la 24-08-2025 03:50 PM
Salut,
Contractul meu de abonament (prelungit acum doar câteva luni) prevede un preț de abonament de 15 EUR cu TVA inclus.
De ce Orange a transferat la mine diferența de TVA odată cu majorarea de la 1 august? Care este baza legală?
Mulțumesc!
la 24-08-2025 03:54 PM
Prețul a fost estimat având la bază legislația de la acel moment. Facturarea TVA este o componentă care depinde de legislația la data emiterii facturii, nu a semnării contractului. De aici apare diferența. În plus TVA-ul este o cheltuială care (ca acciza) este suportată de client.
la 24-08-2025 03:54 PM
Prețul a fost estimat având la bază legislația de la acel moment. Facturarea TVA este o componentă care depinde de legislația la data emiterii facturii, nu a semnării contractului. De aici apare diferența. În plus TVA-ul este o cheltuială care (ca acciza) este suportată de client.
la 24-08-2025 04:00 PM
Când se încheie un contract, nu există un preț "estimat", ci un preț clar definit. Orange ar fi putut folosi în contract un preț fără TVA, dar a ales să stipuleze prețul final, cu TVA inclus.
Deci de ce se transferă la mine această diferență?
la 24-08-2025 04:06 PM
Cum menționam, ”TVA-ul nu este o taxă care reprezintă VENIT pentru Orange”, ci pentru statul român. Orice schimbare legislativă NU este negociabilă între cele două părți contractante. Dacă era prezentat un preț fără TVA și ai fi văzut că plătești cu 19% în plus... nu cred că era o bucurie.
la 24-08-2025 04:11 PM
Salutare!
Din păcate, preturile s-au majorat și la alte servicii, pentru că s-a mărit tva-ul.
Și la ceilalți operatori s-au majorat. Ai aici exemplul de la Digi.
Baftă!
la 25-08-2025 06:06 AM
Salut! In contract ai trecut prețul trecut fără TVA și cu TVA. Cam majoritatea comercianților și toți operatorii de servicii au transferat creșterea TVA la clientul final.
25-08-2025 10:52 AM - editat 25-08-2025 10:54 AM
Nu e chiar așa. În actul adițional este stipulat așa:
Art.2. Clientul modifica pachetul de servicii de la Smart Plus 17 la Smart Plus. Descrierea pachetului de servicii: Smart Plus- valoare abonament: 15 euro / lunar
Tip serviciu Roaming: Abonament cu acces Roaming SEE(Spatiu Economic European:Tarile din UE, Islanda, Liechtenstein si Norvegia)
Smart Plus: 15 euro (TVA inclus). Inlocuirea abonamentului in perioada minima contractuala cu un abonament cu valoare inferioara nu este permisa.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor