anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Internet fibra 2300 - viteza la internet este dezastru

Adrian27
Junior entuziast

Salutare,

Recent am făcut abonament prin fibra la Orange pt tv si internet de 2300, dar viteza la internet este dezastru, asta, atunci cand este functional. Pe wireless 5G am download 25,6mb si upload 488mb ( 14.12.2023) si de multe ori am patit sa am semnal full wireless si cand dau speed test sau incerc sa ma contectez pe google sa imi spuna ca nu am conexiune la internet. Route-ul este ZTE wifi 6. A fost un tehnician de la orange si a spus ca parametrii sunt ok. Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi ?

Multumesc frumos !

1 Soluţie acceptată‚

Adrian27
Junior entuziast

Problema rezolvata. Am reziliat contractul 🙂

Vizualizare soluţie în postul original

46 Răspunsuri 46

mschumiv
Junior entuziast

Eu personal sunt multumit de internetul fix. Am vecini cu GIGI si spun ca nu e prea stabil internetul la ei... Acum, treaba asta cu vitezele la internet, e si cum ai noroc (da, nu ar trebui sa fie o chestie de noroc ci un standard dar asa e la noi in Romania, poate si in alte tari). Eu sunt pe vechea fibra Telekom (OROC) si nu am avut probleme niciodata in zona unde stau. In schimb, la 20 km de mine, parintii mei au mai avut (mai rar) ceva probleme, mai pica uneori. Au tot fibra dar cea noua de la Orange.

De mentionat ca, in afara de telefoane si TV care sunt conectate wireless, am 3 pc-uri prin fir si merg brici... aproape brici; zic aproape, pentru ca se putea si mai bine la latenta: 9 ms. Vecini mei cu GIGI au 3 ms.

Testele de viteza prin wi-fi nu sunt concludente, sunt foarte multi factori care influenteaza: performanta telefon (clasa wi-fi, viteza scriere pe stocare, ram, etc), performanta laptop, distanta fata de router, obstacole, cate dispozitive sunt conectate in momentul testului, etc. Eu pentru test folosesc mereu un pc cu placa net 2,5G, stocare NVME pcie5, 48GB ram, etc.

Atasat, poza cu test de viteza.

Radutuby
Cunoscător certificat

Screenshot 2025-05-11 151305.png

La Dej, în Cluj, am văzut că uploadul e aproape la fel de mare ca downloadul. Nu cred că downloadul ajunge  la 3 Gbps pentru ca e total eronat, dar dacă faci un print screen în timpul testului, apar uneori vârfuri care trec de cât poate duce portul de 2,5 Gbps. 😄

Screenshot 2025-05-11 151740.png