anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme 5G Cluj Napoca zona podul N cartier Manastur

Sebi539
Junior entuziast

Salutare, azi 02.10.2025 in jurul orei 8 in Cluj Napoca zona podul N cartier Manastur, am observat ca nu imi functioneaza datele mobile pe un Iphone 17 Pro Max, initial am crezut ca este problema de aplicatia pe care incercam sa o utilizez, apoi am observat ca nu functioneaza nicio aplicatie, dupa ce am conectat la wi-fi si am trecut peste.
la pranz cand am iesit din raza de actiune wi-fi am observat ca nu functioneaza datele mobile, am incercat cu restart, reset network, mod avion, date mobile on/off fara niciun rezultat, am sunat la orange si ei au spus ca nu este problema pe cont sau ceva avarie in zona, in conditiile in care ieri a functionat in zona respectiva. dupa ce am primit acelasi raspuns de la 3 operatori, ca nu exista probleme pe 5G am hotarat sa trimit telefonul retur, deoarece nu mergea.
Ulterior din discutii la munca am descoperit ca mai multi colegi, abonati Orange, au aceasta problema cu datele mobile. am mutat telefonul pe 4G si se pare ca functioneaza datele mobile atat pe telefonul meu cat si pe al colegilor, asadar 5G nu functioneaza desi cei de la Orange spun ca nu exista probleme dar 4G merge.
am testat acest lucru pe telefoane gen Iphone 14 Pro Max, 15 Pro Max, 16 Pro Max Samsung Galaxy Ultra 24 si alte telefoane flagship.
se stie de ceva problema in acets sens?

23 Răspunsuri 23

Vio73
#StarMember

Salutare!

Posibil să fie ceva local și să le remedieze ulterior.

Sper să se întâmple acest lucru cat mai repede posibil.

Succes!

Sebi539
Junior entuziast

Partea interesanta este ca dupa ce plec de la birou  dupa aporoximativ 5-600 m nu mai este aceasta problema.

Pentru că ajungi într-o zonă cu funcționare permanentă a antenei respective pe bandă de 5G, nu doar 4G+. 

Sebi539
Junior entuziast

Aceasta problema a aparut ieri. Pana ieri mergea 5G si la birou fara probleme. 

Posibil să te conectezi la altă antenă și de aia.

FLo1
#StarMember

E doar o problemă locală de agregare pentru 5G, însă fără probleme pe 4G+. Dacă rețeaua telefonului nu era impusă pe "exclusiv 5G", nu ar fi fost probleme. Dar pe 5G mai există oscilații inclusiv de funcționare alternativă. 

Sebi539
Junior entuziast

Telefonul este pus pe 5G auto ca si pana acum fiecare telefon avut, si ieri nu mai mergea, si a trebuit sa trecem pe 4g, nu doar eu cu toti colegii de la munca, ca sa functioneze datele mobile.

Ceva nu e ok nici la telefon. Dacă e "pe 5G auto" ar fi trebuit să treacă automat pe 4G+, ceea ce înțeleg că nu se întâmplă,  deși trecut manual.... se poate. Cat privește de ce și cum 5G ba apare ba dispare.... depinde de antena la care te conectezi și la cum sunt gestionate. Oricum "5G pretutindeni" nu este garantat. 

Sebi539
Junior entuziast

Daca era vb doar de telefonul meu ziceam ca e o problema cu el, dar cand inca minum 5 telefone apple si samsung din aceeasi zona fac la fel nu stiu ce sa spun. Inscriptia 5g este tot timpul langa liniutele de semnal.

sa trimit telefonul in service atunci? Cum spuneam dupa ce plec de la birou dupa 500 de metri nu mai am nici eu probleme, si nici colegii mei, chiar toate telefoanele sa fie defecte? De ce pe Vodafone exact in locatia asta nu este aceasta problema? Si de ce pana ieir mergea perfect 5g in locatia asta si acum nu mai merge? 

MihaiC99
Campion

Este posibil să se desfășoare mici lucrări locale în zonă, iar centrul să nu fie informat despre acest lucru. Dacă sunteți mai mulți afectați și problema nu se remediază, ar fi indicat să deschideți o sesizare către Serviciul Clienți Orange.

Sebi539
Junior entuziast

Pai toti care suntem pe Orange de la minca am fost afectati ieri, cei care avem telfoane care merg pe 5G, cei cu telefoane 4G nu au nicio problema.

Nu se poate seta telefonul pe 4g only?

Poate între timp sa rezolvat. Setează ca rețea preferata lte 4g până la rezolvarea. La interior nu sunt diferente mari de viteze între 5G și 4G.

Sebi539
Junior entuziast

Salutare,

Inca nu s-a rezolvat, problema persista, interesant este ca o zona anume este afectata, doar pe aici am fost pana acum.