anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce faci atunci când vrei / să vezi 5G pe un prepay?

FLo1
#StarMember

Dragi utilizatori de SIM-uri PrePay, de la Orange veste mare, cu 5G la orișicare 🙂 Pentru doritori, fie ei și amatori, acum regăsiți resurse 5G inclusiv la populara opțiune cu resurse în valoare de 5. Precum poate știați, resurse 5G pentru clienții PrePay se primeau doar pentru opțiune activă de minim 6, însă în schimb la această opțiune aveți acum mult ”râvnitul”.... net nelimitat. Mai multe detalii regăsiți aici.

FLo1_0-1723979470204.png

Referitor la aceste două alternative cu resurse naționale vă recomand să fiți atenți la câteva detalii importante:

• pentru opțiunea de 5”cei 150GB bonus” se primesc doar la activarea opțiunii din MyOrange (fie aplicație, fie contul WEB). Activarea prin orice altă alternativă va face ca această bonificație să nu fie alocată numărului / contului dumneavoastră.
  • pentru opțiunea de 6aveți acum date mobile cu net național nelimitat, iar aceasta pe lângă activarea datelor mobile la viteze 5G. În plus, această opțiune nu are condiționări de bonificații de activare din MyOrange, deci puteți utiliza și alte alternative preferate / la îndemână.
  • Perioada de valabilitate a opțiunilor nu s-a modificat, adică este 28 de zile.

La astfel de noutăți, acum vă prezint trei probleme, la care voi veni în săptămânile următoare cu confirmări, fără a intra în amănunte despre activarea unui profil 5G (pentru care regăsiți detalii și condiții aici) :

1. Activarea unei opțiuni de minim 5€ activează profilul 5G? Pe un număr PrePay, dacă se activează una din aceste opțiuni menționate anterior, acesta va beneficia automat de resurse 5G? Bineînțeles, în zonele unde Orange are 5G disponibil pentru clienții săi. Pentru un utilizator nou, va fi necesară o resetare a profilului contului sau nu? Se va putea efectua și din SelfCare (apel la *100#) sau doar cu solicitare la un operator uman, prin apel la 300 sau prin ChatDjingo?
  2. Ce fac dacă nu am o opțiune de minim 5? Un cont PrePay pe care s-a activat anterior profilul 5G conform mențiunilor anterioare, în urma utilizării unei opțiuni mai mici de 5va rămâne cu aceste configurări salvate, sau va fi necesară o reconfigurare a acestui profil la o reîncărcare de minim 5? Întreb, pentru că în cazul unor astfel de întâmplări, de exemplu ”apel WiFi / LTE” are nevoie de reconfigurare / activare pentru perioade în care contul a fost utilizat cu opțiuni mai mici de 5(sau opțiuni inactive pe cont). Este la fel și pentru profilul 5G?
  3. Deși condițiile utilizării 5G sunt îndeplinite, ce ar mai putea bloca utilizarea 5G din telefon?  Despre 5G, știați că unele funcții hardware  (din telefon) pot dezactiva 5G-ul deși există semnal și setări pe contul prepay efectuate corect și care nu ar sugera că este blocat accesul la viteze 5G? Despre aceste aspecte voi reveni cu detalii.
  4. Considerați și alte mențiuni importante referitoare la un 5G funcțional și de menționat aici? Fie chiar și pentru abonament, nu doar exclusiv pentru prepay. Mențiune: Aici aș fi interesat de aspectele care țin de client pentru funcționarea 5G, deci NU dezbat aspectul dezvoltării infrastructurii 5G, care este un aspect dependent de Orange, nu de client.

Mulțumesc!

Dorești o Comunitate Orange mai bună? Marchează soluția întrebărilor inițiate de tine și oferă un like celor care te-au ajutat!
49 Răspunsuri 49

Am înțeles că ar fi fost viteze diferite (de la 500 la 1000 MBps) și vroiam să îmi dau seama dacă depinde de valoarea opțiunii, în contextul utilizării în aceiași zonă. Pe de altă parte astfel de detalii le regăsești mai degrabă în TCG, nu în ofertă. Dar cum nu mulți citesc această parte de document, rămâne ca bază experiența fiecăruia.

Dorești o Comunitate Orange mai bună? Marchează soluția întrebărilor inițiate de tine și oferă un like celor care te-au ajutat!

Fost Membru
Neaplicabil

M-aș bucura mult dacă Orange România ar renunța definitiv la frecvențele G, EDGE și 3G, pentru a accelera performanțele pe 4G și 5G. Nu am nimic cu pensionarii în vârstă, că sunt oameni onorabili, însă...tehnologia adevărată trebuie să cunoască inovație și progres. 

Fost Membru
Neaplicabil

Noi tindem să îl numim simplu, standard: 5G. Experiențele clienților însă, funcție de localitățile în care locuiesc și de terminalele mobile pe care le folosesc, cu siguranță vor diferi între ele. De exemplu, bizar sau nu, eu beneficiez de viteze 5G de maximum 400 și ceva de Mbps și doar în benzile 20 și 3. Atât știe telefonul lansat acum 4 ani de zile în urmă.

Fost Membru
Neaplicabil

Accesul utilizatorilor prepay la serviciul 5G era cunoscut deja fiind disponibil încă din iunie 2024.

DA, dar nu cu ofertă de 5euro, ci doar de minim 6euro.

Fost Membru
Neaplicabil

Nu pot confirma acest lucru, insa Orange afirma altceva in iunie 2024.

https://newsroom.orange.ro/comunicate/acces-gratuit-la-cea-mai-rapida-retea-5g-din-romania-pentru-to... 

Daca a mințit prin omisiune,deși nu cred,atunci asta e.

Neputând confirma, nu  este de ajutor, dar mulțumesc de intenție. Cum menționam în topic, faptul că oferă 5G nu e o noutate. În acest topic eu am dorit să aflu păreri / opinii despre ce are de făcut un client prepay pentru a beneficia / păstra o conexiune 5G pentru date mobile aferente numărului utilizat. Iar ca factor de noutate (neconfirmat de tine) este aspectul că accesul la resurse 5G se face inclusiv cu opțiune de 5euro, nu doar de 6euro.

Fost Membru
Neaplicabil

Confirma Orange prin declarația dată.

Pentru a beneficia de 5G sunt necesare 4 condiții:

1.Un abonament/opțiune care sa ofere acces la rețeaua 5G

2.Sa fi disponibil 5G în zona in care te afli

3.sa ai un dispozitiv compatibil cu rețeaua 5G Orange

4. Daca îndeplinești primele 3 condiții și te poți conecta la rețeaua 5G va trebui sa contactezi serviciul clienți Orange pentru activarea din cont de către un operator.

Foarte simplu.😉

Nu e simplu. Pentru că nu ai o confirmare în acest sens. În cazul celor menționate mai sus ai doar ”inspirația” de aici la care ai adăugat ”opțiune”. Cum menționam și pe topic, interesează aici latura PPY (nu abonament), dar dacă poți aduce justificări în cazul că pe abonament nu mai este nevoie de activare a 5G prin solicitare la un operator, atunci da.... ar fi un subiect de noutate. Altfel detaliile din ”help” sunt mai mult decât concludente. Totuși mulțumesc pentru părerea expusă. 

Vio73
#StarMember

Salutare!

Eu am încărcat cu cea de 6 euro și am avut acces la 5g oricând am dorit.

Mulțumim!

Mulțumesc Vio. Și a fost activat 5G de la început sau a fost necesară contactarea Serviciului clienți pentru activarea profilului 5G pentru acel cont PPY?

De la început! Din păcate, doar 5g până la 500 Mbps. Am încărcat o singură dată și cu 8 euro, ca să văd dacă îmi merge mai bine și a prins tot ca pe abonament, adică în jur de 1000 Mbps!

Deci cel puțin e bine de știut că pentru prepay nu este nevoie de apel la operator pentru activare 5G, activarea făcându-se direct la activarea opțiunii. Mulțumesc Vio.

LE: Și bineînțeles, ca al abonament, este de așteptat că volumul de date mobile 5G este limitat, nu este ceva fără limită. Dar pentru curiozitate și test, la început e ok. 

Fost Membru
Neaplicabil

Eu am apelat la serviciul clienți pentru activarea 5g deoarece nu sa activat în mod automat.

Opțiune 6 euro activa.

Pentru abonament era clară necesitatea apelării la activarea profilului 5G de către Serviciul Clienți. Comportarea pe PrePay interesa aici în mod deosebit, așa cum menționam încă din topic și titlu.