anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Probleme Packet Loss

CatalinOvidiu
Junior

Salutare, de vreo 4 zile, vad ca sunt probleme la conexiunea de internet. Asa ca am facut cateva ping-uri din cmd spre google / youtube / cloudflare. Pakcet loss este de aproximativ 3-10%. Am facut sesizare si astept de 4 zile sa trimita pe cineva sa verifice echipament-ul, dar nu vad niciun semn sa vina.

intrebarea mea ar fi, mai sunt si altii care au problema asta? Sincer, nu stiu ce pot sa mai fac, tot am vorbit cu persoanele de la orange si tot au zis ca o sa trimita pe cineva, dar degeaba.

56 Răspunsuri 56

Ok, multumesc. Voi reveni cu un raspuns daca a functionat vreo ceva

Viper
Cunoscător certificat

Eu folosesc așa ceva pentru rezultate mai clare: https://github.com/White-Tiger/WinMTR/releases

winmtr-redux.PNG

Descarci varianta -static dacă cumva primești eroare cum că lipsesc ceva dll-uri (nu ai ceva runtimes instalate..).

Poți rula în paralel și un mtr pentru IPv6, să vezi dacă apar și pe IPv6 pierderi (nu am idee de ce apar acele pierderi la început pentru primele 3 hop-uri, o fi ceva de la program, recomand varianta pe 32bit).

winmtr-redux-ipv6.PNG

Ești pe DS-Lite sau Dual Stack cu IPv4 public?

Nu stiu exact cum sa verific DS-Lite sau Dual Stack cu IPv4 Public. M-am dus pe router la WAN si IPv4 nu este activ (0.0.0.0), doar IPv6 vad sa arate ceva.

CatalinOvidiu_0-1780253423881.png

Viper
Cunoscător certificat

Dacă la prima conexiune de sus, apare doar IPv6, ești pe DS-Lite, deși @anachr a trecut la Dual Stack nu i-a rezolvat problema.

anachr
Junior

Cu problema asta ma lupt si eu, am topic deschis aici si nici o rezolvare, nu ma pot juca nimic
Untitled4.png

Viper
Cunoscător certificat

Poți folosi același utilitar menționat mai sus

Să vedem unde apar pierderile și la tine? Și dacă apar și pe IPv6 ?

Am IPv6 dezactivat din setarile windows ului
Am IPv6/Ipv4 dual stack
Astazi mi am cumparat un cablu nou cat6a (asa mi au spus tehnicienii telefonic ca e posibil de la cablu)
123123123.png

Viper
Cunoscător certificat

Nu arată bine și se vede că nu este de la cablu, pierderile sunt între ONT și hop-ul imediat următor (router-ul Orange de unde or avea ei nodul de rețea).

Poți încerca totuși și pe IPv6?

Deci, ce sa le cer la baieti cand ma suna iar? Ca vad ca ma suteaza repede sa inchida apelul, tot ce am retinut zilele astea a fost "REVENIM CU UN APEL" Cercetari mai detaliate au fost doar speed test telefonic, astea le pot face si singur :))))))))

Am facut si pe IPv6, nu stiu ce sa mai zic sincer
Untitled2.png

Viper
Cunoscător certificat

Asta clar dovedește că nu este o problemă de conectică cât timp pe IPv6 nu ai pierderi.

Ca dovadă deschizi de două ori programul, le pui frumos unul lângă celălalt, pregătești unul pentru IPv4 și unul pentru IPv6, le dai start pe rând repede la amândouă și le trimiți un screenshot (după cel puțin 100 de pachete) cu ele rulând simultan să vadă și ei ce se întamplă. Poți folosi ScreenToGif dacă vor ceva mai animat. 🙃

Să investigheze ce limite de trafic se ating și unde pe IPv4.

LE: ai pus alt screenshot, nu mai este relevant ce am scris mai sus :)) da, recomand varianta din termeni și condiții detaliată începând cu pagina 81, pe scurt:

Utilizator înregistrat pe Netograf, teste făcute prin cablu de pe calculator, fără alte programe care rulează.

Minim 6 teste într-un interval de 24 ore, dintre care cel puțin un test între 23:00 și 7:00.

Repetate pe o perioadă de minim 5 zile în decursul a 30 de zile consecutive, cel puțin o zi din weekend.

Da, dezamagit complet 😄
A venit un domn si mi a schimbat router ul, problema persista, nu sunt solutii
Singura solutie schimbam providerul 😄
O zi buna

Viper
Cunoscător certificat

Da, nu știu de ce ar avea ei impresia că este de la router-ul din locație problema când ai dovedit clar că nu e.

Cel puțin să-ți accepte rezilierea fără penalizări dacă rețeaua din zonă nu este capabilă de a-ți oferi serviciile contractate.

Asa a venit si la mine ieri si a schimbat router-ul, dar degeaba. Eu nu pot sa schimb provider-ul din pacate, nu este nimeni infara de orange. O sa mai incerc sa vedem daca se rezolva, daca nu o sa fac plangere la ANCOM

Mi a facut un speed test apare 300 la download si a zis ca e okay, de ce se mai numeste 1000 ?