anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Factura - s-a modificat cursul de la 5,0758 la 5,2205

Mihai43
Începător

S-a modificat cursul  de la 5,0758 la 5,2205. Este normal?

5 Răspunsuri 5

FLo1
#StarMember

@Mihai43: Bun venit în Comunitate. Da, este normal atât timp cât condițiile sunt menționate în prealabil, fie în contractul semnat, fie în termenii și condițiile generale de furnizare ale serviciilor.  Ai detalii aici: https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/

1000012131.jpg

 LE: Evoluția cursului valutar nu este influențată de către operator în general sau Orange în particular. 

RafaHelper
#StarMember

Salut @Mihai43

Da este normal, Orange folosește cursul ING la zi pentru facturare.
Mai jos extras din contract: 

Cursul de schimb valutar LEU/EURO la care se va face facturarea este reprezentat de valoarea cursului de vânzare ING Bank postat pe site-ul băncii în secțiunea dedicată cursului valutar (standard) pentru persoane fizice în ziua lucrătoare anterioară zilei emiterii facturii, la ora 15:00.

Mihai43
Începător

Dar la început de abonament am avut ca și bază contractuală cursul de 5,0758 chiar dacă un euro era 4,9 și ceva. Mersi

Salutare!

Refacturarile, cu o singura exceptie (din motive necunoscute), se factureaza la cursul bancii cu care lucreaza mai des (subliniez: mai des) intrucat platile valutare trec prin alt curs, nu cel al BNR si, legal, nu ai voie sa facturezi sub pretul de intrare. Stiu, pentru clientul final, un curs mai mare nu este prea furmos, dar...

Vio73
#StarMember

Salutare!

Din păcate, acum a crescut și cursul BNR, iar ei se raportează la cursul ING.

Nu știu dacă este corect sau nu, dar asta este situația și politica lor proprie!

Din păcate, este posibil să urmeze vremuri mult mai complicate în continuare.

Baftă!