la 28-04-2021 06:31 PM
Lasand putin la o parte detaliile (prea) tehnice si discutiile lungite prea mult inutil, vreau sa va spun cat de mult inseamna pentru mine sa ma pot bucura in fiecare zi de conexiuni nelimitate, atat prin fibra optica, cat si prin retelele 4G/4G+/5G.
Totul a inceput acum cativa ani, cand imi luasem primul meu smartphone, un iPhone 4S la vremea aia, cu abonament ''sanatos'', ca sa am ceva resurse incluse si sa obtin un pret initial de achizitie mai scazut.
La scurt timp dupa achizitie mi-am dat seama ce greseala imensa am facut cu acest abonament, intrucat tineam datele mobile mai mult oprite ca sa nu fac cost suplimentar, care era taxat destul de mult dupa depasire. Am inceput sa imi sincronizez aproape zilnic telefonul cu iTunes pentru a imi incarca pe dispozitiv muzica mea care ma ajuta sa fac sesiunile de sport zilnice. Odata chiar era sa imi scap telefonul pe jos, dar am avut noroc ca era atarnat de firul castilor si a tinut, totusi, mufa conectata, altfel era praf. 😄
Si ma gandeam inca de pe atunci ce frumos ar fi fost sa avem casti fara fir, sa avem date mobile nelimitate sau macar o cantitate generoasa, care sa iti permita sa faci tot ce vrei, cand vrei si unde vrei...
Momentul acela a venit in 2017, spre final, cand Telekom lansase pentru prima oara oferte cu date mobile nelimitate (fara scaderi de viteza dupa X GB la valori infime, singura limitare era pe streaming), asa ca, desi nu am avut niciodata contract la ei, am dat fuguta si am facut unul, de proba, pentru a imi potoli ''setea'' de nelimitat, in mod special pe date. Zis si facut pana in momentul in care Orange au inceput si ei cu noile oferte Smart, cand imediat de la lansare am facut imediat contracte noi nelimitate, pentru a ma bucura de o calitate mai mare a serviciilor si pentru ca doream sa inchid Telekom din cauza practicilor lor binecunoscute.
Apoi a venit si Vodafone cu o contraoferta neasteptat de buna, asa ca am si servicii de la ei, eu mereu folosesc simultan vreo 2-3 furnizori, din motive de back-up, pasiune si pentru a testa mereu noutati, reteaua etc. 🙂
Iata ca am ajuns si la momentul ala cand ceea ce mi-am dori sa am s-a indeplinit: oferte cu resurse nelimitate (in special net mobil), acoperire de calitate pentru voce si date, telefoane din ce in ce mai performante si la preturi tot mai bune, casti wireless, dar si alte wearables.
In fiecare zi ma bucur si apreciez evolutia tehnologiei, dar si a ofertelor curente. Visul meu s-a indeplinit... 🙂
la 28-04-2021 07:45 PM
@simple_dreams mulțumim mult pentru că ai împărtășit cu noi povestea ta 🙂
Și eu mă bucur de evoluția tehnologiei și mă bucur că fac parte din generația care a avut și floppy disk, telefon fix cu roată, televizor cu tub, telefon mobil cu antenă și butoane, etc.
Referitor la internet mobil, nu am avut niciodată abonament cu trafic nelimitat de date, nu am avut nevoie, acum abia dacă ajung să consum 2-3GB / lună. Înainte de pandemie mă încardram undeva la 10GB, maxim 15GB / lună pentru muzică, podcast-uri, filme, rețele de socializare, citit diverse bloguri, articole online.
Și pentru mine căștile wireless au fost o mare bucurie, am o pereche de la Skullcandy și îmi plac mult 🙂
@simple_dreams pentru ce activități / acțiuni / aplicații folosești cel mai mult trafic de internet?
la 28-04-2021 08:43 PM
la 29-04-2021 09:11 AM
la 29-04-2021 10:37 AM
la 29-04-2021 10:50 AM
la 29-04-2021 01:00 PM
la 30-04-2021 12:46 AM
la 01-05-2021 05:16 PM
la 01-05-2021 05:42 PM
la 06-05-2021 01:42 AM
la 11-05-2021 11:59 PM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105