Salut, Adrian!
Eu ziceam sa-l muti doar pentru test, nu definitiv.
🙂 Doar sa vezi daca face vreo diferenta.
Cat despre intrebarea ta, da, are rost sa intrebi. Adica, din cate stiu, e recomandat sa ai firmware-ul up-to-date oricum. Daca cumva rezolva si problema asta (presupunand ca e una de soft), cu atat mai bine. Deci, da, parerea mea e ca are rost. Si daca tot suni, poate pot sa-ti dea si credentialele pentru logare pe el, astfel incat sa poti modifica singur setarile. Nu stiu daca o sa fie de acord...dar poti incerca. :)
Mai poti face ceva...dar asta implica unele costuri suplimentare, si nu ti-as recomanda, decat daca asta vrei tu. Ai putea sa pastrezi net-ul pe cablu, sa anulezi partea de WiFi din router-ul oferit de Orange (din nou, pentru asta, trebuie sa te poti loga pe el), si sa iti iei un alt router (un tp-link C80 de exemplu e super ok, si a scazut destul de mult la pret). Si atunci iti iei netul pe cablu prin acel router de la Orange, si-l treci in router-ul tau, unde poti sa faci ce modificari vrei tu. Si...in caz ca e o problema cu router-ul in sine, ar putea sa rezolve si asta.
E doar o alta varianta. Nu zic ca ar fi cea mai buna (pentru ca, dupa cum ziceam, implica niste costuri suplimentare). Si oricum, ar fi bine sa intrebi daca se pot lega in felul asta cele doua routere. In mod normal, nu vad de ce nu. Dar...ar fi bine macar sa confirmi. E o solutie alternativa, in caz ca nu rezolvi nimic cu cei de la Orange.
Update: https://www.orange.ro/help/cum-pot-schimba-parola-de-acces-la-reteaua-wi-fi-orange-daca-am-un-router-huawei-hg8247w5-internet-box-1000v2-15572
Aparent ar trebui sa ai acces cu credentialele din link-ul de mai sus. De asemenea, daca tie iti intra direct cablu de net in el...teoretic, ai putea sa renunti de tot la router-ul de la Orange, si sa mergi pe routerul tau personal. Asta, din nou, daca problema e de router, si nu altceva.
Client Orange