anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Iti da orange teapa pe fata cu internet fibra 1800 Mbps ?

adrian_s
Începător
pe lângă faptul ca ar trebui sa faci o investiție de 1 - 2 k euro in scule ca sa beneficiezi de viteza aia fără bottleneck, pot sa pun pariu ca "routerul" oferit de orange nu are porturi de 2.5 gbps.
40 Răspunsuri 40

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Da, pe port de UTP, ai max 1Gb/s (in cazul asta aprox 900Mb/s). Deci...cum ajungi la 1800? Pe doua calculatoare e exclus. Nu sta nimeni sa-si ia doua calculatoare pentru asa ceva. Plus ca, daca nu ma insel, se imparte oricum viteza la fiecare calculator in parte. Pentru ca porturile de pe router sunt porturi de 1Gb. Plus ca, ideea e sa descarci acelasi lucru, pe un singur calculator, dar mai repede. Deci...nu se pune problema de impartit viteza intre doua device-uri. Ala nu e 1800. E tot 900. 1800 se refera la download, pe un singur dispozitiv. Deci...asta intreb. Cum ar trebui sa faci asta? Cum ar trebui sa ai 1800Mb/s, pe un singur calculator, in conditiile in care tu ai un singur port in calculator si doua cabluri din care ar trebui sa tragi, pentru ca routerul nu-ti da mai mult de 1GB/s pe fiecare port?
Client Orange

GXM
Junior entuziast
Cu un router Seria RT-AX86 poate debloca o lățime de bandă de până la 2 Gbps prin agregarea a două servicii de internet separate de 1 Gbps folosind portul WAN și un port LAN de 1 Gbps, dublând viteza maximă a conexiunii de internet la 2 Gbps! Această lățime de bandă masivă de internet poate fi partajată prin WiFi 6 sau prin portul de rețea cu fir de 2.5 Gbps

Vio73
#StarMember
Eu am ajuns și pe laptop, prin fir ( parcă, nu mai știu sigur), la aproximativ 1,4 Gbps. E adevărat că nu era laptopul meu.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Da, doar ca tu uiti o chestie. Routerul oferit de Orange nu este un Asus RT-AX86, care, pe langa altele, are port dedicat de 2.5Gb. Deci nici n-ai nevoie de doua cabluri in cazul asta. Nu, intrebarea era pentru routerul oferit de Orange.
Client Orange

Vio73
#StarMember
E oferit de Orange și ăsta, Radu! Mă refer la ZTE !

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Vio, ZTE-ul are porturi de 1Gb/s, din cate stiu eu. Nu? Are cineva un model concret, o fisa tehnica, ceva?
Client Orange

GXM
Junior entuziast
ce model e ZTE ul tau ?

Vio73
#StarMember
Cred că e acesta: https://www.manualslib.com/manual/1500656/Zte-Zxhn-F660.html?page=2#manual Scrie pe el ZXHN F 6600R

Vio73
#StarMember
Mie îmi place și mi se pare super la viteze pe wifi.

TMihai_
Junior
Buna ziua din nou. Va citez ,, comunitatea fiind axată mai mult pe tehnic).”. Se pare ca dvs din punct de vedere tehnic, mai ales, nu ati inteles ceea ce am explicat clar: Cu un router care are doar port LAN gigabit din fabrica nu te poti bucura practic de viteza mai mare de 1000 Mbps. PUNCT! Nimeni in aceasta lume a IT-ului nu poate combate afirmatia mea! Iar PUNCT si gata! Restul da, e marketing cu simetrie pe doua porturi bla bla bla!

FLo1
#StarMember
@TMihai: Îți mulțumim pentru aportul la iluminare adus aici în Comunitatea Orange. Te așteptăm și pe alte topicuri pentru a dezvolta și învăța din experiența celor mai pricepuți. Doar așa putem deveni utili societății. Altfel e doar "bla bla bla" (ca să citez și eu).