anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Care este diferenta intre bit si byte?

Miha_Z
#StarMember
Am vazut ca de multe ori latimea de banda este trecuta in biti si as vrea sa lamurim pentru cei care nu stiu diferenta intre un bit si un byte.
1 Soluţie acceptată‚

Ascary
Campion certificat
Confuzia se creeaza cand ambele nume se scriu prescurtat cu litere mici. De aceea bit se scrie cu litera mica si byte cu litera mare ,b respectiv B.1byte (B)=8 bits (octet),1 kilobyte (kB) = 1024 bits,1 megabyte (MB) = 1024 kilobytes (kB),1 gigabyte (GB) = 1024 megabytes (MB),1 terrabyte (TB) = 1024 gigabytes (GB) In calculator byteul este unitatea cea mai mica,1 byte reprezentand o cifra sau o literă. Pentru conexiuni la internet insa bit-ul va fi unitatea de măsură standard: b, Kb, Mb, Gb.De exemplu daca Orange ne oferă în pachet o lățime de bandă maximă de 100 Mbps, iar placa noastra de rețea are rata de transfer de 100 Mbps, atunci viteza de transfer în bytes va fi de 12.5 MBps.Dupa cum vedeti cand vorbim de viteze de internet neaparat se trece si unitatea de timp,secunda. Doar cand vorbim de capacitate se scrie fara unitate de timp.

Vizualizare soluţie în postul original

18 Răspunsuri 18

FLo1
#StarMember
Si dupa ce le-am invatat, tot nu vom stii cati de byte sunt intr-un bit 🙂
Aprecierea unui răspuns ajută o Comunitate și unește pasiuni!

Gianni
Cunoscător certificat
Tehnologia înaintează cu rapiditate, nu ai cum să le ști pe toate ,mai ales că sunt termeni pe care nu toți îi folosesc zilnic...!)

Ascary
Campion certificat
Plus ca pe mulți chiar nu-i interesează lucrurile astea "marunte". Important este sa le functioneze bine telefonul si internetul 🙂

Gianni
Cunoscător certificat
Pe unii îi interesează mai mult, pe alții mai puțin, totuși e bine să ai cîteva cunoștințe esențiale. În viață nimic nu strică, chiar dacă pe moment nu te ajută prea mult, pe viitor sigur îți vor fi de folos.