anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Neclaritati oferta: Fibra 2000 - 1800 Mbps / 940 Mbps viteză maximă de download/upload

Cheater
Junior entuziast
Am vazut ca a aparut un nou abonament si incercam sa deslusesc in ce consta mai exact noua oferta pentru a putea evalua utilitatea acestuia, pe site este total neclar, asa ca las aici intrebarile mele, poate cineva stie sa raspunda;
1. Se poate atinge aceasta viteza, pe rand download/upload, sau simultan (adica si up si down in acelasi timp)?
2. Acum am un hg8247w5, tinand cont ce acest echipament, nu are porturi LAN ce suporta mai mult de 1Gbps, presupun ca voi primi un dispizitiv ce vine cu lan de 2.5Gbps, nu? Are cineva o fisa tehnica a unui 'nou device'? (nu exista intermediar intre porturile de 1Gbps si 2.5Gbps)
3. Daca presupunem ca Orange nu are un device cu porturi LAN mai mari de 1Gbps, tinand cont ca folosesc routerul in bridge, abonamentul Fibra 2000 devine inutil.
Pentru a putea scoate mai mult din router, routerul de la Orange, poate avea configurate 2 porturi de lan in bond in care sa se faca bridge-ul cu FTTH-ul?
Astfel as putea sa duc 2 cabluri din 2 porturi in routerul meu, si de asemenea sa configurez multi-wan-ul intr-o interfata bond+bridge, si as putea sa obtin 2Gbps chiar daca routerul orange are maxim 1Gbps/port.
Thx,
1 Soluţie acceptată‚

Salut, Cheater! Iti multumim pentru postare! Venim cu cateva clarificari in care vrem sa punctam urmatoarele aspete: 1. Latimea de banda este de 1800 Mbps, ceea ce inseamna cumularea traficului la o unitate de timp, atat download, cat si upload, cu mentiunea ca viteza de upload nu poate depasi 940 Mbps. De exemplu, daca se face trafic de 940 Mbps pe upload, atunci simultan se poate face download pana la maximum 860 Mbps (1800 - 940). 2. Dispozitivele noi vor avea porturile LAN limitate tot la 1Gbps, iar avantajul fata de modelul hg8247w5 consta in tehnologia Wi-Fi 6. 3. Referitor la folosirea modului bridge, intr-adevar, acesta e livrat doar pe portul GE LAN-1. Astfel, banda e limitata de portul fizic la 1Gbps duplex, fiind permis un profil de 1Gbps download / 1Gbps upload. Nu recomandam optiunea de “bridge-mode” deoarece agregarea a doua porturi GE intr-un pachet nu este o solutie tehnica viabila si de aceea, in aceasta situatie, nu putem oferi garantii legate de functionalitatea serviciului de internet. Functionalitatea serviciului de internet este, in acest caz, asadar, strict dependenta de capabilitatile si configuratia dispozitivului pe care il conectezi in port.

Vizualizare soluţie în postul original

85 Răspunsuri 85

Paul80
Junior

Salut, da, eu sunt. 

Am facut si reclamatie la ANPC dar parca am facut tot la Orange. Uite raspunsul:

"In urma cercetărilor la operatorul economic am constatat accesul la serviciile Orange se realizează atât prin intermediul tehnologiei 2G/GSM,cât și prin intermediul tehnologilor 3G,4G și 5G acolo unde sunt disponibile,însă acestea pot fi atenuate sau ecranate de factori cum ar fi relieful din zonăpereții clădirilor, sau alte obstacole.Totodată menționăm faptul că nu există semnal 5G în Lunca Cetățuii /  în restul zonelor puteți utiliza internetul prin celelalte tehnologii. Astfel pentru încetarea contractului ,în timpul perioadei minime contractuale se poate face cu un preaviz 30 zile si cu plata dejuste despăgubiri dacă ati achizitionat un pachet format din telefon,tableta ,modem."

Deci te pacalesc sa faci contract pe 2 ani de 15 euro + 100 euro modemul, te bucuri un pic la inceput si dupa esti "mancat". Asta e politica Orange!

Pe hartile Orange apare in zona mea semnal indoor si outdoor deci iti dai seama ce "cercetari"au facut cei de la ANPC...

Cheater
Junior entuziast

Nu ai facut unde trebuie, incearca la ancom, ca pe hartii stau bine, si anpc asta poate verifica, ancom poate masura semnale, comunicatii, poate pune altfel de presiune, ca ei dau licentele si impun targeturi de acoperire ;), desi acum e mai greu ca va trebui sa atasezi si raspunsul de la anpc la reclamatia la ancom, era bine sa mergi doar pe ancom din prima.

Legal au dreptate, morlal e o mizerie de situatie... Chiar nu ai nici o optiune de internet prin cablu in zona?

simple_dreams
Senior

Daca nu luai modemul puteai rezilia fara taxe...

Paul80
Junior

Daca nu luam modemul nu puteam prinde 5G indoor. Aveam semnal 100% in primele luni de abonament. Am pus Modemul la vanzare sa mai recuperez din paguba putin. Mai am cateva luni de contract si reziliez tot, inclusiv TV + Fibra. A ajuns Digi langa mine si sper sa pot pune 10gb pt ca implementeaza anul acesta am inteles.

Vio73
Campion certificat

Trebuie să știe wifi 6e. Am și eu și destule care suportă wifi 6 și nu sar de 900 și ceva. Cu Xiaomi 12 T pro, am ajuns la 1700.

Am inteles.La Samsung nu stiu daca este 6e ,la desktop am Intel Wifi 6 ax201 160Mhz, o sa ma uit ce specificatii are. 

 

Vio73
Campion certificat

E vorba doar de wifi!

SilviuB
Începător

Abonamentul asta suna a marketing pur, minciuna prin omisiune, buni de amenda de milioane din punctul meu de vedere. Doar daca intrebi, intelegi cum e calculata de orange viteza de 1800. 

Din punct de vedere al utilizatorului e tot limitat la 1000.

Pe partea de Wifi daca ai telefon, laptop, etc.. care duc minim Wifi 5 AC wave2 (care suporta 160 Mhz) si ai ONT-ul ZTE F6600R treci lejer de 1000, dar strict pe wireless intrucat nici acesta nu duce per port Lan mai mult de 1 Gbps doar portul WAN de fibra duce 2.5 Gbps Dpwn cu 1.2 Gbps Up.

Deci reclama e partial adevarata, insa pe Wifi chiar merge functie si cat de incarcata ti-e reteaua in zona.

Emanu900
Explorator

Astea-s pe Wifi 5 AC wave 2 160 Mhz cu Samsung S22 Ultra

Emanu900
Explorator

Iar astea-s pe Wifi6, 160 Mhz tot cu Samsung S22 Ultra