anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Probleme Packet Loss

CatalinOvidiu
Junior

Salutare, de vreo 4 zile, vad ca sunt probleme la conexiunea de internet. Asa ca am facut cateva ping-uri din cmd spre google / youtube / cloudflare. Pakcet loss este de aproximativ 3-10%. Am facut sesizare si astept de 4 zile sa trimita pe cineva sa verifice echipament-ul, dar nu vad niciun semn sa vina.

intrebarea mea ar fi, mai sunt si altii care au problema asta? Sincer, nu stiu ce pot sa mai fac, tot am vorbit cu persoanele de la orange si tot au zis ca o sa trimita pe cineva, dar degeaba.

56 Răspunsuri 56

Vio73
#StarMember

Salutare!

Până vor veni, încearcă și cu o resetare totală, poate își revine. Introdu o scobitoare în acea găurică lângă care scrie ,,Reset" și o ții apăsată vreo câteva secunde, până se sting toate ledurile și apoi aștepți până se reaprind.

De asemenea, verifică să nu fie fibra îndoită pe undeva, să nu stea ceva pe ea, să fie corect mufa introdusă în ONT etc.

Baftă multă!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

Mersi de raspuns. Am incercat totul ce a fost precizat si degeaba.

Pana la urma a venit un tehnicican, a testat cablu care e ok, a schimbat router-ul cu unul nou si problema inca persista.

Și nu a verificat dacă îți vine internet? Mă gândesc să nu fie probleme cu rețeaua în zona ta!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

Am asteptat 20 de minute sau ceva de genu si nu au fost probleme. Dar dupa untimp a revenit problema.

Foarte ciudat! Și nu ai luat legătura din nou cu acel tehnician să îi spui ce s-a întâmplat?

Ba da, a mentionat ca o sa vorbeasca cu dispeceratul sa reconfigureze ceva, nu stiu ce anume. O sa astept pana maine si daca nu se rezolva, redeschid problema

Așa și trebuie! Oricum, posibil să trebuiască să umble și pe la ODB, da!

teacher_
#StarMember

Verifica aici  , un topic similar. Se pare că mai sunt pierderi....

Atașez și un răspuns de la chatgpt...

1000214028.jpg

poate merge

Salut, am aratat la tehnician toate astea, nu stiu daca o inteles vreo ceva, sincer. Vad ca si in acel post anterior pana la urma problema a reaparut. Schimbarea portului in OLT nu cred ca pot face eu

Radutuby
#StarMember

Salut!

Te rog să rulezi un pathping către adresa 1.1.1.1, pentru a vedea unde apar eventualele pierderi de pachete, și să postezi rezultatele aici. De asemenea, asigură-te că testul este efectuat prin conexiune pe cablu (Ethernet), nu prin Wi-Fi.

La mine arata asa:

Radutuby_3-1780243033352.png

Later edit: 

verifica si asta

Radutuby_1-1780244906628.png

Behind every connection, light moves in silence.

Salut, cam asa arata pathping cand problema apare.

CatalinOvidiu_0-1780245111668.png

CatalinOvidiu_0-1780246026231.png

Este destul de clar că problema este fie pe segmentul de fibră dintre ONT și OLT, fie este cauzată de un nivel optic necorespunzător pe ONT (de regulă din cauza unei mufări defectuoase, a unor conectori cu probleme sau a unor suduri optice care introduc atenuare). O altă posibilitate este existența unei congestii sau a unui defect la nivelul OLT-ului din rețeaua Orange.”

Ce as putea specifica daca sunt la customer support? Cam ce ar trebuii sa faca exact?

Cere-le să verifice semnalul optic și erorile pe portul OLT și să testeze linia ta pentru pierderi sau instabilitate si dacă sunt probleme, să te mute pe alt port OLT sau să verifice fibra si conectorii.