anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

dual wan orange ddns? ping verificare online

Gabriel_99
Junior

Salutare. 

Am instalat acasa 2 fibre: Digi si Orange. Digi, firma serioasa are Ip real, Orange...sta in spatele unui IPv6 privat...

As vrea sa monitorizez cand pica fibra de Orange. Pentru asta sunt mai multe variante:

1. creare ddns in ONT orange

2. creare ddns pe site-ul orange asa cum are digi     xxxxx.go.ro

3. cumparare de optiunde de ip fix dar este o vrajeala mare la Orange cu aceasta optiune: de fapt se pune acel ip in ONT lor si tu trebuie sa faci port forward ceea ce nu imi convine.

Voi cum ati rezolvat problema?

3 Răspunsuri 3

FLo1
#StarMember

Toate sunt una și aceiași, fiind etape intermediare. De fapt la fel este și la Digi și la fel trebuie cerut acces pentru a nu te lăsa cu porturile blocate în spatele unui alt NAT. Și DA, dacă nu vrei "port forwarding" , atunci utilizează "DMZ": vei avea acces direct doar pe IP-ul respectiv la echipamentul conectat / configurat. Dar bineînțeles, cred că știi că va fi în acest caz un singur echipament, nu mai multe, altfel apărând conflict pe IP.

Pe mine ma interesează momentan o soluție fără sa dau 2 euro pe un IP public pe care sa il pun in DMZ.

Abonamentul de orange il tin doar ca back-up la Digi...si nu vreau sa investesc mai mult decat cei 23 de lei pe luna.

In fine...momentan am facut VPN in locatie si il ping-uiesc cu Cacti prin interiorul routerului....

Mai "ieftin" nu găsești, iar pe 4G-5G nu vei avea IPv4, cred că nici VPN. Iar pentru o soluție de "back-up" .... e chiar ok.