anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Galaxy S24 nu se conecteaza la 5G

georgecont
Junior entuziast

am achizitionat de curind noul telefon de la Samsung, Galaxy S24 Ultra si nu se poate conecta la reteaua 5G.

am avut inainte un Galaxy S23 Ultra care se conecta fara probleme la reteaua 5G

am incercat un SIM de la Vodafone pe acelasi telefon si 5G functioneaza.

am schimbat si am activat un SIM nou de la Oragnge si tot nu functioneaza.

puteti sa ma ajutati?

1 Soluţie acceptată‚

Fiind vorba despre un abonament pe firmă, este necesar să iei legătura cu persoana/ persoanele de contact de la companie care să solicite activarea/ reactivarea serviciilor 5G pentru numărul tău.

Vizualizare soluţie în postul original

47 Răspunsuri 47

Pololică
#StarMember

Salutare!

Intre S23 si S24 s-a schimbat ceva? Ai trecut de la abonament la cartela? Abonamentul sau cartela au valorile minime pentru 5G? Zona in care stai (sau ai verificat) este acoperita de 5G?

La fel de probabil, este posibil sa fie o eroare pe cont si sa fie inactiv 5G. Daca poti, verifica telefonul cu alt SIM Orange pentru a sti cu siguranta ca nu este o problema din telefon.

PS: presupun ca S24 are benzile Orange pentru 5G, nu?...

si eu presupun ca S24 are benzile Orange pentru 5G.

intre S23 si S24 nu s-a schimbat nimic. am transferat cartela SIM pe S24 si nu am facut alta modificare.

am incercat cu alt SIM Orange si s-a intimplat ceva foarte ciudat. 

am folosit in SIM Orange care pe Iphone mergea in 5G fara probleme. ambele telefoane erau in aceeasi zona de acoperira, adica acasa la mine. Am transferat SIMul de pe un telefon Iphone unde mergea pe 5G pe telefonul S24 si nu a functionat. partea ciudata este ca l-am transferat inapoi pe iphone si de atunci nici acest SIM nu mai functioneza pe reteaua 5G. nici pe iphone nici pe S24 ambele SIMuri refuza sa se conecteze la 5G pe orice telefon incerc.

mie mi se pare ca este  restrictionat acesul la 5G pentru SIMurile care au fost in  telefonul  Galaxy S24.

Pare o coincidenta putin ... iesita din comun: un telefon sa blocheze accesul unui SIM la frecventele unui operator. Urmeaza sfatul lui FLo1 si vezi ce se raspunde (as merge pe Djingo prima data, s-ar putea sa nu stai prea mult in asteptare si sa se rezolve un pic mai repede). S-ar putea sa fie necesara o resetare a datelor din sistem de pe ambele simuri, ceea ce aici, in comunitate, nu putem sa facem (majoritatea suntem clienti ca si tine). Doar incercam sa te ghidam catre solutia care ni se pare cea mai buna.

FLo1
#StarMember

@georgecont: Bun venit în Comunitatea Orange. Dacă problemele referitoare la telefon compatibil 5G, respectiv utilizare într-o zonă cu semnal 5G sunt îndeplinite (și înțeleg că sunt), mai rămâne să te asiguri că ”profilul 5G” aferent contului tău este activat. Pentru aceasta, un apel la 300 sau solicitare prin chat-ul Djingo ar rezolva problema.

georgecont
Junior entuziast

Multumesc frumos pentru sfaturile voastre, verific cu Djingo.

arsradu
#StarMember

Salut,

Ceva imi spune ca esti client Orange Romania Communications SA (fostul Telekom Fix), nu Orange Romania SA. Asa e?

Daca da, singura solutie este portarea in Orange Romania SA.

DACA totusi esti client Orange Romania SA, si ai un abonament poate un pic mai vechi, dar cu acces 5G, va trebui sa verifici cu cei de la Orange daca ai sau nu 5G-ul activat pe abonament. Poti folosi oricare dintre metodele de contact de aici pentru asta.

Daca esti client Prepay, ai nevoie de o optiune de minim 6 euro pentru 5G. Si binenteles, de semnal, in zona in care te afli. Daca Vodafone are semnal in aceeasi zona, putem sa presupunem ca ar avea si Orange. Nu e o conditie totusi.

Sper ca informatiile de mai sus sa te ajute.

Client Orange

S-o fi mutat din ORO la OROC mutând SIM-ul dintr-un S23 într-un S24?🤔

Mmm, nu. Cu toate ca la schimbarile de SIM, in shop, aparent se mai fac si magarii de genul asta. Dar ma gandesc ca e posibil sa fi fost dintotdeauna pe OROC....si sa nu aiba suport software pentru OROC, de la Samsung. Dar...pe de alta parte, acelasi lucru se poate intampla si daca e client ORO. E un telefon foarte nou, si e posibil sa nu aiba implementate toate setarile pentru ORO..

Dar n-ar strica o confirmare, doar in caz ca vorbim de OROC, nu ORO.

Client Orange

abonamentul este de companie si are o vechime mare nu cred ca este OROC. verific si revin

 

Bun, daca e un abonament vechi, cel mai proababil nu este OROC (ceea ce e bine). In cazul asta, pe cont nu prea are ce sa fie, pentru ca merge in alt telefon, deci...cel mai probabil, solutia trebuie sa vina de la Samsung (sau/si Orange, daca e un telefon branded Orange) cu un update de soft.

Client Orange

multumesc frumos!

ceea ce mi se pare ciudat este ca am pus SIMul inapoi pe vechiul telefon (Galaxy S23) si nu s-a mai conectat la 5G

Hopa... Aia nu e bine. Dupa schimbarea de SIM, ai mai facut un test in S23? Sau ai incercat doar cu S24?

Daca intri aici, ai acces la Djingo? Daca da....scrie asa: "transfer operator". Asteapta sa intri in legatura cu un consultant, si intreaba daca este totul activat corect (d.p.d.v. al 5G-ului) pe nr tau de telefon. Daca iti scrie ca trebuie sa suni la 300 sau ceva...tare am impresia ca s-a intamplat ceva in momentul schimbarii de SIM.

Asta, sau s-a intamplat ceva cu 5G-ul la Orange in zona ta... Ceea ce nu ar fi imposibil, dar e improbabil.

Client Orange

da, am mai testat pe S23 dupa ce am mutat SIMul in S42. am test si dupa ce am schimbat SIMul cu unul nou. 

am intrat pe Djing dar scrie ca trebuie sa sun la 300

Mda, pentru mine unul e clar. 🙂 Pare ca esti (mai nou...?) client OROC, ceea ce inseamna ca nu ai acces 5G. Cum ai ajuns la OROC....e un mister. Iar daca ai fost dintotdeuan la OROC (ceea ce nu cred), e un mister cum de ti-a mers pana acum.

Dar eu zic ca ceva s-a intamplat la acea schimbare de SIM. Cred ca nu au schimbat doar SIM-ul, ci si abonamentul.

Client Orange