la 15-05-2024 11:27 AM - editat ultima oară la 15-05-2024 11:55 AM de DanielaH
Buna ziua!as dori sa stiu si eu care este cea mai ieftina si eficienta metoda de a avea perioada de gratie cat mai lunga la mai multe cartele orange(5 la numar) exista cumva posiblitatea de a transfera creditul dupa o cartela pe alta pentru a prelungii valabilitatea/perioada de gratie?
multumesc
15-05-2024 11:48 AM - editat 15-05-2024 11:49 AM
Salut,
Cea mai eficienta metoda este cu incarcare de 5 euro, cu perioada de gratie 300 de zile.
Se poate transfera creditul, dar nu te ajuta in cazul asta.
la 15-05-2024 12:19 PM
o sa caut din nou si postez,da ceva cu retragere credit,daca daca il retragi unde se duce acel credit 🙂
la 15-05-2024 12:25 PM
Nu stiu. Pentru mine asta cu retragerea de credit e noua... :)) Nu stiu sa poti sa retragi credit de pe un SIM. Doar sa-l transferi, eventual. Dar in cazul asta, nu face nicio diferenta.
Din cate stiu eu, primesti acea perioada de gratie de 300 de zile doar daca faci o reincarcare (cu plata). Deci....nu stiu sa existe alte metode.
In primul rand, nu stiu sa poti sa retragi credit. Si daca ai putea...il retragi pe ce? Pe cardul de debit? Cum? Ar fi bine daca ar exista asa ceva. Foarte multi si-ar putea transfera creditul dintr-o reincarcare facuta aiurea inapoi pe card. :)) Doar asa ai putea sa-l folosesti ulterior ca sa cumperi credit pentru un alt numar. Dar nu exista asa ceva la prepay.
la 15-05-2024 12:25 PM
ma gandeam asa ,daca iau o cartela cu 5 euro si inainte sa iau o optiune retrag creditul acea cartela are perioada de gratie 300 zile ?corect da.daca acel credit il transfer pe alta cartela (toti 5 e) si fac la fel si cu aia sa l retrag,logic si acea cartela are tot 300 zile nu?zic aiurea?
15-05-2024 12:27 PM - editat 15-05-2024 12:30 PM
Nu. Sau...da. Depinde de intrebare. :))
Dar nu, nu asa functioneaza. 🙂
Perioada de gratie de 300 de zile se acorda doar la credit cumparat. Nu si la creditul transferat prin serviciul Transfer Credit. Plus ca nu poti transfera decat maxim 3 euro o data. Deci, nu vei putea niciodata sa faci o "reincarcare" de 5 euro prin metoda asta.
Asta pe langa faptul ca sunt destul de sigur ca nu poti "retrage" creditul de pe un SIM.
la 15-05-2024 01:52 PM
Buna,
Toate informațiile legate de transfer credit către un alt prepay le găsești aici:
https://www.orange.ro/prepay/reincarcare/transfer-credit/
De ce nu pot transfera credit?
Nu poți transfera credit dacă:
Nu se ia ȋn calcul la consumul anual creditul:
Ce trebuie să știu despre transfer?
15-05-2024 01:54 PM - editat 15-05-2024 01:55 PM
Înțeleg ce vrei sa faci insa variantele mai simple ar fi încărcarea o data pe an cu 5 euro sau daca ai noroc câștigi opțiunea 6 euro un an cadou
la 15-05-2024 12:42 PM
nu sa l retragi pe ceva anume,sa l blochezi sa nu cumperi optiunile,si zice ca poti da 123 credit si ramai cu 5 e dar fara optiune dar cartela are valabilitate 300 zile
la 15-05-2024 12:59 PM
Da....nu. :)) Nu merge asa.
Hai sa le luam pe rand:
la 15-05-2024 01:03 PM
corect aici ai dreptate,uite ca la chestia cu optiunea deja activata nu m am gandit,m am gandit in sensul ca iau cartela neactivata cu 5 e si nu activez nimic ,la asta ma refeream dar vezi...n am citit tot pan la capat 🙂
deci in principiu tot la 5e tre sa apelez ca alta optiune nu am
la 15-05-2024 01:42 PM
@Beetle991: Bun venit în Comunitate. Din cele ce am citit privind cele dorite de tine răspunsul este simplu: NU se poate. Prelungirea cea mai ieftină ca durată perioadă de grație este prin încărcarea cu minim 5euro a contului, fie online în MyOrange sau într-unul din magazinele Orange.
”Metoda” cu ”Transfer” poți uita de ea. De ce? Îți prezint chiar trei motive în acest sens: 1.Nu poți transfera mai mult de 3euro, nici măcar succesiv pe un cont; 2.Prin transfer perioada de grație NU se modifică; 3.Contul care a primit credit prin ”transfer” nu va putea transfera credit (la rândul său) pentru următoarele 30 de zile (de altfel ești chiar informat în acest sens înainte de acceptarea transferului). Și pentru că menționai de cartele SIM PPY noi (neactivate), ”serviciul nu este disponibil în primele 6 luni de la activarea cartelei SIM pentru pachetele PrePay primite gratuit în cadrul unor oferte promoționale”. Mai multe detalii despre ”transfer credit” aici. Numai bine.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor