la 22-09-2025 12:40 PM - editat ultima oară la 22-09-2025 12:49 PM de DanielaH
Buna ziua,
Am intrebat intr-un Orange Shop daca pot sa-mi schimb cartela (deoarece uneori imi pierd semnalul chiar daca sunt intr-o zona cu semnal, imi pica netul) iar cei din magazin mi-au zis ca trebuie sa-mi fac abonament timp de 1an (eu sunt pe cartele din 2007) pentru ca nu stie nimeni ca aceasta este cartela mea si daca imi fac abonament o sa fiu titulara pe cartela.
Ce parere aveti? Avut impresia ca sunt pacalita doar ca sa-mi fac abonament... Cum ar trebui sa procedez?
la 22-09-2025 12:48 PM
Salutare!
Incearca in alt magazin (Shop).
la 22-09-2025 12:48 PM
Salutare!
Incearca in alt magazin (Shop).
la 22-09-2025 12:59 PM
In mod normal nu ar trebui sa refuze schimbarea sim-ului. Dacă ai cartela de ceva timp, poți răspunde la întrebările de securitate. Dacă ai acces la contul my Orange, poți seta acolo datele personale. Cel mai probabil au dorit să îți facă abonament. Mergi într-un alt magazin Orange shop. Dacă nu poți merge pe varianta care necesita mai mult timp. Migrezi la Yoxo (cu codul superyoxo) ai o lună gratuita. Spui că ai pierdut simul și ceri înlocuirea lui într-un Orange shop. După schimbare SIM poți cere închiderea abonamentului yoxo și trecerea pe prepay orange.
Totuși, încearcă mai întâi într-un alt Orange Shop (nu Orange store).
la 22-09-2025 01:11 PM
@Paula7: Bun venit în Comunitatea Orange. Mergi în acel Shop să mai faci o încercare de solicitare schimbare SIM. În caz de refuz, (cu condiționare de semnare abonament) revino aici pe acest topic și menționează magazinul (dată, oră, chiar persoană cu care ai discutat). A doua oară nu ți se va mai întâmpla în același loc, același episod. Te așteptăm cu vești bune.
la 22-09-2025 02:07 PM
Este un Orange shop(asa imi amintesc ) din Alba Iulia, Str Motilor nr 3.
O sa incerc alt magazin. Am plecat din zona respectiva.
Multumesc pentru sfaturi.
22-09-2025 02:06 PM - editat 24-09-2025 11:28 AM
Paula, bun venit in Comunitate!!!
Sigur ai fost intr-un Shop si nu un Store?
Nu au voie sa iti conditioneze schimbarea SIM-ului de trecerea pe abonament. Ii explici ca stii ca trebuie sa-ti puna niste intrebari de siguranta, ca sa dovedesti ca numarul iti apartine, de ex.: cam ce numere ai sunat mai des, de cand ai numarul etc
Ai incercat sa bagi acel SIM in alt telefon? Nu stiu daca te ajuta prea mult sa schimbi SIM-ul. Ai probleme cu semnalul doar indoor sau si outdoor? Poti face un test de viteza si sa faci o captura de ecran?
la 22-09-2025 02:32 PM
Din păcate, magazinul in care ai fost este un Orange Store. Va trebui sa mergi într-un Orange shop.
Alege să mergi in magazinul de mai jos și nu vei avea probleme.
la 24-09-2025 09:50 AM
@Paula7, ai reușit să înlocuiești cartela?
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor