anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Detalii reparatii service (telefonul se supraincalzeste)

R0b
Junior

Salutare! Aș dori să trimit telefonul în garanție deoarece se supraincalzeste.

Întrebările mele sunt:

1. Dacă îl trimit și se rezolva problema, îl vor reseta la setările inițiale sau îl primesc cum l-am trimis?( nu as vrea sa mi transfer datele și sa l reseteze)

2. Prin serviciul center care plătesc? E vorba doar de schimbarea acumulatorului, teoretic se poate face pe loc.

Mulțumesc!

1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember

Bună!

1. În general telefonul, după o reparație se resetează la setările din fabrică pentru a vedea exact parametrii tehnici, prin urmare îți recomand să faci un back-up la datele din telefon și să-l resetezi la setările din fabrică, să ștergi contul google/Apple și să-l predai fără parole sau alte elemente de siguranță active.

2. Fiind în garanție telefonul, nu vei plăti serviciul de curierat, nici la dus și nici la retur, excepție făcând în situația în care se consideră că defectul este de natură mecanică  sau interferența cu lichide și se anulează garanția. 

O zi binecuvântată!

Vizualizare soluţie în postul original

11 Răspunsuri 11

Razvan
#StarMember

Bună!

1. În general telefonul, după o reparație se resetează la setările din fabrică pentru a vedea exact parametrii tehnici, prin urmare îți recomand să faci un back-up la datele din telefon și să-l resetezi la setările din fabrică, să ștergi contul google/Apple și să-l predai fără parole sau alte elemente de siguranță active.

2. Fiind în garanție telefonul, nu vei plăti serviciul de curierat, nici la dus și nici la retur, excepție făcând în situația în care se consideră că defectul este de natură mecanică  sau interferența cu lichide și se anulează garanția. 

O zi binecuvântată!

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Salutare!

1.Când se trimite un telefon în service, trebuie resetat, după ce în prealabil ai salvat ce era de salvat în el. Dacă nu o faci, ei îl vor reseta și vei pierde unele lucruri. 

2. Fiind în garanție, nu plătești nimic, iar de schimbat, văd ei ce este de schimbat. Eu am trimis în service acum vreo câțiva ani pentru baterie și mi-au schimbat tot, doar carcasa telefonului a mai rămas din el. Au zis că bateria a avut efecte negative asupra plăcii de bază, etc. Și nu era la Orange, ci la Altex.

Baftă!

arsradu
#StarMember

Salut,

Nu intotdeauna problemele de incalzire se datoreaza bateriei in sine. Poti avea o problema de soft care cauzeaza problema respectiva. Sau o problema de hardware a placii de baza. Ce vreau sa spun e ca nu mereu se schimba bateria, si asta rezolva problema. Lucrurile pot fi un pic mai complexe de atat.

De asemenea, ar fi bine de stiut in ce conditii se incalzeste dispozitivul, si daca vorbim de o incalzire normala, sau o supraincalzire (o incalzire peste limitele normale). Pentru ca, de exemplu, un telefon pus la incarcat e normal sa se incalzeasca putin. Nu e normal sa se supraincalzeasca (adica se se incalzeasca atat de mult cat sa nu-l poti tine in mana). De asemenea, e normal sa se incalzeasca in jocuri, sau daca e pus la incarcat si folosit in timp ce se incarca (ceea ce nu recomand).

Deci, inainte de a-l trimite in service (tocmai ca sa eviti pierderea datelor si timpul potential mare de asteptare) ar fi bine sa vezi care e cauza problemei.

La celelalte aspecte consider ca s-a raspuns deja, asa ca nu am nimic de adaugat.

Client Orange

R0b
Junior

Salutare!

Va mulțumesc de răspunsuri și ajutor.

Da, într-adevăr, în cazul în care vrei sa îl trimiți la service, ți se va lua si repara(gratis dacă e în garantie) și se va reseta indiferent de aspect(aceasta este politica lor).

Deși, aseară am tot cautat alternative, am găsit varianta din partea Orange cu Care Center. Acesta este o metoda de reparații rapide, realizate pe loc dacă este posibil. Am vorbit cu ei, au zis ca dau comanda de baterie și ca ma anunta sa vin sa l facă acolo și nici nu mai resetează. 

Numai bine!

Razvan
#StarMember

Succes! Să ne ții la curent după reparația efectuată. 

R0b
Junior

Salut!

Revin cu update.

Am fost la cei de la Care Center, mi-au luat telefonul și mi-au spus sa vin într-o ora. Zis și făcut, am venit, luat telefonul cu baterie 20%(eu l-am lăsat cu 70+%) și mers acasă.

Îl încarc full (80%) și ma apuc sa l butonez, verific bateria și mi zice ca 80% ma tine fix 8 ore, ceva dubios, n ar trebui doar atât.

Mai încerc, fac și vad ca tot se încălzește si bateria zboară si am ajuns sa cred ca ei nu au schimbat nimic, deși, pe spatele telefonului jos pe sticla se vede puțin sparta/zgâriata sticla ca si cum ar fi dat jos spatele. 

Nu am primit nici o foaie cu ce s a făcut, manopera, etc.

Atașez niște poze, nu mi se pare normal ca să se ducă asa o baterie noua.

E vorba de un S23+

Salut,

De aceea iti spuneam sa vezi intai care e cauza pentru care ti se consuma bateria. Nu intotdeauna problema este bateria in sine. Conteaza foarte mult ce faci cu telefonul, acoperirea (semnalul), luminozitatea display-ului, senzori activati simultan si asa mai departe.

Nu am telefonul, si nu am Samsung, dar stiu ca Android-ul avea undeva o sectiune in care sa vezi si ce anume (ce aplicatii) iti mananca baterie, nu? Deci recomandarea mea ar fi sa vezi ce anume iti consuma cel mai mult si vezi daca coincide cu ceea ce folosesti.

De asemenea, acel 8h sau cat iti afiseaza telefonul este raportat la consum. E ca si estimarea de kilometri parcursi de la masina. Iti arata 500Km range, dar nu daca mergi cu 200 la ora. :)) Cu cat cresti viteza, cu atat cresti consumul (si uzura motorului, dar asta e partea a doua), cu atat scade range-ul. Altfel spus, e un estimat in functie de conditiile de folosire. Deci daca esti in jocuri, ai o gramada de aplicatii deschise simultan, aplicatii care consuma multe resurse si asa mai departe, lucrurile astea o sa afecteze si bateria.

De asemenea, S23+ are o baterie de 4700mAh. Nu e foarte mica, dar nu e nici dintre cele mai mari. Sunt telefoane care au baterii de 5000-6000mAh. Ce vreau sa spun e ca inainte de a trimite telefonul in service, trebuie sa iei in calcul toate lucrurile astea. Altfel, il trimiti sa-ti schimbe bateria, posibil sa astepti o gramada (nu e cazul aici, dar esti un caz fericit), si nu rezolva efectiv nimic, pentru ca problema nu e bateria. Este fie felul in care folosesti telefonul, fie o aplicatie ceva care iti mananca resurse, fie luminozitatea ecranului, fie semnalul foarte slab din zona (mai ales daca telefonul trebuie sa treaca constant de pe o frecventa pe alta), si asa mai departe. Sau, e posibil sa fie o problema de soft, sau o problema a placii de baza. Poti sa testezi daca e o problema de soft si daca aplicatiile terte sunt cele care iti creaza probleme, testand cu telefonul in Safe Mode. Asta o sa-ti scoata accesul la aplicatiile terte. Daca asa functioneaza in parametri, atunci inseamna ca problema este cu acele aplicatii. Daca face la fel, inseamna ca problema este fie sistemul de operare in sine, fie e o problema cu placa de baza.

Deci, recomandarea mea ar fi sa vezi ce anume iti consuma bateria. Vezi daca consuma si atunci cand nu ar trebui, altfel spus verifica daca corespunde consumului real, si ajusteaza in consecinta.

Ca idee, daca vrei sa incerci si asta, pentru a pune telefonul in Safe Mode, se tine apasat butonul de Power, tii apasat optiunea de Restart de pe ecran, ar trebui sa-ti apara un pop-up de confirmare unde dai OK/Yes, si astepti sa se restarteze telefonul. Dupa restart, daca ai facut totul cum trebuie, o sa observi un watermark cu Safe Mode intr-unul dintre colturile de jos ale ecranului (stanga jos, daca imi amintesc eu bine). De asemenea, o sa observi ca nu mai ai acces la aplicatiile terte. Ca sa iesi din Safe Mode, dai un restart normal la telefon (fara a tine apasata optiunea).

Client Orange

Te salut și îți mulțumesc pentru răspunsul detaliat.

Am făcut toate testele posibile, atat normal cât și în safe mode și nu, nu asta e problema, problema e când îl folosesc în mod uzual, chiar și la jocuri după câteva minute se incalzeste și bateria zboară, ceea ce în primul an, sa zic asa, nu se întâmplă.

Dacă erau aplicații terțe sau ceva prin fundal, trebuia sa mi zboare bateria și în Screen off/seara, dar nu, mai mult de 1 maxim 2% pe noapte nu se duce(asta după 2 ani).

Deci, cel mai probabil e placa de baza care se suprasolicita și emana căldură, bateria veche la fel și ea și probabil acum se intampla la fel și cu cea noua.

O sa încerc sa mi salvez tot ce am pe el + cloud și l duc sa schimbe placa de baza, nu am nimic de pierdut. În cel mai rău caz, chestia cu waterproof ul.

Am inteles. Eu aveam impresia ca telefonul e achizitionat recent si ai problema asta. Dar daca acumulatorul era vechi, atunci da, oricum avea sens sa inlocuiesti si bateria. Acuma inteleg de ce ai mers pe varianta asta.

Acuma, mai e o chestie. Intre timp, telefonul a primit si niste update-uri de soft, nu? Ma gandesc sa nu fie poate si de acolo. Nu intotdeauna un soft mai nou e si mai bun. Deci, daca la inceput, in aceleasi jocuri, nu aveai aceeasi problema, as lua in calcul si asta.

Ca idee, in jocuri e normal sa se incalzeasca telefonul si sa consume baterie mai multa, pentru ca procesorul lucreaza, ecranul e aprins tot timpul, deci sunt niste consumatori destul de mari acolo. Dar daca pe acelasi telefon, pe aceleasi jocuri (acuma, poate sa fie si un update de joc care sa faca asta), mai demult nu se intampla lucrul asta, in aceleasi conditii de test...nu stiu ce sa zic. Pe de alta parte, daca ii inlocuiesti placa de baza, ii faci update din nou la ultima versiune de Android, ai sanse mari sa se intample din nou, daca problema nu e de hardware. Dar...banuiesc ca merita incercat.

Ai observat problema asta cu orice aplicatie? Sau doar in jocuri face asa?

Oricum, da, un backup complet ar fi de mare folos, pentru orice eventualitate. Chit ca ii dai tu o resetare, chit ca il trimiti in service si ii dau ei, sau ii dai tu inainte sa-l trimiti, un backup e bun oricum.

Daca il trimiti sa-i inlocuiasca placa, sa ne anunti si pe noi daca se rezolva. M-ai facut curios. :)) Ceva imi spune ca problema nu e de hardware. Dar m-as bucura sa fie si sa se rezolve asa.

Client Orange

R0b
Junior

Am fost și am vorbit, mi s-a arătat bateria veche și faptul ca s-a schimbat. Și s-a ajuns la concluzia ca e placa de baza.

Deci cam asta a fost povestea.

R0b
Junior

Am reusit in cele din urma sa-l trimit la service, mai exact service specializat Samsung.

Mi s-a schimbat placa de baza, astazi l-am luat si vedem cum urmeaza sa se prezinte.

Desi, am incercat sa intru intr-un joc pe care-l frecventam si am simtit un moment de incalzire cam rapida, dar, ramane de vazut. 🙂

Acum, bateria si placa de baza sunt noi.

S-a rezolvat pe garantie totul.