Poate fi si o problema de semnal, intr-adevar. Pozele urcate pe retelele de socializare sunt oricum optimizate pentru upload si afisare pe un ecran de telefon/PC. Dar in mod normal nu ar trebui sa vezi vreo diferenta. Ele sunt facute sa se afiseze bine, si sa ocupe putin, astfel incat sa se incarce repede pe pagina, mai ales cand sunt mai multe poze pe aceeasi pagina.
In cazul tau, nu cred problema e de hardware (a camerei frontale). Telefonul ala are o camera de 44MP. Daca nu cumva ai modificat setarile camerei si i-ai micsorat cumva rezolutia, sansele sa scoata o poza pixelata sunt minime.
De asemenea, daca ai fi modificat setarile, pozele s-ar fi vazut pixelate si pe telefon, nu doar pe retelele de socializare. Deci da, nu e o problema cu camera. E o problema la felul in care iti urca pozele alea pe net. Si...posibil o problema cu viteza de upload.
In concluzie, nu cred ca e cazul de retur.
🙂 Si mai mult, daca vei vrea sa inlocuiesti telefonul cu altul identic, sansele sunt foarte mari sa dai de aceeasi problema. Deci...nu, nu te sfatuiesc sa-i faci retur, pentru ca n-are rost.
Sugestia mea ar fi sa vezi intai care e cauza problemei.
In cazul asta, trebuie testat pe WiFi (unde sper ca ai net mai bun decat pe 3G/4G). De asemenea, incearca sa vezi pozele si pe calculator in retelele de socializare. Se vad la fel? Daca da, e o problema cu calitatea la care au fost incarcate pozele de pe telefon si, cum am zis si mai sus, se poate intr-adevar sa fie si o problema de internet/ semnal. Daca nu, inseamna ca e o problema cu varianta de mobil.
Ataseaza, te rog, un screenshot din aplicatia SpeedTest, daca poti. Atat pe conexiune 4G/carrier, cat si pe WiFi. Ca sa ne facem o idee cu privire la viteza de upload.
Si, asa cum a sugerat si Mihaela, ar fi util de vazut daca pozele se vad la fel de rau cand le transferi pe calculator printr-un cablu de date de exemplu. Daca nu (si banuiesc ca n-o sa se vada vreo diferenta), inseamna ca problema nu e camera, sau telefonul, ci viteza ta de net.
Client Orange