la 18-08-2024 02:25 PM
Dragi utilizatori de SIM-uri PrePay, de la Orange veste mare, cu 5G la orișicare 🙂 Pentru doritori, fie ei și amatori, acum regăsiți resurse 5G inclusiv la populara opțiune cu resurse în valoare de 5€. Precum poate știați, resurse 5G pentru clienții PrePay se primeau doar pentru opțiune activă de minim 6€, însă în schimb la această opțiune aveți acum mult ”râvnitul”.... net nelimitat. Mai multe detalii regăsiți aici.
Referitor la aceste două alternative cu resurse naționale vă recomand să fiți atenți la câteva detalii importante:
La astfel de noutăți, acum vă prezint trei probleme, la care voi veni în săptămânile următoare cu confirmări, fără a intra în amănunte despre activarea unui profil 5G (pentru care regăsiți detalii și condiții aici) :
Mulțumesc!
la 18-08-2024 02:50 PM
la 18-08-2024 03:04 PM
Cum menționam, oferta este la momentul prezent, dar chiar și peste o lună nu înseamnă că nu se va prelungi, ca multe alte oferte. Sau poate chiar va fi îmbunătățită, în funcție de feedback-ul clienților/utilizatorilor PPY. Deocamdată mi se pare o schimbare cu avantaj client.
18-08-2024 10:43 PM - editat 18-08-2024 10:52 PM
În municipiul Bacău, prima zi în care viteza 5G a fost disponibilă (doar clienții Orange cu abonamente de minimum 15 Euro aveau acces la rețeaua 5G) a fost la data de 23 Iunie 2022, iar la data de 31 Mai 2023 acoperirea 5G pe municipiul Bacău a fost de 100%. În luna Iulie a anului 2023, am activat o opțiune Yoxo care oferea acces la rețeaua 5G, dar nu am obținut această conexiune. Am solicitat verificări și tot nu s-a soluționat problema. Nu știu ce s-a întâmplat atunci cu Yoxo pe numărul meu. Însă, tot acum un an de zile în urmă, Orange România a oferit gratuit testarea experimentală a rețelei 5G pentru toți utilizatorii Prepay, începând cu ultima decadă a lunii August și încheind cu nu mai știu ce zi din luna Septembrie a aceluiași an, 2023. Mi s-a activat atunci instantaneu, cum am cumpărat de la un chioșc o cartelă Orange Prepay (eram cu numărul la Vodafone), aveam 5G ca și acum, în cameră, în zona central-sudică a municipiului Bacău.
la 18-08-2024 10:52 PM
În cazul meu urma să analizez cu care opțiune de prepay este mai convenabil a o activa pentru a verifica ce și cum se comportă 5G-ul. O parte din topic inclusiv acest topic îl are: de a relata experiența și etapele parcurse de clienții Orange RO de pe PrePay pentru utilizarea serviciilor 5G.
Știi cumva dacă viteza pe 5G este similară sau diferită în funcție de opțiunea aleasă (6,8, 12, 16euro sau chiar 5euro mai nou)? Mulțumesc de răspuns.
18-08-2024 10:59 PM - editat 18-08-2024 11:03 PM
Personal, pot confirma doar două lucruri: întreg municipiul Bacău este acoperit 5G și constat cu mare bucurie că această conexiune este puternică și nu se pierde niciodată. În altă ordine de idei, folosesc și, cu siguranță, voi continua să folosesc exclusiv opțiunea de 6 Euro credit. Nu cunosc nimic despre opțiunea de 5 Euro credit, însă, cred că voi face un mic sacrificiu bănesc și voi cumpăra o oarecare cartelă de la vreun chioșc, pentru a verifica la opțiunea de 5 Euro credit. Aproape sigur! Pe numărul meu pe care îl folosesc zi de zi nu cred că voi comuta între opțiuni, pentru a evita posibilele viitoare nereguli care ar putea apărea pe contul meu.
la 18-08-2024 11:02 PM
Nu cheltui banii degeaba toate ofertele beneficiază de acces la 5G plus.
Singura diferență poate fi data de echipament sau de calitatea rețelei 5G din zona.
la 18-08-2024 11:10 PM
Am înțeles. Mulțumesc pentru detalii.
18-08-2024 11:16 PM - editat 18-08-2024 11:35 PM
Așadar, acum câteva zeci de minute în urmă, atașând un screenshot cu un test efectuat outdoor în care am obținut 413 Mbps, acum atașez testul indoor. Evident, viteza este mai mică. Deși în municipiul Bacău Orange România oferă viteze 5G+, telefonul meu Xiaomi Mi 10T Pro poate doar 5G. Maxim cât ca viteză? Voi testa în curând fix lângă releul principal al municipiului Bacău.
la 18-08-2024 11:23 PM
Mulțumesc pentru interes. Variază (dacă ai testat) viteza în perimetrul municipiului sau este relativ constantă utilizând 5G (acolo unde există bineînțeles). Interesează cât de mult ar putea varia sau dacă există acoperirea de 100% (cum menționai), viteza este constantă sau variază. Personal aș vrea să compar raportat la comportarea 4G-ului, această funcționalitate în teren a 5G. Adică pentru o anumită viteză să nu fie necesar a sta ca ”stâlpul” în timpul utilizării 5G. 🙂
la 18-08-2024 11:30 PM
Oficial, Orange România declară acoperire 5G de 100% pe municipiul Bacău. Pot da automat crezare companiei ca soluția cea mai comodă sau să iau la pas tot municipiul, care nu e tocmai mic. De dragul pasiunii pentru tehnologie. După cum am lăsat adineauri un comentariu, telefonul meu Xiaomi Mi 10T Pro doar atât poate recepționa.
la 18-08-2024 11:41 PM
Mulțumesc mult. Voi analiza zilele următoare dacă se aplică și pe zona de Cluj. Ca acoperire voi vedea în timp. Ca opțiune rămâne de văzut dacă vor fi la fel diverse alternative. Teoretic ar fi la fel, dar prefer să testez înainte de a exprima o concluzie.
18-08-2024 11:47 PM - editat 18-08-2024 11:48 PM
Clujul e mult mai întins ca suprafață decât Bacăul. Și mai populat. Dar nu știu dacă compania Orange România ar putea discrimina clienții pe criterii de suprafață și de populație. Eu rămân la părerea că totul depinde de forma reliefului și de terminalul folosit. De nu m-oi înșela!
la 19-08-2024 12:07 AM
Apropos, dacă funcționează minunat la Orange România Fast return to LTE, în viitor de ce nu ar funcționa ireproșabil un eventual serviciu similar, să îl numim Fast return to 5G? Oricum, eu sunt pentru desființarea G, EDGE și 3G. Ar fi timpul! DIGI a desființat deja 3G.
la 18-08-2024 10:59 PM
Tu de ce crezi că ar fi diferente?
Oferta spune clar că avem acces 5G+ la toate ofertele.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor