anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Probleme semnal 5Ghz Huawei HG8247W5

Salut, am probleme cu semnalul WiFi de 5Ghz pe un abonament Orange nou. Routerul e cel standard, Huawei HG8247W5. Problema e ca atat pe laptop cat si pe telefoane "cauta" multa vreme semnalul de 5Ghz pana-l gaseste, chiar daca stau cu device-ul langa router. Cateodata nu-l gaseste deloc si trebuie sa repornesc Wi-Fi-ul. Cum pot proceda, exista un update ceva pe care ar trebui sa-l fac, pot sa sun la Orange pentru un tehnician? Multumesc!
7 Răspunsuri 7

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Pe ce device-uri ai problema asta? Am inteles, telefon si laptop. Vreun brand anume? Au ceva in comun device-urile astea? Ai incercat si pe alt router sau hotspot facut de pe telefon? Pe 2.4GHz nu se intampla chestia asta. Ai avut problema asta si cu alt router/abonament de la Orange? Ziceam ca se intampla pe un abonament Orange nou. De-aia incerc sa-mi dau seama daca s-a schimbat ceva fata de setup-ul din trecut, sau e totul la fel, doar ca s-a intamplat ceva pe partea Orange.
Client Orange

Salut, sunt la primul abonament Orange. Nu am alt router de la ei, am avut Telekom cu 2.4Ghz, fara probleme. Device-urile sunt un Galaxy S6, unul S7 si un laptop Lenovo. Laptopul se conecteaza ceva mai repede, telefoanele vad alte retele din bloc inainte sa vada 5Ghz-ul de la Orange. 2.4Ghz il detecteaza din prima. Edit: Am uitat sa mentionez, problema exista inca de la instalare, de acum o luna. Am contactat Orange acum o saptamana, cat inca eram in cele 14 zile de testare, au zis ca ma suna inapoi si au uitat.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Vezi sa nu fie o problema de spectru incarcat (foarte multe retele in zona). In principiu, tocmai, pe 5GHz ar trebui sa fie in general mai "liber". Dar se poate intampla si invers. Daca incerci sa muti routerul in alta parte (alta camera daca ai posibilitatea), ai rezultate mai bune? Era o aplicatie de Android, WiFi Analyzer parca se numea, care te ajuta sa gasesti un canal mai bun pentru reteaua ta. Dupa care, intri in setarile router-ului, schimbi canalul, si...teoretic, ar trebui sa ai rezultate ceva mai bune. In general, routerele sunt setate pe Channel: Auto. In sensul ca isi iau singure canalul cel mai bun. Acuma, nu stiu al tau cum o fi. Dar merita incercat. Oricum, daca sunt multe retele pe langa tine, se prea poate ca asta sa fie motivul pentru care se conecteaza mai greu.
Client Orange

Inteleg, o sa caut sa vad daca-i pot schimba canalul atunci, fiindca de mutat nu prea se poate pune problema, fiindca trebuie sa ajunga cablul si la PC pentru netul fix. O ultima intrebare: are rost sa sun la Orange sa intreb daca exista vreun update de firmware pe care poate nu l-au aplicat routerului? As fi incercat sa-i fac eu update dar vad ca n-am acces la el cu userul obisnuit.

FLo1
#StarMember
Nu înțeleg de ar trebui să meargă "obligatoriu" pe 5GHz??? Pe 2,4 ce are? Personal, fără legătură cu Orange ci doar cu routerul, pe 2,4 GHz e mult mai OK și mai stabil routerul, un simplu tplink. Și bineînțeles, chiar și pe 2,4GHz se conecteză notebook-ul mai "repede" comparativ cu telefonul.

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Salut, Adrian! Eu ziceam sa-l muti doar pentru test, nu definitiv. 🙂 Doar sa vezi daca face vreo diferenta. Cat despre intrebarea ta, da, are rost sa intrebi. Adica, din cate stiu, e recomandat sa ai firmware-ul up-to-date oricum. Daca cumva rezolva si problema asta (presupunand ca e una de soft), cu atat mai bine. Deci, da, parerea mea e ca are rost. Si daca tot suni, poate pot sa-ti dea si credentialele pentru logare pe el, astfel incat sa poti modifica singur setarile. Nu stiu daca o sa fie de acord...dar poti incerca. :) Mai poti face ceva...dar asta implica unele costuri suplimentare, si nu ti-as recomanda, decat daca asta vrei tu. Ai putea sa pastrezi net-ul pe cablu, sa anulezi partea de WiFi din router-ul oferit de Orange (din nou, pentru asta, trebuie sa te poti loga pe el), si sa iti iei un alt router (un tp-link C80 de exemplu e super ok, si a scazut destul de mult la pret). Si atunci iti iei netul pe cablu prin acel router de la Orange, si-l treci in router-ul tau, unde poti sa faci ce modificari vrei tu. Si...in caz ca e o problema cu router-ul in sine, ar putea sa rezolve si asta. E doar o alta varianta. Nu zic ca ar fi cea mai buna (pentru ca, dupa cum ziceam, implica niste costuri suplimentare). Si oricum, ar fi bine sa intrebi daca se pot lega in felul asta cele doua routere. In mod normal, nu vad de ce nu. Dar...ar fi bine macar sa confirmi. E o solutie alternativa, in caz ca nu rezolvi nimic cu cei de la Orange. Update: https://www.orange.ro/help/cum-pot-schimba-parola-de-acces-la-reteaua-wi-fi-orange-daca-am-un-router-huawei-hg8247w5-internet-box-1000v2-15572 Aparent ar trebui sa ai acces cu credentialele din link-ul de mai sus. De asemenea, daca tie iti intra direct cablu de net in el...teoretic, ai putea sa renunti de tot la router-ul de la Orange, si sa mergi pe routerul tau personal. Asta, din nou, daca problema e de router, si nu altceva.
Client Orange

DanielaH
Moderator
Salut, Popovici Adrian! Te -au ajutat răspunsurile primite aici? Ai rezolvat problema cu routerul?