anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce pot face daca mi-am pierdut telefonul?

In data de 12.09.2025 mi s-a luat telefonul Samsung S25 Ultra (valoare 6000 lei) de la restaurantul McDonalds Iasi, Pacurari.

Am facut plangere si a fost incadrat ca si insusirea bunului si nu furtul bunului. 
Ca si o mica descriere a evenimentului - am mers cu fetele si au mancat ceva, telefonul a cazut din buzunar si a ramas pe banca la plecare. Eu am iesit din restaurant si am mers la Moldova Mall (5 min mers cu masina) si cand sa platesc am observat ca imi lipseste telefonul. Sotul l-a cautat cu ajutorul aplicatii si am observat ca fusese inchis la 3 minute de cand am iesit noi din restaurant. 
As mentiona ca noi am iesit din restaurant in jurul ore 17:50 si fetele s-au mai jucat in jurul restaurantului si apoi am mers spre masina unde a mai durat pana cand le-am pus in scaune si plecat. Eu am observat lipsa telefonului in jurul orei 18:30 iar la 18:40 m-am intors la restaurant insa era deja luat. 

De atunci pana acum politia a luat inregistrarile s-au vazut doi tineri care au venit imediat si s-au asezat in acelasi loc, insa nefiind inregistrati in baza de date nu pot fi identificati. 

Ca si urmatori pasi din partea e lor e sa astepte sa fie sunati de posesorii de amanet sau agentii sa ii observe pe cei doi tineri pe strada, si foarte lejer mi s-a spus ca poate dura si 3 ani. In perspectiva mea asta suna a "va rog nu mai insistati" si in tara asta daca nu ti se da in cap nu este furt. 

Am incercat sa intru acum in contul Samsung si am observat ca Imeiul telefonul a fost sters din cont si deci cine l-a luat stia ce sa faca si cum sa faca astfel incat sa il stearga din cont. 

De asemenea, am inteles ca daca s-ar dori telefonul s-ar gasi si telefonul ar putea fi gasit de operatorii de telefonie mobila (Orange in cazul meu) pot efectua cautarea dupa IMEI dar o vor face numai după ce primesc o hotărâre judecătorească sau o cerere formală din partea forțelor de securitate ale statului.

Stiti pe cineva care poate ajuta aici cu un sfat? Fara sa ma apuc si eu de furat ca politia nu are ce face, la concluzia asta am ajuns si eu 🙂 
26 Răspunsuri 26

Lucifer
Cunoscător

Buna Andreea,

Nu cunosc prea bine mecanismele de protectie anti-furt la telefoanele pe Android, in cazul tau Samsung S25 Ultra. Din cate inteleg, o data inregistrat un telefon in contul Google, poate fi scos acolo doar daca ai acces in acel cont. 

Teoretic pe baza IMEI-ului se poate merge pe la amaneturi si intrebat, dar e munca pe care politia nu cred ca o va face. (Stiu asta pentru ca la fostul loc de munca, un coleg a furat cateva laptopuri si lea bagat in amanent, iar apoi a venit politia la amanet si a reusit sa le recupereze).

De asemenea, stiu un coleg care la fel, avea un Samsung furat, iar Orange nu a vrut sa il ajute sub nici o forma.

Oricum, in cel mai rau caz, telefonul poate fi vandut la piese pe bucati, in acest caz, din pacate nu poti face mai nimic. 

Pololică
#StarMember

Salutare!

Primul pas e facut, desi recomandarea ar fi sa mergi periodic la sectia unde ai reclamat pentru a vedea in ce stadiu este cazul (cu atat mai mult cu cat sunt si doi suspecti [subliniez suspecti])

Legat de telefon: ce aplicatii de protectie aveai pe telefon? Eu am un antivirus care blocheaza telefonul in caz de schimbare SIM (avand dual SIM, blocheaza daca schimb pe oricare).

nu aveam, caci sincer nu m-am gandit ca am sa ajung in aceasta situatie...adica eu mereu cand am gasit cate ceva am cautat sa dau inapoi sau am mers la politie si predat...

Ce antivirus aveti? Sa stiu sa imi iau

Am aflat acum ca daca s-ar dori telefonul s-ar gasi si telefonul ar putea fi gasit de operatorii de telefonie mobila (Orange in cazul meu) pot efectua cautarea dupa IMEI dar o vor face numai după ce primesc o hotărâre judecătorească sau o cerere formală din partea forțelor de securitate ale statului. Acum caut si avocat caci politia nu se misca: e doar un telefon si ei au multe cazuri si un caz ca al meu ar putea sa dureze 3 ani ...raspuns de la ei - (ca sa se prescrie si sa puna dosarul la reciclare :)) )

Folosesc Kasperky (chiar si in varianta grauita ofera aceasta posibilitate de blocare in caz de schimbare SIM plus alte cateva beneficii prin contul web).

Vio73
#StarMember

Salutare!

Îmi pare rău pentru situația ta, dar indicat este că poliția să se ocupe, pentru că ei sunt în măsură. Ei au posibilitatea să acceseze datele personale după imagini, dacă ai așa ceva , din câte știu. Păi infractorii cum îi poate identifica? Dacă nu sunt în baza de date, nu mai îi caută? Este strigător la cer!

Exact...asta zic si eu...raspunsul lor a fost..nu s-au gasit in baza de date, apar 2 tineri in filmare intre 16-20 de ani, au intrat la 2 minute dupa ce am iesit eu de acolo si aparent nimeni in Romania nu face nimic. Orange a zis ca ar fi ajutat daca era luat de la ei, Samsung nu are serviciul de identificare prin IMEI si mai nou este scos din contul meu si ei nu pot sa vada cand si cum s-a facut asta si ei banuiesc ca printr-o resetare fortata (da...aparent e posibil prin combinatii de taste 😕 , am aflat azi asta )... vorba aia nu e degeaba - Hotul neprins e negustor cinstit. 

Si da mi-ar placea ca politia sa se ocupe de asta, dar e doar un telefon si ei au multe cazuri...raspuns de la ei 😕

Eu cred că este treaba lor, în primul rând și eu as face o sesizare la un rang superior, ,,ca să -i impulsioneze". Am avut și eu în trecut o mică problemă și se făceau că plouă. După ce le-am făcut sesizare la MAI, au găsit imediat soluții.

Treaba lor asta este, să ajute cetățenii!

RafaHelper
#StarMember

Salut @AndreeaModoranu

Ai prezentat o experiența neplăcută prin care probabil nimeni nu ar vrea sa treacă. Cu siguranța ai învățat cate ceva din aceasta experiența. Știu doar un caz dar acolo fapta a fost de furt iar Politia după 4 luni a găsit telefonul. Într-adevăr, Politia trebuie sa solicite companiilor de telefonie, nu doar Orange, sa caute telefonul după IMEI in rețea, poate fi găsi doar daca este introdusa o cartela in el. Un antivirus ti-ar putea fi de folos pe viitor, dar doar daca telefonul mai este conectat la rețea sau internet. Exista Orange Antivirus sau Bitdefender, ambele au aceleași funcții. O alta soluție ar fi sa ai asigurare la telefon ce acoperă furtul si/sau pierderea. 

Politia trebuie sa solicite companiilor de telefonie, nu doar Orange, sa caute telefonul după IMEI - cum pot face ca si cei de aici sa faca asta? Mi se pare ca ma duc la ei si stau pe holuri ca sa ma bage si pe mine cineva in seama...

Când spui cei de aici, te referi la agenții de politie unde ai făcut tu sesizarea?

da, agentii de la politie - ei au cerut camerele video, nu i-au gasit in baza de date si acum asteapta sa apara din cer

Daca simți ca ești tratata fără empatie sau simți ca nu își dau interesul te sfătuiesc sa le soliciți informații noi despre sesizarea ta in scris folosind formularul de petiții de pe site-ul Politiei Romane: https://politiaromana.ro/ro/petitii-online

delfinas
#StarMember

Ideal ar fi fost sa ai o asigurare pt telefon. Ecranul nu era blocat cu o parola?

Eu am pierdut un P30 Pro acum cativa ani, nici acum nu-mi explic cum, doar ca tot asa, mi-a cazut din buzunar, cineva l-a gasit si l-a inchis rapid, nefiind ecranul blocat. Mi-am dat seama dupa vreo 10 min ca nu-l mai am. Am sunat de pe telefonul tatalui meu si era deja inchis. Nu m-am mai dus la politie, totul s-a petrecut pe o alee din spatele blocului, unde nu erau camere. Orange nu m-a putut ajuta, a putut doar sa-mi dea un alt SIM. 

Mi-am luat alt telefon si i-am blocat ecranul si am o asigurare la BCR, care imi acopera, teoretic, pierderea/furtul unor obiecte, in limita a 6000 de lei.

Daca ai patit-o ai facut dupa :). 

Era blocat si avea si amprenta, insa meniul de sus se putea da in jos (sa pui pe mut, sa setezi luminozitatea etc si acolo e si butonul de on-off...am aflat dupa ca se poate bloca si aia 🙂 )

Are casco telefonul, dar imi trebuie de la Politie ca e furt, iar politia l-a incadrat la insusirea bunului - in Romania tre sa iti dea in cap sa fie furt...Judecatoarea nu vrea reincadrarea ca cica nu m-am intalnit fata in fata cu **beep** la iesirea din restaurant...O situatie stupida, serios