la 02-03-2026 12:44 PM
Dragi prieteni,
Sper ca ma puteti ajuta cu cateva informatii si clarificari.
In ceea ce priveste internetul 5G+ nelimitat, care sunt diferentele dintre abonamentele Net 5G 15 si Smart 5G+?
Exista beneficii tehnice pentru abonamentul Net 5G 15 (de exemplu alocarea unui IPv4 public)?
Este putin ciudat ca, din punct de vedere al internetului, ambele ofera conexiune 5G+ nelimitata, dar Net 5G 15 este de aproximativ 3 ori mai scump, desi Smart 5G+ include si voce si SMS.
Daca am deja un modem 5G, pot lua pur si simplu un abonament Smart 5G+ si sa il folosesc exclusiv in modem pentru internet?
Ce inseamna mai exact „nelimitat”? Consumul meu este destul de mare — fac streaming video si game streaming si pot ajunge la aproximativ 30 GB pe noapte. Astfel, intr-o luna pot ajunge la un consum de 800 – 900 GB. Este permis un astfel de consum in cadrul abonamentului?
(Inainte sa fie sugerat, as vrea sa mentionez ca o conexiune fixa la internet nu este fezabila in situatia mea.)
Exista vreo posibilitate de a solicita de la Orange un IPv4 public sau chiar IPv6 contra cost? Am gasit aceasta optiune doar pentru abonamentele business, nu si pentru cele personale.
Va multumesc anticipat pentru ajutor!
la 02-03-2026 01:09 PM
Salutare!
Trebuie mentionat ca netul nu este chiar nelimitat in cazul noului serviciu Net fix 5G+.
"Net Fix 5G+ îți oferă trafic nelimitat în rețelele 4G/4G+/5G/5G+ la viteză maximă de download de 1500 Mbps. După depășirea pragului de 600 GB de date consumate, viteza de transfer va fi de până la maximum 2 Mbps pentru download și până la maximum 512 Kbps pentru upload. Limitarea vitezei va îngreuna utilizarea anumitor servicii, cum ar fi: video-streaming, transferul de fișiere foto și video, web browsing."
Informatii gasesti pe site-ul Orange.
la 02-03-2026 01:51 PM
Salutare!
La serviciile fixe prin SIM (GSM), exista o limita pentru viteza maxima disponibila, ce depaseste aceasta limita, va avea viteza redusa, dar cu CANTITATE nelimitata. Cum zice si Mihai, pentru acest abonament specific (Net 5G nelimitat), ai o limita cantitativa de 600GB la viteza maxima receptionata (in 4G sau 5G sau combinata intre cele doau tehnologii), ulterior scade la 2/0.5Mbps, dar ramanand cu cantitate consumata nelimitata.
Pe partea de abonament pentru mobil (tot cu nelimitat) nu am sesizat sa apara vreo limitare, dar in urma cu aproximativ 10 ani tin minte ca la Vodafone aparea o clauza la abonamentele [de mobil] nelimitate ca aparea FUP (Politica de Utilizare Rezonabila) in care era ceva legat de 100GB lunar. La momentul respectiv, 100GB se cam consumau pe partea fixa, iar pe mobil greu depaseai 20-30 GB intr-o luna. Nu am sesizat sa fie ceva similar si la Orange, dar recomand sa intrebi pentru un raspuns clar daca exista vreo limitare de consum intr-o anumita periaoda (similar cu roamingul SEE).
la 02-03-2026 02:54 PM
Salutare!
Abonamentele mai mari de 10-11 euro au acces la viteze de peste 500 Mbps ( le zic generic 5g+), dacă suportă rețeaua viteze din astea în zona ta și dispozitivul folosit.
Nelimitat este pe bune, eu am folosit internetul mobil în modem o lună și nu am avut restricții . Din câte știu, la Orange, nelimitatul este nelimitat pe bune! Sigur, dacă nu abuzezi prea tare!
Baftă!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor