inca, poate ar fi bine de adaugat...? Zic si eu. Adica, asa cum pare sa existe pentru optiunile cu net, de ce n-ar exista si pentru cele cu minute, sms si net? Cu atat mai mult cu cat cred ca astea sunt si cele mai populare. Cel putin asa ar avea sens pentru mine. 🙂

Vio73
#StarMember
Se poate trimite și un sms la 321 cu textul ,,DA" pentru unele opțiuni. Sau ,,NU" pentru dezactivarea, dar nu funcționează în toate cazurile.

Neaplicabil
Da, Vio, poti. Dar trimiti DA ca si raspuns la un SMS pe care il primesti. Daca nu primesti SMS-ul, n-ai la ce sa raspunzi cu da. :) Adica nu poti sa initiezi tu acea activare cu SMS. Pentru ca aparent nu ai setat niciun cuvant cheie pentru optiunile cu minute, sms si net.

Miha_Z
#StarMember
Eu aveam activata optiunea Family HD Go si era gratuita pana maine, urmand ca apoi sa fie tarifata cu 4.5 Euro. Daca nu primeam mesaj de atentionare uitam de ea, ca oricum n-am folosit-o. In mesaj mi s-a spus si cum pot s-o dezactivez, ceea ce a fost foarte bine deoarece n-a mai implicat alte cautari din partea mea.

Anca07
#StarMember
Arsradu, activarea optiunilor cu trafic de internet inclus (plus voce) se face prin mesaj scris la numărul 321, cu fiecare cuvânt cheie specific, astfel : Opțiunea Internet de 6 € credit - SMS cu textul "net6" Opțiunea Internet de 5 € credit - SMS cu textul "net5" Opțiunea Internet de 8 € credit - SMS cu textul "net8" Opțiunea Internet de 10 € credit – SMS cu textul "net10" Doar pentru extraoptiunile de voce nu exista cuvinte cheie care se trimit la 321. Ce e drept, in my orange, exista unele optiuni indisponibile la comercianti/parteneri orange. Avem suficiente posibilitati de a incarca si reincarca:)

Neaplicabil
Anca, mersi frumos de informatii. Pe astea le gasisem si eu. 🙂 Cu toate astea, optiunile de net (cum e "net6" de exemplu) nu par sa aiba si voce... Sau poate ma insel. Dar de pe site-ul Orange (https://www.orange.ro/prepay/optiuni-prepay/#net), asa pare. 😄 Se poate, totusi, sa fi omis eu niste detalii importante.

Razvan
#StarMember
Acele mesaje prin sms la 321 sunt valabile doar la extraoptiuni de date, pentru cartele de internet fără voce, cum se ofereau la început.

RafaHelper
#StarMember
Salut @arsradu, ‏‏‎ ‎ Optiunile de internet sunt dedicate utilizarii unei cartela cu modem de internet, stick sau wireless care nu poate apela *100#, de exemplu. In felul acesta se foloseste interfata de pe laptop pentru a accesa internetul de pe stick si asa se pot trimite doar mesaje la numarul scurt pentru a activa optiunea dorita. ‏‏‎ ‎ Poţi activa o opţiune pe contul tău PrePay: ‏‏‎ ‎ - din contul tău My Orange online, secţiunea Opțiuni şi tarife - modificare opţiuni sau în aplicaţia My Orange (Android si iOS) ‏‏‎ ‎ Alte modalităţi: ‏‏‎ ‎ - direct cu cardul bancar - apelează *100#, serviciul SelfCare, ramura Opțiuni - pentru opțiunile cu internet inclus, trimite un mesaj scris la numărul 321, cu fiecare cuvânt cheie specific ⇒ de exemplu: opţiunea Internet de 6 € credit - SMS cu textul „net6” ‏‏‎ ‎ - de pe un abonament Orange​ - apelează Serviciul Clienți la numerele 300/0374300300 sau vino în magazinele Orange ‏‏‎ ‎ Gasesti mai multe detalii aici: https://www.orange.ro/help/cum-pot-activa-sau-dezactiva-o-opiune-prepay-51

Neaplicabil
Salut Rafa! Mersi frumos de raspuns. :) Cateva chestii: 1. cum trimiti SMS de pe laptop, folosind acel SIM intr-un modem USB? Ai interfata pentru asa ceva? Daca da, pentru mine e ceva nou. :D 2. cum accesezi internetul de pe stick daca inca nu ai activat o optiune pe stick? 3. link-ul din raspunsul tau este exact cel din postul initial 🙂 Asta nu raspunde totusi la intrebarea: cum activez optiunile cu minute, sms si net? Am aflat cum le activez pe cele care au doar net. Nu si pe cele care au si minute si sms. Si aparent nu se poate cu keyword cum am crezut eu. 4. telefoanele mobile au si ele un modem inclus. De asemnea, optiunile respective pot fi activate fara probleme pe orice SIM, indiferent daca va fi folosit efectiv in telefon, sau intr-un modem USB. Si, din cate stiu eu, poti folosi linistit un SIM dintr-un modem USB intr-un telefon. Singura diferenta e ca nu vei avea activata partea de voce.

RafaHelper
#StarMember
Salut @arsradu, ‏‏‎ ‎ 1. cum trimiti SMS de pe laptop, folosind acel SIM intr-un modem USB? Ai interfata pentru asa ceva? Daca da, pentru mine e ceva nou. :D Raspuns 1: Orice stick de internet vine cu un program executabil ce instaleaza interfata de utilizare a stick-ului sau exista o adresa de acces precum 192.168.1.0 daca ai un router/modem 4G. Dupa instalare/accesare poti trimite SMS din accea interfata. Tot asa se verifica si cost controlul cu un sms la 415. ‏‏‎ ‎ 2. cum accesezi internetul de pe stick daca inca nu ai activat o optiune pe stick? Raspuns 2: Pentru ce iti trebuie internet inainte de a activa optiunea? ‏‏‎ ‎ 3. link-ul din raspunsul tau este exact cel din postul initial :) Asta nu raspunde totusi la intrebarea: cum activez optiunile cu minute, sms si net? Am aflat cum le activez pe cele care au doar net. Nu si pe cele care au si minute si sms. Si aparent nu se poate cu keyword cum am crezut eu. Raspuns 3: Ti-am raspuns ca nu se poate pentru restul, pentru ca acestea sunt optiuni de internet si au nevoie de aceasta functionalitate, de accea a fost creata aceasta metoda de activare pentru ele. ‏‏‎ ‎ 4. telefoanele mobile au si ele un modem inclus. De asemnea, optiunile respective pot fi activate fara probleme pe orice SIM, indiferent daca va fi folosit efectiv in telefon, sau intr-un modem USB. Si, din cate stiu eu, poti folosi linistit un SIM dintr-un modem USB intr-un telefon. Singura diferenta e ca nu vei avea activata partea de voce. Raspuns 4: Da, sunt de acord cu tine.

Neaplicabil
1. Aha. Ok. N-am stiut ca poti sa trimiti si SMS-uri din acea interfata. Credeam ca e doar pentru a accesa internetul si eventual setarile de net. Ok, mersi. Se vede ca nu folosesc asa ceva. :D 2. Paaai...nu-ti trebuie. :)) Dar asa am inteles din ce ziceai tu mai sus. Ok, atunci ignora ce am zis mai devreme. Greseala mea. 3. Aaaam inteles acum la ce te referi tu. Tu zici ca din cauza ca sunt optiuni de net, si sunt folosite in principal de cei care au net pe stick, de pe laptop, de-aia au implementat metoda asta de activare. Oook...asta in continuare nu explica de ce n-ar exista aceeasi metoda si pentru optiunile cu minute si sms. :)) Adica, SMS-ul respectiv, pentru activarea optiunii de net in cazul asta, il poti trimite de oriunde. De pe laptop, prin acea interfata, dar si de pe telefon. Rezultatul e acelasi. Evident, e destul de peste mana sa scoti SIM-ul din modem, sa-l bagi in telefon, doar ca sa dai SMS-ul. :)) Dar zic doar ca se poate. Ma gandesc ca, la fel de bine, ai putea sa trimiti un cuvant cheie (care in cazul asta aparent nu exista, dar ar putea fi implementat) care sa-ti activeze o optiune cu minute, sms si net. Ce vreau sa spun e ca nu vad de ce ar trebui sa fie o chestie exclusiva pentru optiunile de net. Activarea prin SMS poate fi benefica pentru toata lumea, indiferent daca se foloseste SIM-ul intr-un telefon, sau intr-un stick USB. Oricum, mersi frumos de raspunsuri. Acuma are ceva mai mult sens toata chestia asta. :))

RafaHelper
#StarMember
Cu drag @arsradu, ‏‏‎ ‎ Poti sa trimiti acceste sugestii in sectiunea contact de pe site-ul Orange si poate pe viitor vor fi implementate. ‏‏‎ ‎ Numai bine.