11-02-2026 04:08 PM - editat 12-02-2026 01:36 PM
Salut,
De cateva luni, pare-se ca a inceput cu versiunea de iOS 26.2, functia de Apel WiFi se dezactiveaza de la sine. Atentie, NU din telefon. Se dezactiveaza de la operator, fara sa se fi modificat nimic pe partea mea. Singura solutie pentru a o reactiva pare sa fie contactarea serviciului de Relatii cu Clientii care de cele mai multe ori imi spune ca pe partea lor este totul ok, si serviciul este deja activat. Cu toate astea, ca prin minune, dupa ce reactiveaza serviciul asa-zis "activ" de pe partea lor, se activeaza si la mine. Ca sa vezi ce coincidenta. Nu zic ca n-ar fi poate "aparent" activat. Dar daca era activat intr-adevar, cum se face ca se activeaza ca prin minune si pe telefon odata ce se fac modificari in sistem? Inseamna ca nu era activ in primul rand, nu?
Problema e ca devine din ce in ce mai suparatoare aceasta dezactivare subita. Si intrucat semnalul in zona mea este extrem de slab, depind foarte mult de acest serviciu. Si nu mi se pare ok sa trebuiasca sa apelez mereu la Relatii Clienti pentru reactivare. Nu ar trebui sa se dezactiveze in primul rand. Problema se manifesta si la alte persoane apropiate care folosesc dispozitive iOS. Deci nu e doar la mine. Cu toate astea, echipa Orange nu a reusit pana acum sa-i dea de cap.
Asa ca intrebarea mea pentru voi este: mai sunt si alti utilizatori de iOS sau Android la care nu mai functioneaza, sau se dezactiveaza Apelul WiFi fara o cauza anume?
Pentru referinta, atunci cand e activat din telefon, si activ si in retea, la numele retelei apare "Orange WiFi". Daca nu e activat din telefon, sau nu e functional in retea, apare doar "orange".
Apreciez orice raspuns relevant pentru problema asta.
11-02-2026 04:33 PM - editat 11-02-2026 04:43 PM
Pare să fie o problemă care afectează doar utilizatorii prepay. Am verificat acum și, pe prepay, serviciul a fost dezactivat. Pe abonament nu există probleme. La ultima solicitare de activare, operatorul nu a oferit un răspuns clar privind motivul dezactivării serviciului și m-a invitat să sun de fiecare dată când este necesară reactivarea acestuia. Totuși, a menționat că serviciul se dezactivează automat în cazul în care nu există o opțiune activă pe număr. Nu stiu daca acesta este motivul deoarece am avut mereu o optiune activa. Poate cand se actualizeaza optiunile.
Dispozitiv: Xiaomi 14 Ultra
la 11-02-2026 04:44 PM
Aha... Ok, mersi frumos de raspuns!
Da, nu pare sa aiba legatura optiunea. Adica, are legatura, dar nu e de acolo. 🙂 Intotdeauna am avut o optiune activa, si nu dintotdeauna am avut problema asta. Deci, e clar ca nu e de acolo.
Specific Prepay-ului, da, poate sa fie. Din pacate, eu nu am abonament cu care sa testez. Dar daca zici ca ai incercat deja si nu se manifesta si pe abonament, inseamna ca e intr-adevar o problema doar pe Prepay.
Mi-ar fi placut sa avem o optiune in My Orange unde sa putem activa usor serviciile astea. Dar...cu toate ca exista o sectiune de Servicii, unde majoritatea optiunilor par sa fie oricum nefunctionale, nu avem acces la activarea/dezactivarea serviciilor VoLTE/VoWIFI/5G...etc
Asa ca, din pacate, singura solutie pare sa fie prin contactarea serviciului de Relatii Clienti. Si in cazul meu deja e a 4-a sau a 5-a oara cand trebuie sa-i contactez ca sa-mi reactiveze serviciul din centrala. As prefera sa nu trebuiasca s-o fac de fiecare data. Consider ca, daca e o problema, trebuie rezolvata cauza, nu efectul.
Pe Android eu unul n-am avut probleme. Tu ai incercat cumva si pe Android? Care e experienta ta cu serviciul pe platforma asta? Totul ok? E specific iOS-ului...sau specific Prepay-ului?
Inca o data, mersi frumos de raspuns. Foarte util. 🙂
la 11-02-2026 04:52 PM
Eu am android (Xiaomi - HyperOS3).
Atât SIM-ul prepay, cât și abonamentul au fost utilizate în același dispozitiv, în același timp. În prezent, serviciul nu mai funcționează doar pe cartela prepay. După resetarea setărilor de rețea pentru numărul respectiv, dispozitivul afișează mesajul de mai jos, însă activarea nu se mai realizează.
11-02-2026 05:02 PM - editat 11-02-2026 06:12 PM
Buuun! Inseamna ca nu e iOS specific, e Prepay specific. Si mai bine atunci! Inseamna ca afecteaza si mai multi utilizatori decat daca ar fi fost doar pe iOS.
Si da, pot sa-ti confirm si eu aceeasi problema si pe iOS-ul meu. Am incercat sa dau resetare la serviciile de retea (Reset Network Settings), si nu rezolva absolut nimic. Il reactivezi din telefon, dar nu mai face efectiv nimic. Nu se activeaza si la operator. Odata dezactivat, nu-l mai reactivezi decat de la Orange.
Super! Mersi frumos!
Edit: Ghici ce? S-a dezactivat din nou! Tocmai ce l-am reactivat acum cateva ore si iar e inactiv.
la 11-02-2026 08:11 PM
Pe iOS au fost mereu probleme cu dezactivarea apelului wifi, indiferent că este pe prepay/abonament. Se pierde interogarea cu serverul Orange și de aici pierderea serviciului.
la 11-02-2026 08:48 PM
Eu n-am avut dintotdeauna problema asta. De-aia mi se pare ciudat ca a aparut tocmai acum... Sa inteleg ca si la tine e la fel? Se dezactiveaza cand are chef si nu se mai reactiveaza decat cu slujbe de la Orange?
la 12-02-2026 08:52 AM
Am și eu un nr. de YOXO fără VoWiFi aparent, fiind nr. secundar nu mi-am bătut capul să raportez problema, nici nu mă prea deranjează din același motiv.
la 13-02-2026 09:37 AM
"E specific iOS-ului...sau specific Prepay-ului?" eu cred ca aceasta combinatie este problema cu toate ca inclin sa cred ca IOS ul este vinovat ... de ce zic asta ? ! deoarece cam de cand a aparut wificall am detinut samsung si abonament si nu am avut niciodata problema asta ...
la 13-02-2026 09:46 AM
Asa as fi zis si eu. Cu toate astea, pare ca sunt useri care nu au iOS, si care au aceeasi problema. De asemenea, pare sa se intample si pe abonament, si pe prepay, dar cumva random...deci nu stiu ce sa zic.
la 13-02-2026 09:47 AM
Pe partea de abonament nu există probleme.
Pe prepay apare problema și se manifestă inclusiv pe telefoanele cu Android. Am reactivat serviciul prin serviciul clienți și voi urmări dacă problema reapare la reactivarea opțiunii automate.
la 02-03-2026 01:16 AM
Am patit si eu acelasi lucru pe Yoxo: s-a dezactivat serviciul si l-am reactivat prin contactarea pe chat a lui Yoxo helper.
Acum mi s-a intamplat a doua oara, dar mi s-a spus ca serviciul la ei apare activ si, citez:
Am primit confirmare din partea departamentului tehnic faptul ca exista o problema tehnica pe aceasta speta la care se lucreaza in vederea remedierii. Am adus in atentia departamentului tehnic si numarul tau astfel incat sa aiba in vedere. Din pacate nu avem un termen estimativ de remediere a acestei probleme, dar speram ca problema sa fie remediata cat mai repede posibil de catre departamentul tehnic.
A mai patit cineva ceva similar?
la 02-03-2026 09:41 AM
Da. E o problema cunoscuta. La mine s-a rezolvat punctual dupa ce solicitarea a fost escalata la departamentul Tehnic si am fost contactat pentru confirmare. Vestea buna e ca exista deja un fix/workaround. Vestea mai putin buna e ca momentan nu exista un fix global, deci fiecare client trebuie sa treaca prin acelasi proces. Ma astept sa continue sa se dezactiveze si la tine cum se dezactiva si la mine. Si da. Pe partea operatorului apare ca fiind totul activ. Ceea ce din punctul meu de vedere e o problema in ea insasi, pentru ca serviciul e clar inactiv si nu face decat sa creeze si mai multa confuzie pentru toata lumea.
In fine. Sper sa se rezolve si la tine cat de curand.
la 06-03-2026 09:40 AM
Am testat în această lună funcția pentru a vedea în ce moment se dezactivează. A funcționat perfect până astăzi, când opțiunea PrePay s-a reactivat automat. În acest moment serviciul este nefuncțional.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor