la 04-06-2025 09:33 AM
Bună tuturor!
Am o întrebare legată de abonamentele Orange. Dacă am internet mobil nelimitat inclus în abonament, pot folosi și hotspotul în mod nelimitat în țară? Adică pot partaja internetul mobil oricât, fără limitări ascunse sau fără să fiu considerat “abuziv” față de rețea?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
la 04-06-2025 09:47 AM
Salutare!
Normal că poți folosi nelimitat internetul, fără probleme, chiar și cu hotspot.
Baftă!
la 04-06-2025 09:47 AM
Salutare!
Normal că poți folosi nelimitat internetul, fără probleme, chiar și cu hotspot.
Baftă!
la 04-06-2025 10:04 AM
Salutare!
La ora actuala, nu am vazut sa fie cineva "urecheat" pentru folosire doar ca hotspot.
Totusi, de avut in vedere faptul ca asta nu va insemna ca pe viitor nu va fi putea fi restrictionat (cel putin pentru abonamentele de voce) in cazul in care se detecteaza o crestere a utilizarii internetului la punct fix sau exclusiv de date fara a folosi vocea. In Euroopa nu stiu sa fie restrictii, dar prin SUA sunt limitari (ori cantitativ, or ca viteza, ori ambele sau chiar activare contra cost).
PS: in cazul in care vrei abonament de date prin SIM, nu cred ca ar fi probleme intrucat folosesti exact pentru ce platesti, adica internet.
la 04-06-2025 10:09 AM
Salut,
Atât timp cât abonamentul sau opțiunea prepay avuta include net nelimitat nu vor exista restricții de viteză. Personal am consumat cel mai mult 280 GB (din care 150 GB într-o singură zi pentru a testa daca exista vreo limitare).
la 04-06-2025 10:21 AM
Sunt destui care depasesc 100GB, dar inca nu s-a pus problema modului de consum (hotspot sau router). Daca, la un moment dat, vor fi indeajuns de multi utilizatori care vor folosi netul mobil pe post de internet fix constant (cum ziceam anterior, exclusiv internet, fara voce sau SMS) s-ar putea face o discutie privind limitarea consumului "in afara" telefonului.
Nu mai spun ca vor fi clienti deranjati
la 04-06-2025 10:29 AM
In termeni și condiții nu este specificata o anumită limitare a vitezelor. In cazul hotspot-ului nu vei avea viteze mari de download/upload. Acum depinde ce se înțelege prin hotspot nelimitat (abuziv), pe viitor este posibil să apară astfel de reglementări.
la 04-06-2025 10:39 AM
Stiu, momentan nelimitat=nelimitat in toate modurile de utilizare conform TGC actuali.
Buba e cand se trece in cealalta extrema: folosirea exclusiva a internetul mobil la 3E (15 lei) in locul internetului prin fibra. Nu contorizez pe cei care nu au disponibila fibra si au abonament exclusiv de date prin SIM (motive evidente: nu au fibra).
Plus ca viteza receptionata de ceilalti clienti (prin telefoane) va fi scazuta fix din cauza asta. Si cam toti aratam cu degetul ca viteza a scazut, dar multi nu se uita la propriul mod de utilizare...
la 04-06-2025 11:15 AM
Salut, Iosif1974,
Poti utiliza hotspotul nelimitat in baza abonamentului tau. Totusi, dorim sa iti comunicam ca utilizarea serviciilor Orange in scop comercial sau profesional este considerata abuziva. Aceasta include activitati precum expedierea de mesaje, initierea de apeluri sau utilizarea serviciilor de date mobile prin sisteme automate sau manuale in scopuri promotionale, de cercetare de piata, call-center, sau alte scopuri care nu sunt in conformitate cu utilizarea pentru nevoile proprii. Utilizarea abuziva a serviciilor poate genera riscuri pentru Orange Romania, inclusiv acumularea unui trafic excesiv care depaseste valoarea lunara a abonamentului.
Multumim!
la 04-06-2025 02:27 PM
@OrangeAssistant se numea parcă utilizare rezonabilă 😀 mie îmi ajung maxim 100GB lunar dar ideea de internet nelimitat, cel puțin pentru mine, ține de confortul psihologic ca să nu stau să-mi verific serviciul cronos dacă n-am depășit limita și am costuri suplimentare.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor