la 31-05-2026 09:11 AM
Subiectul a fost intens dezbătut pe Reddit, unde mai mulți utilizatori au discutat despre impactul noilor tarife și despre posibilitatea rezilierii contractelor fără costuri suplimentare. Unii clienți cu abonamente mai vechi sperau să obțină condiții mai bune prin renegociere, însă experiențele relatate sugerează că Digi nu practică, în general, campanii agresive de retenție. Potrivit comentariilor, cei care au încercat să negocieze au primit în anumite cazuri reduceri temporare sau beneficii limitate, în timp ce alții afirmă că nu au primit nicio contraofertă.
O parte dintre utilizatori consideră că acest lucru se explică prin poziționarea Digi în zona abonamentelor cu preț redus. Mulți clienți apreciază în continuare raportul dintre cost și serviciile oferite, argumentând că majorarea lunară rămâne relativ redusă.
Printre motivele invocate pentru păstrarea abonamentului se numără:
De cealaltă parte, cei care iau în calcul schimbarea furnizorului invocă:
În paralel, operatorul Orange este menționat frecvent ca alternativă de către cei care analizează o eventuală migrare. Utilizatorii discută despre promoțiile disponibile pentru internet prin fibră optică, precum și despre pachetele care includ servicii suplimentare. Totuși, opiniile sunt împărțite. Dacă unii clienți laudă ofertele comerciale și experiența generală, alții susțin că au întâlnit latențe mai ridicate sau performanțe care nu justifică diferențele de cost față de Digi.
Un aspect care apare frecvent în discuții este procesul de instalare la schimbarea furnizorului. Mai mulți utilizatori afirmă că trecerea de la Digi la Orange nu presupune automat lucrări complexe în locuință, existând situații în care poate fi utilizată infrastructura deja instalată. Acest lucru reduce inconvenientele asociate schimbării operatorului și poate face migrarea mai atractivă pentru cei aflați la final de contract.
Sursa:
Eu cred că abia acum se relansează competiția. Voi ce părere aveți?
la 31-05-2026 09:43 AM
Din păcate, pentru a putea negocia cu Digi este nevoie de concurență reală. Dacă nu există un alt furnizor în zona ta, nu ai practic posibilitatea de a schimba operatorul. Având o cotă de piață de peste 70%, Digi se află într-o poziție dominantă și, în multe zone, nu se confruntă cu o concurență semnificativă.
la 31-05-2026 10:21 AM
Salut Vio,
La ora actuală, din punctul meu de vedere, Orange oferă cele mai bune oferte pentru majoritatea serviciilor din portofoliu. Pot da ca exemplu serviciile fixe, unde, pe lângă faptul că internetul și televiziunea sunt ușor mai ieftine decât la Digi, primești și beneficii suplimentare, precum servicii de streaming sau gadgeturi la abonare. În schimb, la Digi primești doar abonamentul sau, în cel mai bun caz, o reducere pentru câteva luni.
Dacă s-a schimbat ceva între timp, atunci îmi cer scuze 😊. Digi rămâne o alternativă accesibilă pentru cei care caută altceva sau pentru situațiile în care, din diverse motive, este singura opțiune disponibilă.
Am avut toate serviciile de la Digi și, din păcate, nu cred că va ajunge prea curând la nivelul calității rețelei Orange. Desigur, aceasta este strict părerea mea. 😁
la 31-05-2026 10:54 AM
Din păcate orange stă foarte prost cu suportul tehnic la serviciile fixe, când am făcut ultima oară sesizare abia după 3 zile a venit cineva la mine, la digi am avut odată o problemă într-o duminică și în 2 ore erau deja la ușa mea. 🙂
la 31-05-2026 10:57 AM
Nu te contrazic, dar din fericire pentru mine am avut nevoie doar de câteva ori de suport tehnic și, da, încă mai este de lucru pe partea asta și sper ca într-o bună zi răspunsul la rezolvarea avariilor să fie mult mai rapid și la Orange.
31-05-2026 11:03 AM - editat 31-05-2026 11:14 AM
La capitolul intervenții, Digi stă foarte bine. Zilele trecute am avut o problemă tehnică, iar în doar două ore m-au sunat pentru a-mi spune că problema a fost rezolvată și pentru a-mi cere să confirm că totul funcționează normal.
Acest aspect este esential, mai ales pentru cei care depind de serviciile fixe.
Cred că viteza intervențiilor se datorează și faptului că au mai mulți clienți, astfel încât tehnicienii acoperă zone mai compacte.
Sper ca Orange să continue investițiile și să accelereze extinderea infrastructurii, astfel încât să existe o concurență reală pe piața serviciilor fixe, așa cum se întâmplă deja în cazul serviciilor mobile.
31-05-2026 11:13 AM - editat 31-05-2026 11:34 AM
Salut, acel site este cunoscut pentru știri „bombă”, dar ca de obicei nu este nicio noutate în acel articol (fiindcă ai deschis acest topic în secțiunea Noutăți). Ca majoritatea articolelor scrise de ei, care sunt doar clickbait-uri cu non-știri coafate cu un titlu frumos, ar intra cu ușurință la categoria Spam dpmdv.
Revenind la subiect, să fim totuși realiști. Chiar dacă suntem pe forumul Orange, nu trebuie să ignorăm problemele acestuia, în special pe categoria subliniată și de tine: internet fix.
Toate aceste probleme nu sunt de ignorat pentru clienții care nu folosesc internetul fix doar pentru consum de conținut (Netflix and chill, YouTube și altele).
Pe scurt, Digi nu are de ce să vină cu reofertări. Cine pleacă de la ei, nu se află în ultima categorie de mai sus și are ghinionul să fie în zonele unde Orange are grave probleme, garantat va regreta schimbarea și va reveni la ei cu prima ocazie când scapă de contractul de la Orange.
Orange are potențial, dar cum s-a mai zis pe aici pe forum, au foarte mulți bani investiți în oameni de marketing și reprezentanți din magazine la care, dacă mergi să-i întrebi ceva, îți oferă numărul din call center pe-o hârtie scris de mână. Acolo s-a investit, în loc de specialiști pe tehnic și infrastructură.
Sau alt exemplu, în câte magazine Digi ați fost aproape forțați să treceți la abonament (coafat frumos sub "semnați un contract, să nu le zică de abonament, în speranța că omul nu se sperie cum se sperie de abonament) dacă ajungeați acolo cu o problemă legată de o cartelă PrePay? Sau vi se ofertau alte chestii tot aproape forțat pentru că acel angajat avea un target de vânzări de îndeplinit pe spatele tău? M? Dar la Orange? În câte magazine NU se întâmplă asta? Satisfacție client? Zero.
Părerea mea.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor