la 27-04-2025 09:16 PM
Salutare,
Sunt un client relativ nou Orange, am abonamentul de fibra 2300 din 07/2024 si de atunci am avut doar probleme.
Pe langa restul lucrurilor, cel mai important este ca internetul este "blocat" in upstream pentru o perioada de 15-45 minute la o perioada aleatorie, pot fi cateva zile - am avut si saptamani fara probleme (extrem de rar), dar de cele mai multe ori nu trec 2-3 zile si se intampla.
De fiecare data cand s-a intamplat am sunat la Orange, doar ca sa trec prin aceeasi discutie cu un alt operator:
- de ce nu folosesc window
- sa fac ping in 127.0.0.1
- restart router
- activare/dezactivare bridge mode si alte optiuni cu care au ei probleme cu ar fi dual stack etc.
- care e defapt problema?
Pana se ajunge la o persoana cat de cat capabila de la tehnic (din nou, extrem de rar) problema in sine dispare, de cele mai multe ori s-au introdus alte probleme si in final se inchide ca si rezolvata sesizarea.
Nu stiu cum este pentru cei care aveti Orange, insa pentru mine primul hop intr-un traceroute este 90.95.240.3 (atasez un exemplu functional din router catre 1.1.1.1 cu care pare ca au peering direct)
Routerul lor, 192.168.1.1, care m-au fortat sa il scot din bridge pentru ca altfel ei nu se pot conecta pe echipament (si a ramas asa de luni de zile), nu arata nimic in neregula cand apare aceasta problema iar un traceroute se blocheaza in 90.95.240.3 (care raspunde la ping, ceea ce imi arata ca nu am nicio problema sa ma conectez la echipamentul lor local), si din afara Orange se intampla ceva similar, eu avand un IP din clasa 90.84.225.x, pare ca nu am nicio problema sa accesez nimic din clasa respectiva mai putin IP-ul meu care ma si intereseaza pentru perioada respectiva de 15-45 minute.
Sper ca are sens, nu stiu ce sa mai fac, daca nu ar fi aceasta probleme as fi foarte multumit de serviciu insa nu reusesc sa ajung la cineva mai tehnic din Orange care ma poate ajuta, este extrem de frustant sa ajungi sa te cunoasca toti de la suport si sa fi sunat saptamanal de cineva de la tehnic doar pentru a repeta aceeasi discutie, asta este ultima mea speranta inainte de a renunta complet la serviciile lor.
De tinut cont ca la locatia respectiva am cateva abonamente de la diversi provideri inclusiv Digi, care merg si au mers de ani de zile fara probleme, desi au fost si cazuri (in acest timp scurt) de inteles - cum ar fi fibra Orange avariata, pe care o inteleg perfect si nu am ce sa comentez pentru ca s-a rezolvat destul de rapid, aceasta problema este clar ceva din echipamentele lor pentru care nu ni se poate da o explicatie.
Mai trece oare cineva prin ceva asemanator? Sau sunt lucrari constant la mine in zona si se intampla sa nimeresc eu chiar acele perioade in care ei fac mentenanta?
PS: Scuze pentru mesajul lung, am incercat sa explic cat mai in detaliu situatia, nu este foarte tehnica dar asa pare pentru cei de care m-am lovit la suport.
la 05-08-2025 03:08 PM
Interesant, traceroute-ul este in timp ce sunt probleme? Deoarece dpdv traceroute arata in regula ceea ce ar sugera ca problema este in alta parte.
In cazul meu cand sunt probleme un traceroute se opreste complet in gatewayul lor, vezi imaginea atasata, obisnuia sa fie aleatoriu si fiind o locatie cu multi utilizatori era mai greu sa intuiesc daca se intampla in timpul unui download sau upload mai mare dar acum este evident ca se intampla mai des cand se face up/down decat atunci cand este liniste.
18-08-2025 04:51 PM - editat 18-08-2025 04:52 PM
Un mic update, s-a facut si schimbare de ONT dupa ce au venit 2 echipe sa verifice fibra si nu au gasit nimic in neregula, au zis sa il schimbe doar asa macar poate se imbunatateste ceva - la 2 ore dupa ce a fost schimbat s-a intamplat la fel ca si inainte si in continuare suntem "blocati" de 3-4 ori sau mai mult pe zi deci a devenit cam greu de folosit internetul de la orange la aceasta locatie.
la 23-10-2025 01:53 AM
Salut,
Ați rezolvat ceva? Aparent am aceeași problemă.
la 23-10-2025 02:47 AM
Nu pot spune concret, doar ca probabil ne cunoaste deja cam tot Orange si deja am ajuns sa ni se vorbeasca destul de urat.
In ultima convorbire avuta, dupa ce o colega anterior ne-a spus direct ca “problema nu e de la Orange, e de la dumneavoastra, merge acum? da? bun atunci sa ne sunati cand nu mai merge”, acum ni s-a oferit posibilitatea sa iesim din contract in schimbul stergerii tuturor sesizarilor facute, am refuzat si doamna care ne-a sunat a spus nicio problema atunci va oferim €20. Dupa ce s-a incheiat convorbirea s-a inchis subit si sesizarea facuta.
Din pacate cel putin cateva linii de suport sunt externe, sau cel putin asta am observat noi, fiind outsourced la cei de la CGS care par sa fie platiti la numarul de sesizari inchise (asa ca pur si simplu inchid sesizarile fara nicio notificare chiar daca sunt nevoiti sa deschida o sesizare noua la 1 ora dupa). Toate acestea inseamna ca e aproape imposibil sa ajungi la cineva mai tehnic decat “ce beculete aveti aprinse pe router” si “va rog sa va conectati pe WiFi”.
Tot ce am putut afla in cazul nostru este ca:
- Orange are ceva sisteme extrem de sensibile care considera DDoS (sau “flood” cum ar spune cei de la suport tehnic, deoarece au confirmat asta) folosirea normala a internetului
- Problema este strict pe IPv4, IPv6 pare sa functioneze ok in timp ce sunt aplicate aceste limitari
In final, desi nu avem o confirmare din partea Orange ca ar fi facut vreo modificare sau nu recent, au trecut cam ~14 zile de cand nu a mai aparut problema, sper sa se fi sesizat cineva competent undeva…
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor