la 31-05-2026 09:11 AM
Subiectul a fost intens dezbătut pe Reddit, unde mai mulți utilizatori au discutat despre impactul noilor tarife și despre posibilitatea rezilierii contractelor fără costuri suplimentare. Unii clienți cu abonamente mai vechi sperau să obțină condiții mai bune prin renegociere, însă experiențele relatate sugerează că Digi nu practică, în general, campanii agresive de retenție. Potrivit comentariilor, cei care au încercat să negocieze au primit în anumite cazuri reduceri temporare sau beneficii limitate, în timp ce alții afirmă că nu au primit nicio contraofertă.
O parte dintre utilizatori consideră că acest lucru se explică prin poziționarea Digi în zona abonamentelor cu preț redus. Mulți clienți apreciază în continuare raportul dintre cost și serviciile oferite, argumentând că majorarea lunară rămâne relativ redusă.
Printre motivele invocate pentru păstrarea abonamentului se numără:
De cealaltă parte, cei care iau în calcul schimbarea furnizorului invocă:
În paralel, operatorul Orange este menționat frecvent ca alternativă de către cei care analizează o eventuală migrare. Utilizatorii discută despre promoțiile disponibile pentru internet prin fibră optică, precum și despre pachetele care includ servicii suplimentare. Totuși, opiniile sunt împărțite. Dacă unii clienți laudă ofertele comerciale și experiența generală, alții susțin că au întâlnit latențe mai ridicate sau performanțe care nu justifică diferențele de cost față de Digi.
Un aspect care apare frecvent în discuții este procesul de instalare la schimbarea furnizorului. Mai mulți utilizatori afirmă că trecerea de la Digi la Orange nu presupune automat lucrări complexe în locuință, existând situații în care poate fi utilizată infrastructura deja instalată. Acest lucru reduce inconvenientele asociate schimbării operatorului și poate face migrarea mai atractivă pentru cei aflați la final de contract.
Sursa:
Eu cred că abia acum se relansează competiția. Voi ce părere aveți?
02-06-2026 09:49 AM - editat 02-06-2026 09:53 AM
Am întâmpinat și eu problema întârzierii livrării cardului. Soluția a fost deschiderea unui tichet in scris și solicitarea escaladării situației. La aproximativ o săptămână după aceea, cardul a fost livrat.
De negociat cu Digi foarte putine sanse. Doar să-ți prelungessca contractul pe inca 24 luni si să-ți ofere acele 2 luni gratuite.
la 02-06-2026 10:38 AM
La mine, in 2018, am fost in magazinul lor dupa 2 luni si mi-au spus ca nu au si sa astept. Mi se parea ciudat intrucat la UPC toata aparatura era la locatie in ziua instalarii sau, daca ceream schibarea, in maxim o saptamana era tehnicianul cu noul aparat (asta daca nu-l ridicam eu de la magazinul cel mai apropiat de locatie).
Legat de "fidelizare", in urma cu aproape 4 ani fidelizarea era de 4 luni. Sa inteleg ca au redus-o la 2? La momentul respectiv (in urma cu 4 ani) era noiembrie si nu am dat importanta daca e Black Friday sau nu, dar tot mi s-a parut putin. Adica veneau clienti noi si primeau 12 luni reducere 50% la orice serviciu nou si noi maxim 4 luni doar la prelungire. De acord ca la upgrade se ofereau cele 12 luni, dar cand ai deja maximul oferit...
la 02-06-2026 11:02 AM
Dacă nu mă înșel, este vorba despre 4 luni cu reducere de 50% (echivalentul a 2 luni gratuite, dacă facem calculul).
Am comandat cardul online, deoarece nu obișnuiesc să merg prea des în magazine.
După numeroase apeluri către serviciul de relații cu clienții, în care mi s-a confirmat de fiecare dată că cardul urma să fie livrat, am depus o sesizare în scris. A doua zi am fost contactat și mi s-a explicat că respectiva comandă fusese procesată greșit. Mi s-a comunicat că va fi refăcută, iar în mai puțin de o săptămână cardul a ajuns în magazinul ales pentru ridicare.
Oricum urma o reclamatie catre ANPC.
la 07-06-2026 03:11 PM
Despre ce schimbări de tarife vorbim?
Am primit notificarea privind facturarea în euro, însă - la prima vedere - tarifele sunt aceleași, doar că exprimate în euro.
07-06-2026 03:20 PM - editat 07-06-2026 04:18 PM
Salutare!
Începând cu luna următoare (iulie), vei observa o modificare a modului de calcul al prețurilor. Dacă până acum tarifele erau fixe și exprimate în RON, de acum înainte acestea vor fi stabilite în euro și convertite în RON la cursul BNR din data facturării.
Ca urmare a acestei schimbări, prețurile vor înregistra inițial o majorare de aproximativ 1–3 RON pentru fiecare serviciu (TV/Internet). Ulterior, valoarea acestora va varia în funcție de evoluția cursului euro, putând crește sau scădea în raport cu acesta.
la 08-06-2026 01:22 PM
Salutare , eu sunt client nou orange fix venit de la digi , într-adevăr plăteam un preț mai mare la abonament și stabilitatea asta ma ținut la ei , dar pt ca au schimbat regulile am zis să încerc Orange , cine știe poate ei sunt mai serioși, referitor la viteza de net , cu digi aveam în jur de 300 MB/s in schimb cu orange ajung la 900 MB/s, nu îmi trebuie viteza asta totuși deocamdată fata de digi am un preț mai ieftin și o viteza a internetului mai bună , la TV nu prea mă uit !
08-06-2026 01:26 PM - editat 08-06-2026 01:30 PM
De aceea concurența este benefică: ai posibilitatea să alegi între mai multe opțiuni. Cel puțin în orașe, prețurile de la Orange sunt mult mai mici comparativ cu cele de la Digi.
la 08-06-2026 01:30 PM
Nu e vb de preț e vb de stabilitate , știu ca abonamentul ăla e x lei /euro și nu se schimba! La digi plăteam dublu față de cât plătesc acum la orange și am rămas cu ei pt ca e comoditate !
08-06-2026 01:35 PM - editat 08-06-2026 01:35 PM
Atunci cand ai de unde alege poti testa ambii furnizorii si in final este vorba de raportul pret calitate. La Orange trebuie vazut in cat timp intervin echipele tehnice. La digi raspund destul de repede.
la 08-06-2026 01:35 PM
Comoditatea poate fi cel mai mare minus pentru client. Bine, nu intotdeauna este util sa fim proactivi (adica sa vanam oferte), dar, la anumite perioada, parca e bine arunca un ochi sa vedem ce anume se ofera la concurenta si daca ne este util ce avem in plus.
la 08-06-2026 01:47 PM
Necesită timp și, uneori, modificări în locuință, precum și predarea echipamentelor și alte formalități. Nu e la fel de rapid la portare in cazul serviciilor mobile.
la 08-06-2026 01:55 PM
Eu cu sculele de la digi ; le-am pus într-o pungă și le-am dus la un magazin digi , am predat ,mi-a făcut proces verbal și doar atât , în legătură cu fibra de la ei , au lăsat-o acolo ca poate peste anii voi reveni la ei , bine au înaintat și o nouă factură pe încă o lună , presupun ca astfel de șmecheri e la toți operatori , mai întâi m-am văzut cu fibra de la orange apoi am fost la digi pt reziliere, cei de la tehnic av venit 2 zile !
la 08-06-2026 02:15 PM
Corect, avand alternative poti negocia. Asa as proceda si eu, mai intai ma abonez la noul furnizor si apoi reziliez contractul cu vechiul furnizor.
la 08-06-2026 01:59 PM
Serviciile fixe sunt, intr-adevar, mai "greoaie", dar ma indoiesc sa fie schimbate din 2 in 2 ani. In urma cu aproape 2 ani am "preluat" abonamentul tatei de Vodafone fix (nu aveam starea si nici timpul sa alerg plus niste increngaturi de care sper sa scap anul asta m-au facut sa nu schimb furnizorul).
Tehnicianul care a veni, a preluat aparatura veche si a lasat-o pe cea noua (am predat un router, un telefon fix si doua CI+ si a lasat un router nou si o cartela CI+). Firele de la televizoare au ramas pe loc (am avut grija in urma cu aproximativ 30 de ani sa le facem cum trebuie traseele care pleaca din "nodul" central al casei). Acum, orice operator as pune, doar se schimba aparatele cablistului.
la 09-06-2026 06:11 PM
Ai sa vezi tu ce pățești cu Orange, cam în câteva luni, nu te vor lasă mult sa aștepți 🤣🤣🤣
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor