anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Neclaritati oferta: Fibra 2000 - 1800 Mbps / 940 Mbps viteză maximă de download/upload

Cheater
Junior entuziast
Am vazut ca a aparut un nou abonament si incercam sa deslusesc in ce consta mai exact noua oferta pentru a putea evalua utilitatea acestuia, pe site este total neclar, asa ca las aici intrebarile mele, poate cineva stie sa raspunda;
1. Se poate atinge aceasta viteza, pe rand download/upload, sau simultan (adica si up si down in acelasi timp)?
2. Acum am un hg8247w5, tinand cont ce acest echipament, nu are porturi LAN ce suporta mai mult de 1Gbps, presupun ca voi primi un dispizitiv ce vine cu lan de 2.5Gbps, nu? Are cineva o fisa tehnica a unui 'nou device'? (nu exista intermediar intre porturile de 1Gbps si 2.5Gbps)
3. Daca presupunem ca Orange nu are un device cu porturi LAN mai mari de 1Gbps, tinand cont ca folosesc routerul in bridge, abonamentul Fibra 2000 devine inutil.
Pentru a putea scoate mai mult din router, routerul de la Orange, poate avea configurate 2 porturi de lan in bond in care sa se faca bridge-ul cu FTTH-ul?
Astfel as putea sa duc 2 cabluri din 2 porturi in routerul meu, si de asemenea sa configurez multi-wan-ul intr-o interfata bond+bridge, si as putea sa obtin 2Gbps chiar daca routerul orange are maxim 1Gbps/port.
Thx,
1 Soluţie acceptată‚

Salut, Cheater! Iti multumim pentru postare! Venim cu cateva clarificari in care vrem sa punctam urmatoarele aspete: 1. Latimea de banda este de 1800 Mbps, ceea ce inseamna cumularea traficului la o unitate de timp, atat download, cat si upload, cu mentiunea ca viteza de upload nu poate depasi 940 Mbps. De exemplu, daca se face trafic de 940 Mbps pe upload, atunci simultan se poate face download pana la maximum 860 Mbps (1800 - 940). 2. Dispozitivele noi vor avea porturile LAN limitate tot la 1Gbps, iar avantajul fata de modelul hg8247w5 consta in tehnologia Wi-Fi 6. 3. Referitor la folosirea modului bridge, intr-adevar, acesta e livrat doar pe portul GE LAN-1. Astfel, banda e limitata de portul fizic la 1Gbps duplex, fiind permis un profil de 1Gbps download / 1Gbps upload. Nu recomandam optiunea de “bridge-mode” deoarece agregarea a doua porturi GE intr-un pachet nu este o solutie tehnica viabila si de aceea, in aceasta situatie, nu putem oferi garantii legate de functionalitatea serviciului de internet. Functionalitatea serviciului de internet este, in acest caz, asadar, strict dependenta de capabilitatile si configuratia dispozitivului pe care il conectezi in port.

Vizualizare soluţie în postul original

85 Răspunsuri 85

Salut,

 Ai specificat undeva ce router folosesti pentru load balancing?

Multumesc,
Cristian

Cheater
Junior entuziast

Salut @Cristipuc ,

Folosesc https://www.synology.com/en-us/products/RT6600ax dar nu e foarte relevant, ca fac modificarile mentionate mai sus pentru a avea acea viteza, lucru ce il poti face pe orice box cu linux.

Fara modificari, doar cu routerul in Load Balancing nu prind mai mult de 940 intre o sursa>destinatie, dar pot sa prind peste adunat de la mai multe device-uri din retea, sau daca fac traficul catre destinatii/surse diferite. Asta datorita modului cum au implementat cei de la Synology Load balancing, ca a fost gandit sa il poti folosi cu 2 isp diferiti, astfel, marcheaza pachetele intre o sursa si o destinatie, si se asigura ca vor pleca mereu prin acelasi wan. Dar daca ai mai multe conexiuni catre destinatii diferite vor pleca prin wan diferite, deci se aduna viteza, sau cum am facut eu, am omorat cache-ul asta, si am schimbat weight-ul wan-urilor si pleaca destul de random.

Salut, mulțumesc pentru info, totuși cred că cel mai bine este să înlocuim routerul de la Orange cu un alt router, un mikrotik cu spf+. Singurul lucru pe care nu îl știu, nu știu dacă tine cont de seria ONT-ului sau de MAC, ai idee?

Mulțumesc

 

 

 

 

Cheater
Junior entuziast

Auth din ce am citit, este pe un SN din ont, ce trebuie extras din soft, nu e complicat, problema e ca huawei are propriul protocol de autentificare... evident nedocumentat...

Ubiquiti face niste ont-uri care emuleaza auth huawei, doar ca inca nu au scos pe piata ont-uri cu lan mai mare de 1gbps, deci e useless.

Las aici un exemplu de ont Ubiquiti:

https://store.ui.com/collections/operator-ufiber/products/ufiber-nano-g

Am mai vazut o chestie interesanta azi, daca mergi aici: https://www.orange.ro/internet/abonament-home-net-fibra/ pe la jumatea paginii vorbesc de ont-uri (Router Wi-Fi 6 la 0 lei), daca apesi detalii, zic ca ar avea disponibil Livebox 6, daca cautam pe net este ont-ul din franta cu port de 2.5 gbps. 

Vazand asta am dat si un mail, intreband daca e pe stoc, si le-am zis ca sunt dispus sa il si platesc daca mi-l pot da... acum sa vedem, probabil este in plan/in teste, si de la anul or fi disponibile, dar incerc.

Nu e cel cu port de 2.5 Gbps pe LAN, acela inca nu e disponibil la noi.

In schimb noul model e un Sagecomm de fapt cu wifi6 care ar duce wireless spre 1.8 Gbps, mai multe detalii aici:

https://forum.softpedia.com/topic/1210367-orange-romania-lanseaza-internetul-la-viteza-18-gbps-natio...

Da, la partea de auth precis e mai complicat pentru că nu ai info, sa faci dump și să analizezi, nu știu cât ajuta. Normal era cel mai bine să îți ofere ei soluții sa poți să folosești echipamentul tău, nu doar pentru viteza.

Cu livebox 6 dacă îl pun la vânzare, se rezolva problema cu viteza, dar tot ai un echipament limitat, deci trebuie sa conectezi altul în el. Dar na, e totuși ok.

simple_dreams
Senior

Din pacate cam asa merge treaba in Romania, pana nu se ajunge in punctul extrem multe lucruri nu se mai schimba. De aceea recomand cu incredere reclamatii cat mai multe din partea clientilor.

Dapp, la mine a durat mult, imi povesteau ca n-au mai intalnit situatia asta pana acum, sau probabil n-a mai reusit nimeni sa ajunga pana la echipa care stie ce face cu o astfel de problema, si imi povestea cineva cu care am reusit sa vorbesc de un moment dat, ca tiketul meu ajunsese la varf, mai escaladat de atat nu mai avea unde sa fie, si ca la el nu lucreaza un singur om ci o echipa, bine acum dupa ce s-a rezolvat, si a existat un precedent, m-as astepta sa ia mai in serios si alte sesizari similare - cei de la layer 1/2 -, si sa le rezolve, ca nu e o experienta placuta pentru nimeni sa ajungi la ancom -cumva imi pare rau ca nu era scopul meu in viata sa bifez sesizare la ancom-, nu e firesc, nici pentru tine client, nici pentru ei ca furnizor, e pacat, eu sunt pe principiul: ia-mi banii si lasa-ma sa ma bucur...

Mai bine spus ai fost unul din foarte putinii clienti care au reclamat la ANCOM. 🙂 De asta si merge treaba cum merge... si nu se aplica doar la Orange si nu doar in domeniul telecom. Ti-am trimis un mesaj privat. 🙂

Asta arata doar cât de 'organizati' sunt pentru rezolvarea tichetelor tehnice venite dinspre clienți. Asta durează de ani de zile și nu s-a mai îmbunătățit.

Paul80
Junior

Am facut si eu reclamatii si nu te baga nimeni in seama. Tot ceea ce trebuie sa stii la viteza de internet este ca viteza minima in contract este de 15 mbps deci daca merge cu 16 mb pt ei totul e normal. La 5G la fel, te pune sa cumperi modem de 500 lei si abonament de 15 euro cu contract de 2 ani si dupa cateva luni constati ca nu mai merge 5G-ul si iti baga in fata ca daca nu ai 5G merge 4G. Eu platesc degeaba abonamentul de 15 euro de 10 luni. Am vorbit deja sa-mi pun fibra de la Digi de 10gb unde viteza minima e 1Gbps nu 15 mb ca la fibra Orange. Nu mai fac niciodata abonamente la Orange nici macar de 1 euro. 

Asa ca off topic ești cumva userul de pe SP Paul.iasi? Dacă da, de când vine Digi cu FO de 10 Gbps în Iași?

ORO cu N78 la tine e clar ca da rateuri și li se rupe dupa cum se vede.

 

ORO mai are de învățat ca clientul nu-l ții doar cu marketing pe vecie.

Reclamatie la ANCOM si/sau ANPC. Sunt niste valori minime, medii si maxime ale vitezei, asta nu inseamna ca e corect sa platesti o suma de X euro/RON pe un serviciu care are niste specificatii tehnice si sa nu le poti atinge deloc sau in macar in mare parte din timp.

Rez8liat OROC cu ocazia anuntului de marire a abonamentelor si trecut pe contract nou FO2000 pe ORO cu ZTE.

Mi-s mulțumit in varianta asta.

Vio73
Campion certificat

Eu prind peste 1700 Mbps, prin wifi. Am telefon Xiaomi 12 T pro. Pe fir nu prind mai mult de 1000/ 1000, dar nici nu am dispozitive care să suporte așa ceva. Oricum, mă interesează pe wifi!