la 09-06-2026 11:57 AM
Salutare!
Ce se intampla cu preturile telefoanelor reconditionate (in special iPhone)?
Ultima data am vazut prin februarie preturi normale (adica mai mici, atractive, ca pe vremuri).
Acum au pretul apropiat de telefonul nou din magazin, asta avand in vedere ca mai platesti si abonament 2 ani si este si reconditionat/ resigilat. Vad ca tot apare si dispare un 13 pro reconditionat premium (adica reparat) care costa 4171 lei in acest moment, ca sa va faceti idee...
Cand am observat prima data preturi mari, le-am scris pe chat si am primit raspuns de genul "trebuie sa urmariti ofertele, astea sunt preturile de acum". La cateva ore preturile scazuse la "normal".
Ulterior au crescut la loc (ca acum) si asa au ramas.
Practic nu mai este avantajos deloc. Vazusem un iPhone 17 zilele trecute care era doar cu vreo 60 lei mai ieftin decat unul nou de pe eMag.
Internetul merge groaznic si pe fibra si prin date mobile, ofertele sunt din ce in ce mai urate... nu imi mai place orange.
la 09-06-2026 12:07 PM
Nu e p... cine cere... Asta e capitalismul. Cerere si oferta. De ce nu te reorientezi spre alti furnizori de terminale reconditionate? Vis as vis de retea, aici oferta e limitata. Daca vrei bun alegi Orange, daca te multumesti cu mai putin alegi Digi sau Vodafone
la 09-06-2026 02:10 PM
Pret Digi:
Si pret Orange:
Evident, preturile sunt pentru telefoane noi. La Vodafone si Digi nu am vazut sa aiba reconditionate, dar la Digi mi se pare cea mai slaba oferta posibila la achizitia de telefoane. Ori il iei la liber, ori la abonament, pretul este acelasi. Mai bine mergi in alta parte pentru telefon.
la 09-06-2026 02:14 PM
La orange mai poti aplica suplimentar reduceri prin vouchere, puncte thnk you etc. La Digi, nu.
la 09-06-2026 03:06 PM
Cu exceptia Digi, se pot obtine ceva reduceri (chiar daca pot fi mai mici decat ne-am dori noi, utilizatorii, dar tot sunt ceva reduceri). La ei (Digi) nu prea inteleg de ce nu fac o diferente intre telefonul luat la liber si cel luat la abonament. Teoretic, nu cumpara nimeni telefon la operator daca nu vrea si abonament (care oricum sunt mai scumpe decat in alte magazine mari de profil).
la 09-06-2026 12:34 PM
Salutare!
Vand iPhone-uri reconditionate si cei de la Yoxo.
https://reconditionate.yoxo.ro/telefoane-reconditionate/
Prețurile ridicate se datorează, probabil, și cererii mari de pe piață (de asemenea starea produsului, telefoanele fiind pastrate si vandute in conditii aproape ca noi).
la 09-06-2026 12:43 PM
Salutare!
Poți alege telefoane recondiționate și de la alții, dacă nu îți plac cele de la Orange.
Referitor la calitatea serviciilor, asta poți apela la Serviciul clienți printr-o sesizare din My Orange-Altele - Contact și feedback-Scrie-ne și acolo le explici ce nu funcționează bine sau ce probleme sunt.
Baftă!
la 09-06-2026 02:05 PM
Salutare!
Motivele pot fi multiple (pentru preturi). Apple a lansat oficial IOs 27 (evident, versiunea Beta pana in septembrie cand se va lansa Iphone 18). In anunt am vazut ca Iphone 11 si IPhone SE2 sunt compatibile cu noua iteratie de IOs. Lucrul asta inseamna ca pretul va fi mentinut pe masura informatiilor oferite de Apple la WWDC.
la 09-06-2026 02:24 PM
Nu cred ca are vreo legatura cu lansarile Apple.
Eu compar preturile din februarie incoace, cu cele din ultimii ani in care am achizitionat cel putin 7 telefoane resigilate (erau noi). A fost o trecere brusca de la preturi avantajoase la preturi de telefon nou.
la 09-06-2026 03:03 PM
Posibil sa fie doar o coincidenta pretul ridicat cu anuntul de ieri, dar de aproximativ un an tot aud ca sunt componente (memoria RAM in special) tot mai scumpe si, daca un telefon mai vechi este acceptat pe noile versiuni de sistem de operare (nu conteaza daca e Android sau IOs), pretul sta pe loc, daca nu creste sau are variatii foarte mici in jos.
09-06-2026 02:50 PM - editat 09-06-2026 02:50 PM
Grosul profitului vine din abonamente, nu au interes să vândă telefoane, abonamentele sunt cele mai importante
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor