anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

DDNS router Huawei B310

B0GDI
Junior
Salut,
Poate sa imi explice si mie cineva de ce exista doar doua optiuni privind furnizorii de servicii DDNS in firmware-ul routerului Huawei B310?
Cele doua variante sunt no-ip si DynDNS.org iar situatia este ridicola din moment ce no-ip nici macar nu mai reprezinta un domeniu pe care sa-l putem folosi (no-ip si-a actualizat lista de domenii intre timp iar no-ip.com nu mai este disponibil nici macar ca si domeniu platit). A doua varianta, DynDNS.org este un contra cost in acest moment. Deci Orange ne restrictioneaza optiunile cu privire la acest serviciu la una singura: DynDNS.org (55$ pe an). Serios Orange...?
Helpdesk-ul nu prea te poate ajuta, in cazul meu am dubii serioase ca mi-a inteles problema, altfel si-ar fi dat seama cat de ridicola este situatia.
Va rog un feedback informat in legatura cu aceasta problema.
32 Răspunsuri 32

teacher_
#StarMember
Eu cred că problema asta vine de la producător, nu ține neapărat de Orange. Huawei, adică cei care au produs au făcut "posibilă " asta. Orange este doar comerciant, cu ceea ce pune la dispoziție modemul respectiv.

B0GDI
Junior
Huawei customizeaza firmware-ul in functie de cerintele fiecarui operator. De exemplu logo-ul Orange pe care il vedem toti. Prin urmare nu cred ca-i o problema ca operatorul sa ceara un update in legatura cu optiunile de care vorbesc.

teacher_
#StarMember
Da, probabil ai dreptate. Eu cred ca nu s-a mai discutat despre asta aici, bine ca ai adus in discutie subiectul, probabil cineva se va sesiza si va raspunde

Razvan
#StarMember
Probabil pentru că se oferă IP fix, doar contra-cost.

B0GDI
Junior
Nici măcar, Orange a epuizat adresele ipv4 și nu pot oferi serviciul de ip fix până nu se reglementează cadrul legal pt adresele ipv6. Nu cred că asta e motivul dar dacă se dovedește ca e așa atunci e o mizerie fara margini si ar fi culmea sa plătesc o situație în care eu ca utilizator sunt constrâns. Mai degrabă cumpăr un domeniu DynDns.

Vio73
#StarMember
Cred că da, se costumizează în funcție de fiecare operator firmware-ul.

TheSpecialist
Maestru
Exista posibilitatea de a avea cont pe DynDNS fără sa plătești :) Eu asa am făcut acum câțiva ani, pt ca nu am vrut sa îmi fie alocat un IP fix de la UPC (providerul meu de internet la vremea respectiva, cerea sa mut abonamentul pe firma pt un IP fix, contra cost evident). Exista câteva site-uri ( cauta pe google) unde îți faci cont și cu datele de logare de acolo te poți conecta gratuit la DynDNS. Eu asa am de ani buni și nu am dat o lețcaie. E posibil sa îți ceara pt validare un cod de pe un router wireless TPLink. Dacă nu ai în casa asa ceva, sau vreun prieten, dai o fuga în Altex & others și faci o poza la un serial de pe un TPLink și.... problema rezolvata :D Merge brici, e testata de mine!

B0GDI
Junior
Merci de raspuns 🙂 Ciudat, dar ai dreptate. Am reusit sa ma conectez pe dyndns.org cu contul meu dlinkddns pe care l-am creat cand imi luasem mai demult un router dlink. Mai mult, in portalul dyndns pot sa vad si hostname-ul dlinkddns care apare sub rubrica other hostnames. Am reusit sa creez un hostname *.dyndns.org cum cere routerul, am introdus apoi domeniul, user/pass in router (by default o sa fie dezactivat). Cand sa-i schimb starea in Active, surpriza, apare ca Activat dar starea conexiunii este RED (Accesare nereusita) :))) Daca merg in portalul dynds vad ca n-a existat nici un update pentru domeniul asta din momentul in care l-am creat. Posibila explicatie. In portal scrie asta "If you use a third party update client, it should be configured to send via an HTTPS connection to protect your confidentiality." In consecinta firmware-ul Orange este varza, ma mir cum compania asta reuseste sa-si indeplineasca criteriile de calitate.

TheSpecialist
Maestru
Ei, aici m-am înțepenit și eu, cred, când am încercat sa fac un portforwarding pt un DVR, folosind routerul de la Orange. Nu am resusit nicicum, și am fost nevoit sa iau un pachet de internet de la Telekom.

B0GDI
Junior
Din pacate sunt inca in perioada contractuala, altfel as marca replica ta ca Solutie la problema mea: trecerea la un operator mai deschis la minte. Cum merge 4G-ul de la Telekom?

TheSpecialist
Maestru
De la Telekom am prin fibra internetul, am luat pachetul minim posibil, ca nu am nevoie de cine știe ce trafic pt DVR. Cu toate astea nu as renunța la Orange, serviciile lor sunt cu mult peste ce e pe piața acum, inclusiv calitatea TV-ului prin satelit, iar routerul 4G pe care îl am se comporta foarte bine, excluzând problema de care am discutat anterior. Duce 2 televizoare care accesează frecvent YouTube-ul, 4 camere wifi, și 2 telefoane, toate merg simultan impecabil pe internet. E adevărat, mai sunt mici probleme pe ici pe colo, dar pana la urma asta e rostul comunității (și nu numai) sa sesizam Orange acolo unde ceva nu merge cum trebuie.

Ascary
Campion certificat
Confirm că routerele 4G oferite de Orange la abonamentele de date 4G sunt cele mai bune și fiabile de pe piata. Am unul care funcționează nonstop de 4 ani de zile și nu are nici o problema.

B0GDI
Junior
Ok, hai recunosc ca am fost cam negativ. Dar am investit undeva la tara intr-o instalatie de receptie cu antene externe plus cateva elemente de retea in spate si ma asteptam ca serviciul sa fie ceva mai bun. Intre timp am observat ca routerul se conecteaza la DDNS si cred ca am descoperit un bug in soft pe treaba asta. Daca creez o intrare in lista DDNS din router si aleg din start starea ca fiind Activat, dupa ce apas OK conexiunea pare sa fie in regula iar hostname-ul se actualizeaza cu adresa IP curenta. Daca merg apoi in Edit si dezactivez legatura, dupa ce o reactivez e bye bye, nu se mai ridica niciodata. La fel, daca o creez in stare Dezactivata si incerc sa o activez pe urma... e la fel, cum ziceam si in mesajul de dinainte. Am incercat deja cu 3 provideri DDNS si a mers cu fiecare daca de la inceput configurez intrarea ca activa. Sper ca Orange Tech Support sa vada treaba asta si sa le-o forwardeze dragilor prieteni si tovarasi din PRC. Acuma, buba e alta. Adresa cu care mi se actualizeaza DDNS-ul este adresa de WAN care este alta fata de adresa care o vad cand imi caut IP-ul online (whatsmyip.com). Mai mult, nu pot ping-ui nici una din cele doua (implicit nici domeniul DDNS pe care l-am ales). Intentia mea este sa ajung la interfata de management a routerului folosing hostname-ul DDNS. Aveti vreo idee?

B0GDI
Junior
Este posibil ca DDNS-ul sa ma duca la adresa de WAN a routerului, adresa care nu e rutabila in Internet si sa fie in concluzie complet inutil?